Τα πιο κοινά λάθη που όλες έχουμε κάνει στο μακιγιάζ

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 16 Ιανουαρίου 2021 18:00

Τα πιο κοινά λάθη που όλες έχουμε κάνει στο μακιγιάζ

Ακόμη και οι beauty addicts έχουν πέσει σε αυτές τις παγίδες!

Ακόμη και οι πιο...σκληροπυρινικές beauty addicts πέφτουν που και που σε καθημερινά λάθη μακιγιάζ - άλλα μικρά, άλλα μεγαλύτερα.

Αναρωτιέσαι μήπως κάνεις και εσύ λάθη χωρίς να το καταλαβαίνεις; Δες παρακάτω τα πιο συνηθισμένα λάθη που οι περισσότερες κάνουμε στο μακιγιάζ:

Εφαρμόζουμε ρουζ "σέρνοντας" το πινέλο
Για να πετύχεις ένα φυσικό αποτέλεσμα, εφάρμοσε το ρουζ ταμποναριστά, αφού πρώτα βουτήξεις ελαφρά το πινέλο στο χρώμα και φυσώντας το για να διώξεις την υπερβολική ποσότητα.

Εφαρμόζουμε το concealer με λάθος τρόπο
Το concealer δεν θα πρέπει να απλώνεται παράλληλα με το σχήμα των ματιών, αλλά τριγωνικά έτσι ώστε να δημιουργηθεί μια περιοχή φωτός και λάμψης κάτω από τα μάτια. 

Τοποθετούμε το μολύβι χειλιών έξω από το φυσικό περίγραμμα
Πρόκειται για τον πιο δημοφιλή τρόπο να χαρίσουμε έξτρα όγκο στα χείλη μας, αλλά υπάρχει ένας άλλος, καλύτερος τρόπος να το πετύχουμε: Εφαρμόζοντας ένα μολύβι χειλιών ένα τόνο πιο σκούρο από το κραγιόν στις άκρες και το περίγραμμα των χειλιών, αφήνοντας το κέντρο κενό. Στη συνέχεια, εφαρμόζουμε κραγιόν σε όλη την επιφάνεια και ολοκληρώνουμε με ένα διάφανο lip gloss στη μέση των χειλιών.

Χρησιμοποιούμε τον καρπό για να επιλέξουμε απόχρωση foundation
Αν θέλεις να ελέγξεις αν μια απόχρωση foundation είναι σωστή για εσένα, επίλεξε το λαιμό και όχι τον καρπό. Ο λαιμός δεν εκτίθεται τόσο στον ήλιο όσο τα χέρια μας, που σημαίνει ότι διατηρεί το φυσικό χρώμα της επιδερμίδας. 

Η λάθος εφαρμογή και διόρθωση της μάσκαρα
Όταν εφαρμόζεις μάσκαρα, μην κοιτάς τον καθρέφτη στο ίδιο ύψος με το κεφάλι σου. Αντ'αυτού, κράτησε έναν μικρό καθρέφτη χαμηλά και κοίταξε προς τα κάτω ενώ τοποθετείς με κινήσεις ζιγκ-ζαγκ την μάσκαρα. Αν λερωθείς με μάσκαρα, μην προσπαθήσεις να τη διορθώσεις - είναι πολύ πιθανό να μουτζουρωθείς ακόμη περισσότερο. Καθώς η μάσκαρα λίγη ώρα μετά την εφαρμογή στεγνώνει και η αφαίρεση της γίνεται ευκολότερη, αφού λερωθείς περίμενε λίγο και χρησιμοποίησε μια μπατονέτα για αγγίξεις το σημείο.

womenonly.gr




00 inkefalonia general ad 300X250