Ομόφωνη απόφαση ΔΣ ΕΛΜΕΚΙ

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2013 09:58

Ομόφωνη απόφαση ΔΣ ΕΛΜΕΚΙ

ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΣ ΕΛΜΕ-ΚΙΝΔ και ΠΑΣΟΚ, στήνουν ΕΔΕ – ονομάζουν επίορκους όσους αντιτίθενται στην αξιολόγησηΕπιδιώκουν να υποχωρήσει η ΕΛΜΕ-ΚΙ από τη γραμμή της παύλας στις κρίσεις διευθυντών Διώκουν το δικαίωμα στην πολιτική άποψη και τη συνδικαλιστική δράση Δεν έχουν ιερό και όσιο... ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, οι συνέταιροι της συγκυβέρνησης, στήνουν ΕΔΕ στην Κεφαλονιά, με εντολή Περιφερειακής Διεύθυνσης - Υπουργείου Παιδείας, για το ξαναμοίρασμα της λείας των διευθυντικών θέσεων. Το βλέμμα είναι στραμμένο στην εδραίωση της αξιολόγησης και των κατευθύνσεων της ΕΕ. Θέλουν να αξιοποιήσουν την αλλαγή Περιφερειακού Διευθυντή (από ΠΑΣΟΚ σε ΝΔ) προκειμένου να υλοποιήσουν τη γραμμή τους. Στήνουν στο απόσπασμα την κρυστάλλινη θέση της ΕΛΜΕ-ΚΙ να μην νομιμοποιηθεί η διαδικασία υποκειμενικής αξιολόγησης (παρουσία – συγκρότηση υποψηφίου – συνέντευξη), με κριτήριο το βαθμό συμμόρφωσης στην κυβερνητική πολιτική. Κάνουν ότι μπορούν για να πείσουν ότι πρέπει να πρυτανεύσει η νομιμότητα και ότι δεν είναι υποχρέωση των αιρετών η με κάθε τρόπο στήριξη της γραμμής ενάντια στην αξιολόγηση.

Ρίχνουν στην πυρά το κάλεσμα του σωματείου να μπει παύλα στις συνεντεύξεις, για να είναι ανενόχλητοι στην εδραίωση των διευθυντών - μάνατζερ – αξιολογητών του σχολείου της αγοράς. Θέλουν αιρετούς σκυφτούς – υποταγμένους, που θα αξιολογούν «σωστά» και δεν θα ακολουθούν τη συλλογική απόφαση του συνδικάτου τους για απειθαρχία και ανυπακοή. Κατασκευάζουν τους «επίορκους», σπέρνουν το φόβο και τον τρόμο.

Καμία σχέση δεν έχει αυτή η άθλια κυβερνητική τακτική, στην οποία πρωτοστατούν πρώην στελέχη της ΔΑΚΕ (Πεφάνη) και συνοδοιπόροι τους (Χριστοφοράτος), με την άσκηση του αναφαίρετου δικαιώματος κάθε συναδέλφου στην ένσταση για τη βαθμολογική καρατόμησή του. Τα νέα πιστοποιητικά ευθυγράμμισης με την πολιτική καταστολής της ΕΕ, που θέλουν να αποκτήσουν, τους κάνουν να «παραβλέπουν» τη στάση της ΕΛΜΕ-ΚΙ. Ότι δηλαδή το συνδικαλιστικό μας όργανο απαίτησε να δοθούν στους ενιστάμενους συναδέλφους τα στοιχεία που δικαιούνταν και να τους παρασχεθεί κάθε διοικητική διευκόλυνση, προκειμένου να τεκμηριώσουν τις θέσεις τους. Υπερβάλλουν στη διαδικασία, που κι αυτή την ανακάλυψαν εκ των υστέρων, γιατί υποκλίνονται επί της ουσίας στη στρατηγική της πλουτοκρατίας και των κομμάτων της.

Άλλωστε είναι εγνωσμένης αξίας ο αντικομμουνισμός της Πεφάνη, η οποία σε προηγούμενες κρίσεις επί ΝΔ δεν άφησε μέσον (π.χ. προσβάσεις με τοπική διοίκηση) που να μην αξιοποιήσει για να γίνει διευθύντρια, διορισμένο μέλος ΠΥΣΔΕ κ.λ.π. Είναι οι ίδιοι που παραιτούνταν από διευθυντές, οποιαδήποτε στιγμή έκκριναν, προκειμένου να αναλάβουν, την ίδια στιγμή, καλύτερες διοικητικές (ή άλλες) θέσεις στην εκπαίδευση. Οι σκυλοκαυγάδες τους με το ΠΑΣΟΚ δε μας αφορούν. Αντίθετα, σε θέματα ουσίας, κόντρα με τη διοίκηση επί των ημερών του ΠΑΣΟΚ είχε η ΕΛΜΕ-ΚΙ και όχι όσοι σήμερα σκίζουν τα ιμάτιά τους για προσωπικά οφέλη.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ:

• Καλεί τους συναδέλφους να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στην ουσιαστική δίωξη του δικαιώματος του σωματείου να καθορίζει τη γραμμή του ενάντια στην αξιολόγηση, με παύλα για τις κρίσεις διευθυντών.

• Καλεί την ΟΛΜΕ να πάρει θέση συνδικαλιστικής κάλυψης των αιρετών που υλοποιούν τη γραμμή της απειθαρχίας με την αξιολόγηση στα υπηρεσιακά συμβούλια.
• Καλεί τη διοίκηση που διενεργεί την ΕΔΕ να αναλάβει τις ευθύνες της, να διαχωρίσει το όποιο διαδικαστικό (ή άλλο ολίσθημα) με το δικαίωμα στην πολιτική άποψη και τη συνδικαλιστική δράση.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ θα παραστεί στην κλήτευση των αιρετών του κλάδου, ως μαρτύρων, στην ΕΔΕ που έχει διαταχθεί, καταδικάζοντας τη μεθόδευση. Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 29 Μαρτίου, 18.00, στα γραφεία του ΚΕΣΥΠ.

Αργοστόλι 28/03/2013

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος                                       Ο Γενικός Γραμματέας

Γεωργόπουλος Διονύσης                    Γαλιατσάτος Νικόλας




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ