Συνάντηση ΔΣ της ΕΛΜΕΚΙ με τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 08 Νοεμβρίου 2013 07:29

Συνάντηση ΔΣ  της ΕΛΜΕΚΙ με τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ πραγματοποίησε συνάντηση με το Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΔΕ) κ. Δημήτρη Μαρκάτο και έθεσε μια σειρά προβλήματα, τα οποία και έχουν αναδειχθεί από τις κινητοποιήσεις για την παιδεία που είναι σε εξέλιξη. Τα προβλήματα αυτά είναι αποτέλεσμα της βάρβαρης αντιλαϊκής – αντιεκπαιδευτικής πολιτικής κυβέρνησης – ΕΕ – κεφαλαίου και όχι αποτέλεσμα καλής ή κακής διαχείρισης. Συγκεκριμένα απαιτήθηκε:

1. Η κάλυψη των κενών εκπαιδευτικού προσωπικού, που οδηγεί στην απώλεια δεκάδων ωρών διδασκαλίας. Ιδιαίτερα τονίστηκε ότι ακόμη δεν έχει γίνει ούτε μία ώρα μάθημα στους μαθητές του τομέα υγείας στο ΕΠΑΛ Αργοστολίου, στο μάθημα που εξετάζονται πανελλαδικά, ενώ οι καθηγητές τους παραμένουν σε διαθεσιμότητα. Οι αναπληρωτές έχουν ζητηθεί από τη ΔΔΕ, από την αρχή της σχολικής χρονιάς και ακόμη αναμένονται...

2. Η προκήρυξη των διοικητικών θέσεων για τους συναδέλφους Μιχάλη Λαϊνά και Γιώργο Τσιμάρα, του τομέα υγείας που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα καθώς και για την πλήρη διοικητική κάλυψη των σχολείων και των γραφείων της διεύθυνσης. Ο Διευθυντής απάντησε ότι έχουν εγκριθεί 19 θέσεις διοικητικού προσωπικού για τα γραφεία της διεύθυνσης και συνολικά 32 (μαζί με θέσεις γραμματέων για τα σχολεία). Δεσμεύτηκε ότι κατά απόλυτη προτεραιότητα και με καταγραφή των σχετικών ειδικοτήτων θα προσληφθούν οι συνάδελφοι της διαθεσιμότητας.

3. Η έγκριση και η λειτουργία των τμημάτων που κόπηκαν ή είναι εκκρεμότητα. Ο Διευθυντής απάντησε ότι έχουν όλα αποσταλεί στην Περιφέρεια και από αυτή στο Υπουργείο και ότι δεν υπάρχει νεώτερη ενημέρωση....

4. Το σταμάτημα της περαιτέρω ελαστικοποίησης των εκπαιδευτικών, που γίνεται με πρόσχημα την υπέρβαση του ορίου των 10 ωρών δεύτερης ανάθεσης στη σχολική μονάδα. Ο Διευθυντής απάντησε ότι επισήμανε το πρόβλημα στα σχολεία και ζήτησε: «εάν μπορούν και χωρίς να θιγεί η λειτουργία των σχολείων να προβούν σε ρυθμίσεις».

5. Η υλοποίηση των αποσπάσεων των συναδέλφων που έχουν εγκριθεί, με άμεση προτεραιότητα εκείνων που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας. Ο Διευθυντής αναφέρθηκε σε σχετική αλληλογραφία με τους διευθυντές των σχολείων αλλά και επικαλέστηκε ότι σχετική εγκύκλιος του υπουργείου επιβάλλει να μη φύγει κανένας αν δεν έρθει ο αναπληρωτής του. Ανέφερε ότι ακολουθεί κι άλλο κύμα αποσπάσεων.

6. Η υλοποίηση της ενισχυτικής. Είπε ότι θα υπάρξει την επόμενη βδομάδα πρόσκληση ενδιαφέροντος για να ξεκινήσει άμεσα. Η πρόσθετη διδασκαλία γίνεται προσπάθεια να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ. Φέτος θα λειτουργήσει για συμπλήρωση ωραρίου.

7. Η άμεση διοικητική στήριξη των σχολείων της περιφέρειας. Είπε ότι δεν υπάρχει τώρα δυνατότητα.
Τέλος, συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν τη διευκόλυνση της συνδικαλιστικής δράσης και τη συνδρομή της ΔΔΕ στην εκδήλωση της ΕΛΜΕ και της ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ στα αποκαλυπτήρια της πλάκας των εκτελεσμένων μαθητών του 1ου Γυμνασίου – 1ου Λυκείου που θα γίνει την Παρασκευή 15 Νοέμβρη 10 πμ στο εν λόγω σχολικό συγκρότημα.

Εκ μέρους του ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ τονίστηκε ότι διαμορφώνεται περιβάλλον διαρκούς ρευστότητας, ομηρίας σε περιπτώσεις, σκόπιμα και σχεδιασμένα, και ότι αυτό θα εντείνεται για να υλοποιηθούν τελικά νέα χτυπήματα σε βάρος του κλάδου και της μόρφωσης των παιδιών του λαού. Τα όποια βήματα είναι αποτέλεσμα της πάλης αλλά μόνο η ανατροπή της συνολικής πολιτικής των μονοπωλίων μπορεί να εγγυηθεί ανακούφιση των σχολείων, των εκπαιδευτικών και των μαθητών. Η ΕΛΜΕ-ΚΙ θα είναι επί ποδός για την υπεράσπιση του κλάδου και του δικαιώματος των παιδιών του λαού σε δημόσια δωρεάν εκπαίδευση.

 

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος                     Ο Γενικός Γραμματέας

Γεωργόπουλος Διονύσης    Γαλιατσάτος Νικόλας