Ο Καιάδας του "εγέρθητω!" στον Θέμο: "Δεν ξέρω κάτι για φούρνους των ναζί"

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 15 Μαΐου 2012 10:09

Ο Καιάδας του "εγέρθητω!" στον Θέμο: "Δεν ξέρω κάτι για φούρνους των ναζί"

Ο Γιώργος Γερμενής, -το μέλος της Χρυσής Αυγής και νυν βουλευτής του ελληνικού κοινοβουλίου- ο οποίος με το παράγγελμα "εγέρθητω!" το βράδυ των εκλογών, προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις και σχολιάστηκε περισσότερο από οτιδήποτε άλλο τις τελευταίες μέρες, ήταν ο καλεσμένος του Θέμου Αναστασιάδη, στην εκπομπή του τη νύχτα της Δευτέρας. Ο Καιάδας, όπως ήταν το ψευδώνυμό του, όταν ήταν μέλος ενός σκληροπυρηνικού black metal συγκροτήματος μίλησε για το πως από μια αριστερή οικογένεια πέρασε στη Χρυσή Αυγή, για το "εγέρθητω!", αλλά και για τους ναζί και τους φούρνους στα κρεματώρια. Στο πλάι του και η σύζυγός του Τζένη, η οποία δηλώνει επίσης, εθνικίστρια και οπαδός της metal μουσικής.


"Είχα κάνει μια εξήγηση ότι, μπαίνοντας ο αρχηγός τηρούμε ως σεβασμό προς το πρόσωπό του να σηκωνόμαστε. Δεν έδειξαν εκείνη την ώρα καμία αντίδραση (οι δημοσιογράφοι), γι' αυτό μόλις μπήκε ο αρχηγός είπα "εγέρθητι!". Δεν κινήθηκα απειλητικά. Σε άλλα κόμματα δεν σηκωνόντουσαν; Στον Ανδρέα Παπανδρέου;", είπε ο Γιώργος Γερμενής, κάνοντας παράλληλα μάθημα στον Θέμο για να λέει σωστά το παράγγελμα.

https://www.youtube.com/watch?v=ld9uBafFf4E

Ο ίδιος εξηγεί πως από την αριστερά βρέθηκε στη Χρυσή Αυγή. "Ήταν αρχές της δεκαετίας του '90 όταν σε συλλαλητήριο για το Μακεδονικό έπεσα πάνω στο group της Χρυσής Αυγής. Πήρα ένα φέιγ βολάν, το διάβασα και μου άρεσε. Πήγα στα γραφεία με κολητό παντελόνι, αρβύλες και μαλλί μέχρι τον κώ... Μου λένε πήγαινε κουρέψου και έλα ξανά. Ήμουν ο πρώτος μαλλιάς στη Χρυσή Αυγή. Έχω φίλους αναρχικούς. Η οικογένειά μου ήταν αριστερή, ο παππούς μου είχε πολεμήσει στο βουνό. Μετά από χρόνια κατάφερα και τους έκανα όλους Χρυσαυγίτες"!

Τι λέει για την είσοδο της Χρυσής Αυγής στη Βουλή και για το αν σκοπεύουν να χρησιμοποιήσουν βία για να περάσουν τις απόψεις τους

"Αυτό ήταν μια νίκη για μας, να μπει η Χρυσή Αυγή στη Βουλή. Εκείνο το βράδυ ζούσα ένα όνειρο που το περίμενα πάνω από 20 χρόνια, από παιδάκι. Δάκρυσαν τα μάτια μου"!

"Υπάρχει και ένα όριο. Αν τα όρια ξεπεραστούν δεν θα κάτσουμε με σταυρωμένα τα χέρια. Πρωτίστως θα τους ραπίσουμε με το λόγο μας. Αν μας θίξουν προσωπικά, τι να κάνουμε";

Όσο για το ποια είναι η άποψή του για τις θηριωδίες των ναζί στα κρεματόρια... "Εγώ δεν ξέρω για φούρνους! Δεν έχω δει φούρνους! Υπάρχουν και αριστεροί συγγραφείς που λένε ότι δεν ήταν ακριβώς έτσι τα πράγματα"

https://www.youtube.com/watch?v=OpRtqTEaueM

Ο Καιάδας διευκρίνησε πως στην οργάνωση δέχονται δύο θρησκείες, την Ορθοδοξία και τον δωδεκαθεϊσμό.


https://www.youtube.com/watch?v=FLwmZjauQbo


Πηγή: zappit.gr