Απάντηση Βαγγέλη Λουκέρη σε δημοσιεύματα

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 19 Μαρτίου 2012 12:14

Απάντηση Βαγγέλη Λουκέρη σε δημοσιεύματα

Επειδή ορισμένοι τον τελευταίο καιρό έχουν παρεξηγήσει την ανοχή μου και την έχουν εκλάβει ως αδυναμία, είμαι αναγκασμένος ( και θα το πράξω άπαξ δια της παρούσης μου )να δώσω μερικές απαντήσεις σε δύο κυρίους, οι οποίοι φαίνεται ότι έχουν αναλάβει εργολαβικά να στηρίξουν συγκεκριμένους πολιτικούς τους φίλους μέσω προσωπικού site το οποίο ο ένας διατηρεί και στο οποίο ο άλλος, ο “λογιότερος” εξ αυτών, συνηθίζει να με υβρίζει επειδή δεν συμπλέω με τις προσωπικές του επιλογές.

          Επειδή λοιπόν ο λογιότατος κ Αρτελάρης, σε άρθρο του με τον τίτλο “Ο Λουκέρης πέρασε την κόκκινη γραμμή” στο site e-kefalonia net, φαίνεται ότι δεν γνωρίζει στοιχειώδη πράγματα τα οποία αφορούν το τρόπο λειτουργίας της ΝΔ στη Κεφαλονιά (αλλά έχει τη διάθεση να χώνει την μύτη του) θέλω να του θυμίσω ότι μόλις στις 9.3.2012 με ανακοίνωση της η κεντρική διοίκηση του κόμματος εξέδωσε δελτίο τύπου και δήλωσε:

Η ΝΟΔΕ Κεφαλονιάς είναι η κορυφή της οργανωτικής δομής του κόμματος της ΝΔ στο νησί επιτελεί άριστα το έργο της και η δράση της δεν αποτελεί αντικείμενο οποιασδήποτε συζήτησης.

Η ΝΟΔΕ Κεφαλονιάς και ο εκλεγμένος από τη βάση πρόεδρος και τα μέλη της οποίας έχουν να επιδείξουν σημαντικό έργο, απολαμβάνουν της πλήρους εμπιστοσύνης του κόμματος και της ηγεσίας.

          Παράλληλα όμως θέλω να τονίσω σε κάθε κ Αρτελάρη ότι, παρά το γεγονός ότι σε δύο εκλογικές αναμετρήσεις το 2003 και το 2006 εκλέχθηκα πρώτος σε σταυρούς δημοτικός σύμβουλος στην Παλλική, και παραμένω επί σειρά ετών εκλεγμένος από τη βάση πρόεδρος της ΝΟΔΕ Κεφαλονιάς και Ιθάκης, ουδέποτε εκμεταλλεύτηκα την ιδιότητα μου ως πρόεδρος της ΝΟΔΕ για προσωπική, πολιτική ή άλλη ωφέλεια, σεβάστηκα το θεσμικό ρόλο των διαφόρων προσώπων στο νησί, και   υπηρέτησα τόσο εγώ όσο και η συντριπτική πλειοψηφία των μελών της ΝΟΔΕ με ανιδιοτέλεια τα συμφέροντα των συμπατριωτών μας μέσα από τον πολιτικό χώρο στον οποίο ανήκουμε.

          Μετά τα παραπάνω και επειδή εγώ δεν υπηρετώ συμφέροντα ούτε και πατρονάρω εργοδότες, ενημερώνω τον κ Αρτελάρη να απευθύνει αλλού τις παραινέσεις του περί παραιτήσεων, επιλογών, κτλ και όχι σε εμέ.

          Παράλληλα όμως ως ελεύθερος άνθρωπος αλλά και βαθιά πολιτικοποιημένο μέλος της ΝΔ είμαι υποχρεωμένος να καταγγείλω όλους όσους στηρίζουν πάτρονες.

          ¨Όταν μάλιστα υπάρχουν πάτρονες οι οποίοι δηλώνουν ότι είναι το κράτος, ή ότι έχουν την ικανότητα να σώσουν τον τόπο με την εκλογή τους σε κάποιο αξίωμα, τότε είμαι υποχρεωμένος:

να καταγγείλω τόσο τους πάτρονες όσο και τα φερέφωνα τους στο λαό για να μην τον εξαπατήσουν για μία ακόμη φορά ( υποχρέωση που έχει πλέον κάθε υπεύθυνος πολίτης όταν αντιλαμβάνεται τέτοιους κυρίους ή κυρίες)

να ενημερώσω το κόμμα στο οποίο ανήκω όταν τέτοια φαινόμενα πιθανόν εμφανισθούν στο χώρο της ΝΔ στη Κεφαλονιά (υποχρέωση που επιβάλλεται από το θεσμικό μου ρόλο στη ΝΔ)

¨Όταν οι δικολάβοι ταυτίζονται με κακούς πελάτες τους, γίνονται χυδαιότεροι από αυτούς και παράλληλα εξευτελίζονται στα μάτια του λαού.

Υ.Γ. Θα συνιστούσα στον Κύριο Αρτελάρη να ξαναγυρίσει και να αρθρογραφεί στις παλιές του αγάπες, στο άθλημα που παίζεται με το χέρι… και ονομάζεται μπάσκετ.

 

Αργοστόλι 19 Μαρτίου 2012

Ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ

Κεφαλονιάς & Ιθάκης

Βαγγέλης Λουκέρης

 




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ