Tips διακόσμησης για το σαλόνι

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 02 Νοεμβρίου 2022 16:03

Tips διακόσμησης για το σαλόνι

Το σαλόνι είναι ένας από τους χώρους που περνάμε τον περισσότερο χρόνο της ημέρας μας και σίγουρα ένα πολύ σημαντικό δωμάτιο όσον αφορά στη διακόσμηση του σπιτιού. Ένα όμορφα διακοσμημένο σαλόνι σε αγκαλιάζει και σε παρασύρει να μείνεις περισσότερο. Πώς μπορείτε όμως να δημιουργήσετε ένα ονειρικό σαλόνι; Είτε ξεκινάτε από το μηδέν είτε ανακαινίζετε τη διακόσμηση του σαλονιού σας και δεν ξέρετε από πού να ξεκινήσετε, αυτός ο οδηγός ελπίζουμε ότι θα σας φανεί ιδιαίτερα χρήσιμος. Δείτε κορυφαίες συμβουλές από τους ειδικούς της becozy και βήματα που πρέπει να κάνετε για μία όμορφη και σύγχρονη διακόσμηση σαλονιού.

  1. Δημιουργήστε Custom made έπιπλα

custom made epipla

Αν θέλετε μία πραγματικά ξεχωριστή διακόσμηση για το σαλόνι σας τότε πρέπει να σκεφτείτε τα custom made έπιπλα. Ο tailor made σχεδιασμός στα έπιπλα αποτελεί την τελετυαία τάση για όσους θέλουν μοναδική διακόσμηση για το σαλόνι τους και όχι άδικα. Αν επιλέξετε έπιπλα από μεγάλα καταστήματα είναι πολύ πιθανόν να καταλήξετε να έχετε τα ίδια έπιπλα με πάρα πολύ κόσμο. Τα Custom Made έπιπλα είναι μοναδικά, πρωτότυπα και μπορούν να έχουν το προσωπικό σας στυλ. Επίσης μπορούν να δημιουργηθούν ακριβώς στα μέτρα που τα χρειάζεστε και στα χρώματα και υφάσματα που προτιμάτε, πάντα με έμφαση στη λεπτομέρεια και γνώμονα την άριστη ποιότητα και το σύγχρονο design.  

2. Ορίστε ένα σημείο εστίασης

 tzaki saloni

Το σημείο εστίασης του σαλονιού σας είναι το σημείο όπου θα εστιάζουν τα μάτια των ανθρώπων που μπαίνουν για πρώτη φορά στο δωμάτιο. Α δεν έχετε ένα φυσικό σημείο εστίασης, όπως ένα μεγάλο τζάκι, δημιουργήστε ένα χρησιμοποιώντας κάτι εντυπωσιακό, όπως ένας καθρέφτης, ένα πιάνο, ένα έργο τέχνης. Δώστε προσοχή στην ατμόσφαιρα που δημιουργεί αυτό το σημείο και διακοσμήσετε το δωμάτιο γύρω του με μία συνεκτική ταυτότητα. Ένα σημείο εστίασης μπορεί επίσης να είναι και ένας statement τοίχος, δηλαδή ένας τοίχος με ένα εντυπωσιακό χρώμα ή σχέδιο ή διαφορετική υφή.

3. Επιλέξτε χρωματική παλέτα

Green & white two coloured combination for the living room - Beautiful Homes

Είτε σας αρέσει η μονοχρωμία, η διχρωμία είτε τα πολλά χρώματα, το σίγουρο είναι ότι ο συνδυασμός των χρωμάτων θα παίξει μεγάλο ρόλο στη διακόσμηση και την αισθητική του σαλονιού σας. Η επιλογή των σωστών χρωμάτων στο σαλόνι σας είναι από τις πιο σημαντικές αποφάσεις που θα πάρετε. Ένας εμπνευσμένος χρωματικός συνδυασμός θα σας βοηθήσει τόσο στην επιλογή επίπλων και διακοσμητικών στοιχείων ενώ θα δώσει στυλ και ζωντάνια στο καθιστικό σας. Για να επιλέξετε χρώμα για το σαλόνι σας καλό είναι να σκεφτείτε ένα χρώμα που σας αρέσει και στη συνέχεια να βρείτε το συμπληρωματικό του και τέλος να προσθέσετε διαφορετικούς τόνους για να δώσετε ξεχωριστό ύφος. Τάσεις στα χρώματα του σαλονιού αποτελούν για φέτος το πράσινο (και διαφορετικές αποχρώσεις και τονισμοί του όπως το χακί), το γκρι, το μπλε σκούρο (navy), το teal (μπλε-πράσινο), το γκρι-γαλάζιο και φυσικά τα διαχρονικά μπεζ, κρεμ και λευκό και άλλα.

4. Ισορροπήστε λειτουργικότητα και ομορφιά

Για να δημιοργήσετε ένα υπέροχο σαλόνι είναι βασικό να είναι τόσο όμορφο όσο και λειτουργικό. Είναι λογικό να θέλετε έναν εντυπωσιακό χώρο αλλά θα πρέπει να σκεφτείτε ότι θα ζείτε και μέσα σε αυτόν. Έτσι θα πρέπει το καθιστικό σας να είναι και λειτουργικό. Για παράδειγμα ίσως σας αρέσει πάρα πολύ ένας κομψός καναπές που θα προσελκύσει τα βλέμματα. Σε τι ωφελεί όμως αν δεν είναι άνετος; Έχετε πάντα στο νου σας ότι το σαλόνι σας είναι ένας χώρος στον οποίο θέλετε να είστε άνετοι και χαλαροί.

5. Δώστε έμφαση στο φωτισμό

 saloni fwtismos

Τα φωτιστικά όχι μόνο είναι στιλάτα και δίνουν χαρακτήρα σε κάθε χώρο αλλά είναι και λειτουργικά. Φροντίστε στο σαλόνι σας να υπάρχουν διαφορετικά είδη φωτισμού για να δημιουργήσετε έναν υπέροχο και φωτεινό χώρο. Συνδυάστε το φυσικό φως με τον κεντρικό φωτισμό και φωτισμούς τονισμού και εργασίας. Επιλέξτε επιδαπέδια, επιτοίχια ή επιτραπέζια φωτιστικά που ταιριάζουν στο ντεκόρ σας.




00 inkefalonia general ad 300X250