Βαμμένα μαλλιά το καλοκαίρι; Μάθε πώς να τα περιποιείσαι σωστά

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 27 Ιουνίου 2021 12:30

Βαμμένα μαλλιά το καλοκαίρι; Μάθε πώς να τα περιποιείσαι σωστά

Οι κορυφαίες συμβουλές για να διατηρήσεις το χρώμα και τη λάμψη των μαλλιών σου

Ο ήλιος, η θάλασσα και τα μπάνια σε πισίνες μπορούν να αποτελέσουν κίνδυνο για τα βαμμένα μαλλιά κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, αλλά αυτό δε σημαίνει πως είναι καταδικασμένα να φθαρούν και να χάσουν το χρώμα τους.

Δες παρακάτω τις συμβουλές για να διατηρήσεις το χρώμα των μαλλιών σου κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού αλλά και τη ζωντάνια και τη λάμψη τους:

Χρησιμοποίησε σαμπουάν και conditioner για βαμμένα μαλλιά
Προτίμησε προϊόντα που είναι συμβατά με τον τύπο μαλλιών σου, που αυξάνουν τη λάμψη τους και εμποδίζουν το ξεθώριασμα του χρώματος.

Bάλε έλαια στις άκρες 
Περιποιήσου τις άκρες των μαλλιών σου με θρεπτικά έλαια από βότανα, φυτά και λουλούδια που προσφέρουν με φυσικό τρόπο προστασία από την ψαλίδα και εντατική ενυδάτωση που διαρκεί.

Kάντε (τη σωστή) μάσκα
Εφάρμοσε συχνά μια επανορθωτική μάσκα με βούτυρο Κarite και βιταμίνες σε λουσμένα και σκουπισμένα μαλλιά. Κάνε ελαφρύ μασάζ και τύλιξε τα σε ζεστή πετσέτα, αφήνοντας τη να δράσει για 10-15 έτσι ώστε τα συστατικά να εισχωρήσουν καλύτερα στην τρίχα.

Πρόσεξε τις ετικέτες
Πριν αγοράσεις ένα προϊόν, διάβασε την ετικέτας του για να βεβαιωθείς πως είναι κατάλληλο για τον τύπο των μαλλιών σου και στις ανάγκες τους. Πιο συγκεκριμένα, αν έχεις βαμμένα μαλλιά προτίμησε προϊόντα πλούσια σε λάδι από jojoba, ελιά, δενδρολίβανο, αμυγδαλέλαιο και shea butter, τα οποία διατηρούν την υγρασία και αποτρέπουν τη δημιουργία ψαλίδας. Επίσης, προτίμησε την προ-βιταμίνη Β5 και τη βιταμίνη Ε οι οποίες προλαμβάνουν τη θαμπάδα και διατηρούν τη ζωντάνια του χρώματος.

Προστάτευσε τα μαλλιά σου

Προφύλαξε τα μαλλιά σου από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου εφαρμόζοντας τακτικά αντηλιακό μαλλιών, απόφυγε την πρέσα καθώς η θερμότητα ανοίγει τα λέπια της τρίχας, τα οποία αποτελούν την προστατευτική της στιβάδα και χρησιμοποίησε μια διαλέξτε μια μαλακή χτένα με μεγάλα και αραιά δόντια.

Ενυδατώσου
Το τι συμβαίνει στον οργανισμό μας αντικατοπτρίζεται σε πολλά πράγματα, όπως και στα μαλλιά μας. Εάν είσαι επαρκώς ενυδατωμένη, τα μαλλιά σου θα γίνουν πιο λαμπερά και το χρώμα τους θα ζωντανέψει.

womenonly.gr




00 inkefalonia general ad 300X250