Η ΠΑΣΕΒΕ για την 1η Μάη

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 28 Απριλίου 2012 07:22

Η ΠΑΣΕΒΕ για την 1η Μάη

1η ΜΑΗ 2012 ΣΤΑΘΕΡΑ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΟ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΜΟΝΟΠΩΛΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΠΟΥ ΤΑ ΥΠΗΡΕΤΕΙ Αυτοαπασχολούμενοι έμποροι, βιοτέχνες, επαγγελματίες, αυτοκινητιστές. Η ΠΑΣΕΒΕ καλεί τους αυτοαπασχολούμενους να συμμετέχουν στο εορτασμό της 1ης ΜΑΗ, τιμώντας τους αγώνες και τις θυσίες της εργατικής τάξης για μια κοινωνία χωρίς μονοπώλια και εκμετάλλευση.

Ο φετινός εορτασμός της Πρωτομαγιάς δεν είναι σαν άλλη μια πρωτομαγιάτικη επέτειο.

Η φετινή Πρωτομαγιά μας βρίσκει καταχρεωμένους σε τράπεζες, προμηθευτές και Ασφαλιστικά Ταμεία με ένα σωρό νέους φόρους, χαράτσια και τέλη.

Η φετινή Πρωτομαγιά βρίσκει εκατομμύρια εργαζόμενους και συνταξιούχους στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα στα όρια της φτώχιας και της εξαθλίωσης από τις αλλεπάλληλες περικοπές σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα, εκατοντάδες χιλιάδες μισοαπασχολούμενους με δύο ή τρία μεροκάματα την εβδομάδα, 1,5 εκ. άνεργους, τα παιδιά μας να δουλεύουν για 400 ευρώ.

Αυτή είναι η καπιταλιστική Ελλάδα του 21ου αιώνα.

Αυτή είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση της κυριαρχίας των βιομηχάνων και των τραπεζιτών.

Αυτή είναι η ζωή που μας «υπόσχονται» τουλάχιστον μέχρι το 2042 στα μνημόνιά τους.

Αυτή είναι κοινωνία που με τους κοινούς αγώνες και τη λαϊκή συμμαχία πρέπει να ανατρέψουμε.

126 χρόνια μετά την Πρωτομαγιά του Σικάγου, οι κυβερνήσεις των μονοπωλίων, οι υπηρέτες των κεφαλαιοκρατών και των τοκογλύφων θέλουν να μας γυρίσουν στο μεσαίωνα, με καταργημένη την Κυριακάτικη Αργία να δουλεύουμε από ήλιο σε ήλιο μόνο και μόνο για ένα πιάτο φαγητό.

ΠΑΣΟΚ και ΝΔ μαζί με τους συνοδοιπόρους και τους δορυφόρους τους, ετοιμάζονται για την νέα βάρβαρη επίθεση στη δουλειά, το εισόδημα, τη σύνταξη.

Αυτά έχουν υπογράψει, αυτά θα εφαρμόσουν, όποια κυβέρνηση κι αν φτιάξουν, αν δεν τους εμποδίσουμε.

Την 1η Μάη τους δίνουμε ηχηρή απάντηση.

Δεν ανεχόμαστε να ζούμε στη μιζέρια, την ανεργία και βουτηγμένοι στα χρέη για να σωθούν τα κέρδη των μεγαλεμπόρων, των βιομήχανων, των εφοπλιστών και τραπεζιτών!

Την 1η Μάη δυναμώνουμε την κοινωνική συμμαχία με τις ταξικές δυνάμεις του Π.Α.ΜΕ, με τους φτωχούς αγρότες, το ριζοσπαστικό γυναικείο και φοιτητικό κίνημα, στον κοινό αγώνα ενάντια στα μονοπώλια για να γίνει ο λαός αφέντης στον πλούτο που παράγει.

Την 1η Μάη την αφιερώνουμε στον ηρωικό αγώνα των απεργών της Χαλυβουργίας εκφράζοντας ενεργά την αλληλεγγύη μας.

• Δυναμώνουμε την οργάνωση ενάντια στα χαράτσια της δήθεν «αλληλεγγύης», της ΔΕΗ και τη φοροληστεία του λεγόμενου «τέλους επιτηδεύματος», μέχρι την οριστική κατάργησή τους.

• Απαιτούμε ουσιαστικά μέτρα προστασίας των ανέργων συμπεριλαμβανομένων των ΕΒΕ.

• Απαιτούμε ουσιαστικά μέτρα ανακούφισης των υπερχρεωμένων νοικοκυριών και ΕΒΕ ώστε να μην οδηγηθούν στην εξαθλίωση.

• Διεκδικούμε ασφαλιστική κάλυψη για όλους τους ΕΒΕ που αδυνατούν να πληρώσουν τις εισφορές τους στα Ταμεία λόγω της κρίσης.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ – ΙΘΑΚΗΣ 1 ΜΑΗ 10:30 ΤΟ ΠΡΩΙ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΝ ΑΤΑΛΑΝΤΕΥΤΟ ΚΑΙ ΗΡΩΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΤΗΣ «ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ»

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑ.ΜΕ.