4 τρόποι να φροντίσεις τον εαυτό σου σε αυτήν την περίεργη και πρωτόγνωρη χρονιά

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 09 Σεπτεμβρίου 2020 11:00

4 τρόποι να φροντίσεις τον εαυτό σου σε αυτήν την περίεργη και πρωτόγνωρη χρονιά

Tο 2020 δεν έχει τελειώσει ακόμα και σκέφτεσαι τι άλλο μπορεί να μας περιμένει μέσα στους επόμενους μήνες.

Η πανδημία του κορονοϊού ήταν σίγουρα το γεγονός που έχει μεταμορφώσει τις ζωές μας. Ξεκίνησε με την καραντίνα και συνεχίζεται με μία νέα πραγματικότητα, στην οποία καλούμαστε να προσαρμοστούμε τέλεια.

Ταυτόχρονα, τα τεράστια κοινωνικά θέματα, όπως οι δολοφονίες μαύρων από αστυνομικούς που γέννησαν ένα νέο κίνημα, το Black Lives Matter, αλλά και αποτρόπαια γεγονότα ρατσισμού, ομοφοβίας, σεξισμού και όλα αυτά που βλέπουμε σε καθημερινή βάση. Αρχίζει να γίνεται όλο και πιο δύσκολο το να απολαύσεις τις μικρές χαρές ζωής. Η νέα καθημερινότητα που ξεκίνησε αυτήν τη χρονιά έχει ένα μόνιμο σύννεφο από πάνω της και νιώθεις να φτάνεις σε ένα αδιέξοδο χωρίς να σου συμβαίνει κάτι σε προσωπικό επίπεδο.

Όταν λοιπόν όλα γύρω δυσκολεύουν και νιώθεις ότι δεν έχεις από πού να πιαστείς, το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να φροντίσεις τον εαυτό σου. Σωματικά, πνευματικά αλλά κυρίως ψυχολογικά.

Διαλογίσου στο μπάνιο

Ο διαλογισμός δεν χρειάζεται κόλπα και τεχνικές. Μόνο τα παρακάτω βήματα, που συνδυάζουν το χαλαρωτικό νερό με την επίγνωση. Μπες στην μπανιέρα χωρίς να ανοίξεις μουσική ή οτιδήποτε σου αποσπά την προσοχή. Πάρε το σφουγγάρι σου και φρόντισε να υπάρχουν μυρωδιές που σε χαλαρώνουν. Κάνε το αφρόλουτρο σου και νιώσε απλά το νερό. Αυτό και τίποτα άλλο. Μην σκέφτεσαι τη λίστα για το σούπερ μάρκετ. Μην επιτρέπεις άλλες σκέψεις και μην κρίνεις τον εαυτό σου. Απλώς μείνε στη στιγμή για όσο χρόνο χρειάζεσαι.

Ξυπόλητη έξω

Πριν διαμαρτυρηθείς, περίμενε να σου εξηγήσω. Ξεκίνα για βόλτα με τον σκύλο ή μόνη σου και πήγαινε σε ένα αγαπημένο πάρκο. Αν έχεις κήπο, ακόμα πιο εύκολο. Στάσου σε ένα σημείο και βγάλε τα παπούτσια σου. Ακούμπησε το χώμα ή το γρασίδι. Αν νιώθεις καλά, ξάπλωσε κιόλας. Δεν υπάρχει καλύτερη αίσθηση από το να παρατηρείς τον ουρανό. Η υπενθύμιση ότι ανήκουμε στη φύση και ότι είναι κάτι που θα έπρεπε να κάνουμε καθημερινά. Απόλαυσε τη σιωπή ή άκου μουσική.

Άσε το κινητό στην άκρη

Δεν μιλάμε για τρελά πράγματα. Δεν χρειάζεται να το κλειδώσεις σε ένα συρτάρι για μέρες. Μπορείς όμως να το αφήσει σε άλλο δωμάτιο και να διαβάσεις ένα βιβλίο ή να ασχοληθείς με τα φυτά σου. Υπάρχουν τόσα που μπορείς να κάνεις και να μην είσαι μόνιμα συνδεδεμένη στα social media και σε ειδήσεις που κάνουν το μυαλό σου πουρέ.

Κλάψε (όχι μόνο τη φετινή χρονιά)

Κλάψε όσο, όπου και όπως θες. Θέλεις να έχεις παρέα; Να είσαι ολομόναχη στην ησυχία του σπιτιού σου; Κανένας δεν θα σε κρίνει και δεν υπάρχει καμία ντροπή στο να κλαις απλά και μόνο γιατί έτσι νιώθεις. Μπορεί να κλάψεις και από χαρά, επειδή σου συνέβη κάτι απρόσμενα όμορφα. Κάνε ότι σου βγαίνει. Όλοι νιώθουν εξίσου περίεργα αυτήν τη χρονιά.

ladylike.gr




00 inkefalonia general ad 300X250