Πώς να αντιμετωπίσεις το φριζάρισμα των μαλλιών που προκαλεί η υγρασία

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 26 Ιουλίου 2021 18:30

Πώς να αντιμετωπίσεις το φριζάρισμα των μαλλιών που προκαλεί η υγρασία

Τα tips που θα σε βγάλουν ασπροπρόσωπη

Μαζί με τις υψηλές θερμοκρασίες, το καλοκαίρι φέρνει υγρασία - και φριζαρισμένα μαλλιά. Για μερικές, η υγρασία μπορεί να μην είναι ένα τεράστιο ζήτημα. Αλλά για άλλες –ιδιαίτερα με ξηρά ή φθαρμένα μαλλιά– η υγρασία προκαλεί αρκετό φριζάρισμα για να καταστρέφει το styling που σκόπευαν να κάνουν.

"Όταν ο καιρός είναι υγρός, ο αέρας έχει υψηλή συγκέντρωση μορίων νερού, τα οποία είναι πλούσια σε άτομα υδρογόνου", λέει ο Joshua Zeichner, διευθυντής καλλυντικών και κλινικών ερευνών στη δερματολογία στο Ιατρικό Κέντρο Mount Sinai. "Αυτά τα μόρια νερού συνδέονται με τα μαλλιά, αυξάνοντας τον αριθμό των δεσμών υδρογόνου", τα οποία μπορούν να προκαλέσουν το ανεπιθύμητο αυτό αποτέλεσμα.

Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν μερικές εύκολες συμβουλές και κόλπα που μπορείς να εφαρμόσεις για να καταπολεμήσεις αυτό το πρόβλημα - ακόμα και στις πιο καυτές και πιο υγρές μέρες. Παρακάτω, οι ειδικοί μοιράζονται τα καλύτερα μυστικά τους για το στυλιζάρισμα των φριζαρισμένων μαλλιών:

Χρησιμοποίησε το σωστό σαμπουάν και μαλακτικό
Είναι σημαντικό να επιλέξεις προϊόντα μαλλιών που είναι κατασκευασμένα για τον συγκεκριμένο τύπο μαλλιών σου. Για παράδειγμα, εάν τα μαλλιά σου φριζάρουν φυσικά, εάν χρησιμοποιείς συχνά εργαλεία θερμότητας ή εάν τα μαλλιά σου έχουν χημική επεξεργασία, θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις σαμπουάν και μαλακτικό που ενυδατώνει και ενυδατώνει.

Χρησιμοποιήστε ένα leave-in conditioner
Εάν θέλεις πραγματικά να καταπολεμήσεις το φριζάρισμα, θα πρέπει να διατηρήσεις τα μαλλιά σου ενυδατωμένα και απαλά πριν βγεις έξω. Αφού χρησιμοποιήσεις ένα ενυδατικό conditioner στο λούσιμο, ο celebrity hair stylist Andrew Fitzsimons, συνιστά να χρησιμοποιήσεις ένα λeave-in conditioner για να πας την ενυδάτωση των μαλλιών σου ένα βήμα παραπέρα. Προτείνει να προτιμήσεις ένα που είναι ελαφρύ και μη λιπαρό, χωρίς ερεθιστικά συστατικά.

Μην αμελείς την προστασία από τη θερμότητα
Εάν πρόκειται να εφαρμόσεις θερμότητα στα μαλλιά σου, είτε από ένα πιστολάκι, είτε από κάποιο εργαλείο styling, μην παραμελήσεις να εφαρμόσεις πρώτα ένα προστατευτικό θερμότητας. Αυτό θα δημιουργήσε ένα εμπόδιο μεταξύ των καυτών εργαλείων και των μαλλιών σου, προστατεύοντάς τα από ζημιές και θραύση.

Δοκίμασε ένα λάδι μαλλιών
Αν θέλεις να "αγκαλιάσεις" τη φυσική υφή των μαλλιών σου, αλλά να αποφύγεις το φριζάρισμα, εφάρμοσε ένα ενυδατικό λάδι χωρίς σιλικόνη ομοιόμορφα από τη μέση έως τα άκρα και μετά χώρισε τα μαλλιά σου σε τέσσερα μέρη. Στη συνέχεια, σε κάθε μέρος, χώρισε τρία ή τέσσερα μέρη, αποφεύγοντας να τα αγγίξεις και άφησε τα να στεγνώσουν φυσικά.

Κάνε έξυπνο στυλιζάρισμα ανάμεσα στα λουσίματα
Εάν τα μαλλιά σου φριζάρουν κατά τη διάρκεια της ημέρας, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να τα ξαναπλύνεις και να ξεκινήσεις από την αρχή. Μάλιστα, το υπερβολικό πλύσιμο είναι ένας από τους μεγαλύτερους ένοχους για τα ξεραμένα μαλλιά. Αν ξυπνήσεις και οι ρίζες σου είναι λιπαρές και τα άκρα σου φαίνονται ξηρά, ψέκασε λίγο ξηρό σαμπουάν στα μαλλιά, χρησιμοποίησε πιστολάκι και βούρτισε τα με τον ίδιο τρόπο που θα έκανες αν ήταν βρεγμένα.

womenonly.gr




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250