5+1 deco λάθη στην κουζίνα σας και πώς να τα αποφύγετε

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 21 Νοεμβρίου 2023 12:57

5+1 deco λάθη στην κουζίνα σας και πώς να τα αποφύγετε

Παρακάτω θα σας παραθέσουμε τρόπους για να γίνει η κουζίνα σας πιο λειτουργική, άνετη, αλλά και φυσικά, καλαίσθητη, αποφεύγοντας τυχόν λάθη στο στήσιμο ή την διακόσμηση της.Στον χώρο της κουζίνας καθημερινά μαγειρεύουμε, απολαμβάνουμε το γεύμα ή τον καφέ μας, ενώ, μάλιστα, πολλές φορές ίσως τύχει να περάσουμε χρόνο με τους αγαπημένους μας, να χαλαρώσουμε ή και να εργαστούμε. Η κουζίνα αποτελεί ένα πολυσύχναστο μέρος του σπιτιού μας, όπου οφείλουμε να τηρούμε την υγιεινή του σχολαστικά. Για να γίνει αυτό, θα πρέπει ο χώρος να είναι προσαρμοσμένος με τον κατάλληλο τρόπο, τα έπιπλα να έχουν επιλεχτεί όχι μόνο βάση της αισθητικής, αλλά και το τι είναι χρήσιμο και λειτουργικό.

1. Κρύψτε τον κάδο απορριμμάτων

Ιδανικά, καλό θα ήταν να αποφεύγατε την ύπαρξη κάδου απορριμμάτων στον χώρο της κουζίνας. Μικρόβια και άσχημες μυρωδιές μαζεύονται στον κάδο, πράγμα ιδιαίτερα ανθυγιεινό για το δωμάτιο όπου μαγειρεύετε. Ωστόσο, καταλαβαίνουμε πως πολλές φορές κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό, οπότε θα σας συμβουλεύαμε τουλάχιστον να τον κρύψετε πίσω από κάποιο κλειστό ντουλάπι ή σε ένα αρκετά κρυφό σημείο μακριά από τον πάγκο της κουζίνας όπου μαγειρεύετε ή το τραπέζι που γευματίζετε.

2. Σκεφτείτε τις πρίζες ρεύματος

Αν ανακαινίζετε την κουζίνα σας ή τοποθετείτε νέα στο καινούργιο σας σπίτι, πρέπει να σκεφτείτε πολύ καλά πού και πόσες πρίζες θα έχει ο χώρος. Ο αριθμός είναι ιδιαίτερα σημαντικός ανάλογα με τις ηλεκτρικές συσκευές που έχετε στην κουζίνα σας, ενώ πρέπει να φροντίσετε να τοποθετηθούν σε προβλεπόμενα σημεία για διευκόλυνση.

3. Επενδύστε στο φως

Αν μπορείτε να επενδύσετε σε ένα μεγάλο παράθυρο για την κουζίνα, που θα σας προσφέρει φυσικό φωτισμό και ανανέωση της ατμόσφαιρας με φυσικό τρόπο, μην το σκέφτεστε. Αν πάλι δεν είναι εφικτό, ένα δυνατό κεντρικό φως και κρυφοί φωτισμοί, θα σας βοηθήσουν στο να μπορείτε να διατηρείτε την κουζίνα σας φανερά καθαρή.

home2

4. Διατηρείστε τη ζεστασιά της

Οι οικιακές συσκευές από ανοξείδωτο ατσάλι είναι αναμφίβολα χρήσιμες και όμορφες, αλλά αφαιρούν από τη ζεστασιά και τον χαρακτήρα που πρέπει να έχει μία κουζίνα. Συνδυαστικά, όμως, με υλικά όπως το ξύλο, το πλακάκι, τα τούβλα ή το γυαλί μπορείτε να αναδείξετε ένα πιο σπιτικό χαρακτήρα στην κουζίνα σας, και να μη μοιάζει σαν ένα αποστειρωμένο εστιατόριο. Άλλωστε, πάντα το φαγητό της μαμάς θα είναι καλύτερο από ενός εστιατορίου, σωστά;

5. Μην δυσκολεύετε τον εαυτό σας

Ο χώρος της κουζίνας πρέπει να είναι άνετος και να περιέχει όσο το δυνατόν λιγότερα “άχρηστα” πράγματα. Πολλές φορές, ελλείψει χώρου στο σπίτι μας, μεταμορφώνουμε την κουζίνα μας σε ανοιχτή αποθήκη, τοποθετώντας πράγματα που δεν χρειαζόμαστε, με την πιθανότητα να τα χρησιμοποιήσουμε στο μέλλον, ενώ γνωρίζουμε ότι δεν θα συμβεί ποτέ. Ξεκαθαρίστε, λοιπόν, όσα δεν χρησιμοποιείτε και επενδύστε σε έξυπνες αποθηκευτικές λύσεις. Εντοιχισμένα ντουλάπια τοποθετημένα σωστά, πολλά συρτάρια και ράφια θα σας εξοικονομήσουν χώρο, θα τον ανανεώσουν και θα τον ομορφύνουν.

6. Δώστε χαρακτήρα στον χώρο.

Είστε λάτρης της αισθητικής των 60s; Πάντα σας γοήτευαν τα ξεθωριασμένα έπιπλα σε συνδυασμό με τα αγαπημένα σεμεδάκια της γιαγιάς; Ή σας αρέσει να επενδύετε σε κάθε λογής gadget; Σε κάθε περίπτωση διαμορφώστε τον χώρο σύμφωνα με την αισθητική που σας ταιριάζει ολοκληρωμένα. Από τα πιάτα μέχρι και τα έπιπλα της κουζίνας, δώστε στον χώρο σας μία ταυτότητα, έναν προσανατολισμό.

Η εταιρεία Μαθιός με μακροχρόνια εμπειρία στα έπιπλα κουζίνας θα σας δώσει λύσεις για το πώς μπορείτε να αξιοποιήσετε τον χώρο σας με τον καλύτερο τρόπο, για κάθε γούστο και στα μέτρα σας!