Ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο Elon Musk, λέει ότι δεν έχει σπίτι και ότι κοιμάται σε εφεδρικά υπνοδωμάτια φίλων!

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 19 Απριλίου 2022 18:53

Ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο Elon Musk, λέει ότι δεν έχει σπίτι και ότι κοιμάται σε εφεδρικά υπνοδωμάτια φίλων!

 Ο Έλον Μασκ (Elon Musk) ή αλλιώς ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο λέει ότι δεν έχει δικό του σπίτι αυτή τη στιγμή. Ο μεγιστάνας της Tesla και της SpaceX έχει δηλώσει στο παρελθόν ότι δεν του ανήκει κάποια πολυτελής έπαυλη όπως θα περίμενε κανείς. Αντίθετα, κάνει επισκέψεις σε εφεδρικά υπνοδωμάτια και καναπέδες φίλων, όπως παραδέχθηκε ο ίδιος σε μια πρόσφατη συνέντευξή του με τον Κρις Άντερσον (Chris Anderson) -επικεφαλής της διοργάνωσης των συνεδρίων του TED.

«Δεν έχω καν στέγη αυτή τη στιγμή, κυριολεκτικά μένω σε σπίτια φίλων», είπε ο Μασκ κατά τη διάρκεια της συνέντευξης που κοινοποιήθηκε στο YouTube του TED την Κυριακή προσθέτοντας πως, «Αν ταξιδεύω στην περιοχή, όπου βρίσκεται το μεγαλύτερο μέρος της Tesla, βασικά περιφέρομαι σε υπνοδωμάτια φίλων».

Η συζήτηση αυτή έγινε στο πλαίσιο σχόλιου του Άντερσον ότι πολλοί αισθάνονται προσβεβλημένοι, δεδομένης της παγκόσμιας ανισότητας στον πλούτο. «Σίγουρα, θα ήταν πολύ προβληματικό αν έδινα δισεκατομμύρια δολάρια τον χρόνο σε προσωπικά μου έξοδα, αλλά κάτι τέτοιο δεν ισχύει», είπε ο Μασκ στον Άντερσον προσθέτοντας ότι δεν έχει γιοτ ή δεν κάνει διακοπές, αν και είναι γνωστό πως διαθέτει ιδιωτικό τζετ. «Δεν είναι στα ύψη η κατανάλωση που κάνω. Θέλω να πω, η μόνη εξαίρεση είναι το αεροπλάνο, αλλά αν δεν χρησιμοποιήσω το αεροπλάνο τότε θα έχω λιγότερες ώρες για να δουλέψω», πρόσθεσε. 

Ο Μασκ, πατέρας επτά παιδιών, έχει εκτιμώμενη καθαρή περιουσία 270,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με το Forbes. Ωστόσο, η Γκριμς (Grimes) -η πιο πρόσφατη σχέση του και μητέρα των δύο εκ των επτά παιδιών του- παραδέχτηκε κατά τη διάρκεια μιας πρόσφατης συνέντευξης στο Vanity Fair ότι ζούσαν σε ένα «πολύ ανασφαλές σπίτι 40.000 δολαρίων». Η τραγουδίστρια μοιράστηκε τότε και κάποιες άβολες λεπτομέρειες αναφορικά με τα οικονομικά τους ζητήματα, λέγοντας ότι κάποια στιγμή είχαν ένα στρώμα με μια τρύπα και ο Μασκ δεν ήθελε να αγοράσει καινούργιο.

Στην ίδια συνέντευξη που έκανε λόγο για συνθήκες ακραίας φτώχειας ως προς την ποιότητα της ζωής τους, είχε αποκαλύψει ότι το σπίτι τους «δεν είχε ασφάλεια» και ότι έτρωγε «φυστικοβούτυρο για οκτώ συνεχόμενες ημέρες». Κατά τη διάρκεια της ίδιας δημόσιας εξομολόγησης η 34χρονη αποκάλυψε ότι εκείνη και ο 50χρονος καλωσόρισαν το δεύτερο μωρό τους -κρυφά- και ότι αν και αναφέρθηκε ότι είχαν χωρίσει, αυτό δεν ήταν απολύτως αλήθεια. «Είναι ρευστά τα πράγματα μεταξύ μας αλλά ζούμε σε ξεχωριστά σπίτια» είχε πει χαρακτηριστικά. Χωρίς να είναι ξεκάθαρο πού μένει η Γκριμς τώρα και την ώρα που ο Μασκ ισχυρίζεται ότι η κατοικία του δεν είναι τίποτα άλλο από εφεδρικά υπνοδωμάτια και καναπέδες φίλων, υπάρχουν αναφορές ότι μένει σε μια πολυτελή έπαυλη.

Τον Αύγουστο του 2021, το Insider ανέφερε ότι ο Μασκ φέρεται να ζει σε ένα προκατασκευασμένο μικροσκοπικό σπίτι αξίας 50.000 δολαρίων, το οποίο νοικιάζει από τη SpaceX. Επίσης, το 2015, ο συνιδρυτής και τότε διευθύνων σύμβουλος της Google, Λάρι Πέιτζ, είπε ότι μερικές φορές, όταν ο Μασκ επισκεπτόταν τη Σίλικον Βάλεϊ, έστελνε email και του έλεγε: «Δεν ξέρω πού να μείνω απόψε. Μπορώ να έρθω;» Οι ισχυρισμοί του Μασκ για έναν μινιμαλιστικό τρόπο ζωής έγιναν viral πάλι τον Μάιο του 2020 όταν ο ίδιος έγραψε στο Twitter: «Πουλάω σχεδόν όλα τα φυσικά υπάρχοντα. Δεν θα έχω κανένα σπίτι».

Πηγή: ethnos.gr 




00 inkefalonia general ad 300X250