Τα 5 πράγματα που έχει στο σπίτι της κάθε στιλάτη Σκανδιναβή

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 02 Σεπτεμβρίου 2020 19:45

Τα 5 πράγματα που έχει στο σπίτι της κάθε στιλάτη Σκανδιναβή

Unsplash/ Camylla Battani

Στο σπίτι μας χτυπά η καρδιά της ζωής μας.

Τα διακοσμητικά trends κατακλύζουν τις σελίδες των deco περιοδικών και τον διαδικτυακό αέρα: ποια, όμως, από αυτά προσφέρουν ποιότητα στην καθημερινότητά μας;

Η απάντηση βρίσκεται στα design σπίτια που έχουν καταφέρει να ισορροπήσουν ανάμεσα στην λειτουργικότητα και το στιλ.

Ας κάνουμε ένα ταξίδι στα σπίτια των γυναικών που έχουν την άνεση, τρόπο ζωής. Το σκανδιναβικό στιλ διακόσμησης δείχνει τον δρόμο και παραδίδει μαθήματα coziness. Oι Σκανδιναβές αποτυπώνουν την φιλοσοφία της ζωής τους σε κάθε γωνιά του σπιτιού και κάθε τους διακοσμητική επιλογή έχει στόχο την ουσιαστική βελτίωση της καθημερινότητάς τους.

Αν η διακόσμηση είναι μια μορφή τέχνης, οι Σκανδιναβές συνεχώς την εξελίσσουν. Ο design χαρακτήρας των επίπλων, η απλότητα και η καθαρότητα των γραμμών, η ζεστασιά των διακοσμητικών αξεσουάρ και η χαλαρή ατμόσφαιρα είναι μόνο μερικά από τα στοιχεία που συνθέτουν τον διακοσμητικό κώδικα των Σκανδιναβών.

Ποια στοιχεία βλέπουμε συνεχώς στα σπίτια των Σκανδιναβών;

Τα παρακάτω 5 είναι χαρακτηριστικά:

1) Μια mid-century καρέκλα: Ένα έπιπλο που μπορεί να αναβαθμίσει κάθε χώρο του σπιτιού: το υπνοδωμάτιο, την τραπεζαρία, το καθιστικό. Ενα στοιχείο που χαρακτηρίζει το σκανδιναβικό στιλ διακόσμησης. 

retropolisxx/ Instagram

retropolisxx/ Instagram

2) Γούνινο ριχτάρι: Ένα διακοσμητικό αξεσουάρ που δημιουργεί cosy ατμόσφαιρα: αυτή που οι Σκανδιναβοί επιζητούν στην καθημερινότητά τους.

Άλλωστε, μέρος της «hygge» φιλοσοφίας -του «μυστικού των Σκανδιναβών για την ευτυχία- είναι οι ζεστές υφές σε κάθε γωνιά του σπιτιού. 

whitfield_no5/ Instagram

whitfield_no5/ Instagram

3) Βιβλία που λειτουργούν και ως διακοσμητικό στοιχείο: Τα βλέπουμε διαρκώς στην διακόσμηση των coffee tables και των κομοδίνων. Δίνουν μια σοφιστικέ διάσταση στη διακόσμηση του σπιτιού. 

colourcube_interiors/ Ιnstagram

colourcube_interiors/ Ιnstagram

4) Ενα design φωτιστικό: Οι Σκανδιναβές επενδύουν στον φωτισμό. Ενα design φωτιστικό δίνει άλλη διάσταση στο χώρο. 

 reviewinteriors_au/ Ιnstagram

reviewinteriors_au/ Ιnstagram

5) Mια αναπαυτική πολυθρόνα: Ιδανική για χαλαρωτικές στιγμές. Ζεσταίνει τον χώρο και προσφέρει ξεκούραση -παρέα με ένα βιβλίο και ένα ζεστό ρόφημα. Τι πιο απολαυστικό! 

_____ashleigh______ •/ Instagram

_____ashleigh______ •/ Instagram

bovary.gr




00 inkefalonia general ad 300X250