Πρωτοβουλία για μέτρα ανακούφισης από την ΕΛΜΕΚΙ

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 07 Ιανουαρίου 2014 07:40

Πρωτοβουλία για μέτρα ανακούφισης από την ΕΛΜΕΚΙ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΛΜΕΚΙ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ για ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗΣ ΤΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ και ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΟΥΣ Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ θεωρεί υποχρέωσή του να αναλάβει νέα πρωτοβουλία για τη διεκδίκηση άμεσων μέτρων ανακούφισης των λαϊκών οικογενειών και των παιδιών τους. Τα προβλήματα, συνέπεια της πολιτικής κυβέρνησης – ΕΕ – μονοπωλίων, εξοντώνουν στην κυριολεξία το λαό και τη νεολαία. Το ρεύμα, το νερό, η θέρμανση γίνονται εμπορεύματα και για τους φτωχούς μετατρέπονται σε είδη πολυτελείας. Η ακρίβεια και οι τιμές στα είδη πρώτης ανάγκης συνεχίζουν την ανιούσα.

Σήμερα προβάλει επιτακτική η ανάγκη για ανατροπή της πολιτικής αυτής και της οικονομικής βάσης στην οποία στηρίζεται, δηλαδή στο κυνήγι του καπιταλιστικού κέρδους.

Ταυτόχρονα, χρειάζεται να παρθούν άμεσα μέτρα ανακούφισης της λαϊκής οικογένειας. Τα μαθήματα αλληλεγγύης που συνεχίζουμε κάθε Τετάρτη και Πέμπτη στο 2ο Λύκειο Αργοστολίου, όπως και η λειτουργία της πολιτιστικής λέσχης με δωρεάν προβολές κάθε Πέμπτη βράδυ στο Εργατικό Κέντρο (ΕΚΚΙ), είναι σε αυτή την κατεύθυνση.

Απαιτούμε:
• Κανένας μαθητής χωρίς ρεύμα, νερό, θέρμανση και σπίτι.
• Άμεση έναρξη της ενισχυτικής και της πρόσθετης διδασκαλίας σε όλα τα σχολεία – ειδικά στα περιφερειακά. Να διασφαλιστεί η μεταφορά για τους μαθητές που θα συμμετάσχουν στα μαθήματα αυτά.
• Πλήρη ιατροφαρμακευτική κάλυψη (προληπτικές εξετάσεις, εμβολιασμοί κ.λπ.) όλων των μαθητών, ανεξάρτητα από την ασφαλιστική κατάσταση των οικογενειών τους.
• Εξασφάλιση ενός γεύματος την ημέρα για κάθε μαθητή με ευθύνη της Κυβέρνησης και της Τοπικής Διοίκησης (Περιφέρειες, Δήμοι). Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, δια στόματος του αρμόδιου Αντιπεριφερειάρχη Κεφαλονιάς, έχει (εδώ και δύο χρόνια) επανειλημμένα δεσμευτεί ότι θα καλύψει τη σίτιση των μαθητών, χωρίς ποτέ να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις αυτές. Απαιτούμε οι δεσμεύσεις να υλοποιηθούν εδώ και τώρα.
• Μείωση της τιμής των εισιτηρίων για όλους (50%). Να καταργηθεί άμεσα ο ΦΠΑ στα εισιτήρια του ΚΤΕΛ και των καραβιών. Ασφαλείς – τακτικές – φθηνές ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, ιδιαίτερα για την Ιθάκη.
• Δωρεάν μετακίνηση μαθητών – φοιτητών – ανέργων.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ, είναι σε επαφή με τις Ενώσεις και τους Συλλόγους Γονέων και το αμέσως επόμενο διάστημα θα οργανώσει παρεμβάσεις στις αρμόδιες υπηρεσίες και οργανισμούς για την ικανοποίηση των αιτημάτων αυτών.

Καλούμε τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς να συνεχίσουν με όλα τα μέσα, τις δραστηριότητες αγωνιστικής αλληλεγγύης. Μαζί με γονείς – μαθητές, με το ΕΚΚΙ και τις Λαϊκές Επιτροπές, να διευρύνουμε τη συσπείρωση και να εντείνουμε τη δράση σε αυτή την κατεύθυνση. Για να επιβληθούν λύσεις προς όφελος των εργαζομένων.
Στα σχολεία μπορούν να υπάρξουν πυρήνες αγώνα, ταξικής αλληλεγγύης και συλλογικής δράσης για εμάς, τους μαθητές μας και τις οικογένειές τους.

 

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος                                           Ο Γενικός Γραμματέας

Γεωργόπουλος Διονύσης                     Γαλιατσάτος Νικόλας


Ετικέτες:


ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ