Φίλα με απόψε! Ένα φιλί πολλά οφέλη

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 25 Δεκεμβρίου 2021 21:00

Φίλα με απόψε! Ένα φιλί πολλά οφέλη

istockphoto

Αχ, το φιλί. Μπορεί να είναι τόσα πολλά πράγματα: γλυκό, τρυφερό, άβολο, έντονο, συγκινητικό, απογοητευτικό, βαρετό, υπέροχο, κάτι που σου αλλάζει τη ζωή. Ένα φιλάκι μπορεί να είναι για την καρδιά ένα micro workout, μια απελευθέρωση ορμονών και μια τόνωση της διάθεσης. Είναι επίσης και ένας εξαιρετικός τρόπος για να συνδεθείς με το άτομο που σε ενδιαφέρει. Επίσης:

Το φιλί συμβάλλει στη μείωση της αρτηριακής πίεσης

Ένα παθιασμένο φιλί ανεβάζει τους παλμούς της καρδιάς με έναν υγιή τρόπο που βοηθά στη μείωση της αρτηριακής πίεσης. Διαστέλλει τα αιμοφόρα αγγεία, το αίμα ρέει και φτάνει σε όλα τα ζωτικά όργανα σου.

Εξαφανίζει κράμπες και πονοκεφάλους

Το φιλί είναι υπέροχο αν έχεις πονοκέφαλο ή κράμπες περιόδου. Η διαστολή των αιμοφόρων αγγείων που προκαλείται από ένα μεγάλης διαρκείας φιλί μπορεί πραγματικά να σε βοηθήσει να απαλύνεις τον πόνο. Μάλιστα οι ειδικοί συνιστούν να αντικαταστήσεις το "Όχι απόψε, αγάπη μου, έχω πονοκέφαλο" με το "Αγάπη μου, έχω πονοκέφαλο. Έλα να με φιλήσεις!"

istockphoto

Ενισχύει τις ορμόνες της ευτυχίας 

Αν νιώθεις αγχωμένη ή καταβεβλημένη, το φιλί ή ο έρωτας είναι το ελιξίριο που χρειάζεσαι για να νιώσεις καλύτερα. Θα σε χαλαρώσειι και θα σε αναζωογονήσει. Οι χημικές ουσίες που ενισχύουν την καλή διάθεση όπως η σεροτονίνη, η ντοπαμίνη και η ωκυτοκίνη εκκρίνονται από τον εγκέφαλο όταν σε φιλάει κάποιος.

Αποτρέπει τη φθορά των δοντιών

Το φιλί διεγείρει τους σιελογόνους αδένες και το οξυγόνο του σάλιου καταπολεμά τα βακτήρια που προκαλούν την άσχημη αναπνοή και την ουλίτιδα.

Καταπολεμά τις αλλεργίες

Κι όμως! Μισή ώρα γεμάτη με φιλιά, μείωσαν την αλλεργική αντίδραση του σώματος στη γύρη, όπως έδειξε μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Journal of Psychology and Behavior.

Σου βρίσκει το σωστό ταίρι

Πες το “η γεύση της αγάπης”, αλλά οι γυναίκες δίνουν μεγάλη έμφαση στη γεύση του φιλιού του συντρόφου τους, όταν θέλουν να καταλάβουν τις δυνατότητές του, σύμφωνα με την Σούζαν Χιους, Ph.D., καθηγητή ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Ολμπράιτ της Πενσιλβανία.

Κάνει καλό στη σχέση

Τα ζευγάρια που επιδίδονται συχνά σε φιλιά, αναφέρουν περισσότερη δέσμευση και ικανοποίηση στη σχέση τους, όπως αποκαλύπτει μελέτη δημοσιευμένη στο Journal Sexuality Research and Social Policy.

bestofyou.gr




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ