Στο Ζάππειο για καφέ και ούζο ο Αλέξης Τσίπρας

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 24 Ιανουαρίου 2015 20:24

Στο Ζάππειο για καφέ και ούζο ο Αλέξης Τσίπρας

Σε χαλαρή διάθεση ο Αλέξης Τσίπρας βρέθηκε σήμερα σε γνωστό εστιατόριο απέναντι από το Ζάππειο, με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να εύχεται με ένα ποτήρι κρασί  «υγεία σε όλους» και τα στελέχη να αντεύχονται «μεγάλη νίκη».

Τη φορά αυτή δεν απέκλεισε να βάλει γραβάτα ο Αλέξης Τσίπρας, αλλά υπό μία και μόνη προϋπόθεση: όταν κουρευτεί το χρέος. Τη... διαφοροποιημένη αυτή, σε σχέση με το παρελθόν, στάση του ΣΥΡΙΖΑ εκμυστηρεύτηκε ο πρόεδρός του στην καθιερωμένη συνάντηση με τους δημοσιογράφους, μία ημέρα πριν τις εκλογές, και τη χαλαρή συζήτηση που γίνεται εκεί.
 
Ενώ φαίνεται πως κάποιοι στο εξωτερικό δεν περιμένουν καν την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων: ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου -και σοσιαλιστής- Μάρτιν Σουλτς του τηλεφώνησε ήδη και τον ρώτησε τι ώρα να του τηλεφωνήσει την Κυριακή προκειμένου να τον συγχαρεί.
 
Για το πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας κράτησε κλειστά τα χαρτιά του, το συνέδεσε όμως -και αυτό έχει σημασία- από το εκλογικό αποτέλεσμα. Σε τρεις ημέρες θα έχει γίνει η κυβέρνηση, στην περίπτωση που είναι ο ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα, υποσχέθηκε ακόμη.

Ενώ έκλεισε και με ...Χαρίλαο Φλωράκη, υπογραμμίζοντας ότι είχε δίκιο εκείνος όταν έλεγε ότι τις καλύτερες αποφάσεις τις παίρνει κανείς στο μαξιλάρι του.

Μεγάλο το ενδιαφέρον από ξένα μέσα ενημέρωσης που περίμεναν τον Αλέξη Τσίπρα στην είσοδο του εστιατορίου.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κάθησε μαζί με τους στενούς του συνεργάτες Νίκο Παππά, Πάνο Σκουρλέτη, Παναγιώτη Λαφαζάνη, Νίκο Βούτση, Δημήτρη Παπαδημούλη και Τάσο Κορωνάκη, ενώ χαιρέτισε και ευχήθηκε όλους τους παρευρισκόμενους.

thetoc




00 inkefalonia general ad 300X250