Ενωση Ξενοδόχων - Ομοσπονδία Καταλυμάτων: "Υποστελέχωση Νοσοκομείων και ΕΚΑΒ στην Κεφαλονιά (Επιστολή στον Υπ. Υγείας)

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 23 Ιουλίου 2021 16:34

Ενωση Ξενοδόχων - Ομοσπονδία Καταλυμάτων: "Υποστελέχωση Νοσοκομείων και ΕΚΑΒ στην Κεφαλονιά (Επιστολή στον Υπ. Υγείας)

 

Προς : Υπουργό Υγείας κ. Βασίλειο Κικίλια

           Αναπ/τη Υπ. Υγείας κ. Βασίλειο Κοντοζαμάνη

           Διοικητή Στ’ Υ.Π.Ε κ. Ιωάννη Καρβέλη

           Βουλευτή Κεφαλληνίας & Ιθάκης κ. Παναγή Καππάτο

Κοιν.: Διοικητή Γ.Ν. Κεφαλληνίας κ. Δημήτριο Μαρτίνη

           Αναπ/ρια Διοικήτρια Γ.Ν. Κεφαλληνίας & Νοσοκομείο Ληξουρίου

           κ. Ζωή  Μοσχονά

                                                                                                    

ΘΕΜΑ:   ΥΠΟΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ & ΕΚΑΒ ΣΤΗΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ

Αξιότιμοι Κύριοι,

Με αφορμή την απώλεια ενός συνανθρώπου μας, επισκέπτη του Νησιού μας πριν λίγες ημέρες στην Άσσο Κεφαλονιάς, από οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου λόγω της πολύωρης αναμονής του ασθενοφόρου , έχουμε να επισημάνουμε τα εξής.

Είναι ντροπιαστικό σε ένα από τα μεγαλύτερα νησιά της Ελλάδος να πεθαίνει άνθρωπος αβοήθητος γιατί το πλήρωμα του ασθενοφόρου ήταν σε άλλο περιστατικό και καθυστέρησε, παρά τις φιλότιμες προσπάθειές του να φτάσει στον προορισμό , διότι εκτός των άλλων το Νησί είναι αποκομμένο λόγω των προβλημάτων που δημιούργησε ο κυκλώνας Ιανός , όπου επί 10 και πλέον μήνες η Περιφέρεια δεν έχει ολοκληρώσει τις εργασίες αποκατάστασης «στο Χειμωνικό» για την τοποθέτηση μιας στρατιωτικής γέφυρας με ασφάλεια.

Σε μια εκτός των άλλων ισχνή τουριστική περίοδο , τέτοια περιστατικά δυσφημούν το Νησί μας διεθνώς με σοβαρές συνέπειες στην τοπική οικονομία.

Οι εργαζόμενοι στον τομέα της Υγείας τόσο στα 2 Νοσοκομεία Αργοστολίου & Ληξουρίου όσο και στο Κέντρο Υγείας Σάμης , υπερβάλλουν εαυτόν, για να ανταποκριθούν στο καθήκον τους παρ’ όλες τις σοβαρές ελλείψεις σε πολλές ειδικότητες .

Ενδεικτικά το Νοσοκομείο Αργοστολίου όπως σαφώς γνωρίζετε καλύπτεται μόνο με έναν Παθολόγο , Αναισθησιολόγο και Πνευμονολόγο και μάλιστα εν μέσω πανδημίας.

Το ίδιο πρόβλημα υπάρχει και στα πληρώματα του ΕΚΑΒ όπου δεν επαρκούν οι Διασώστες για να καλυφθούν οι βάρδιες παρ’ όλο τον αγώνα που κάνουν οι Εργαζόμενοι ευρισκόμενοι καθημερινά στις επάλξεις. Να τονίσουμε επίσης ότι ένα ασθενοφόρο μαζί με τα πληρώματα του είναι σχεδόν μονίμως απασχολημένο με διακομιδές ασθενών σε νοσοκομεία εκτός Νησιού.

Η φημολογία περί κλεισίματος του Νοσοκομείου Ληξουρίου και μετατροπής του σε Κέντρο Υγείας και συγχώνευσης των 2 Νοσοκομείων , μας βρίσκει κάθετα αντίθετους, καθώς υποβαθμίζει την περίθαλψη των κατοίκων, ενώ υπάρχει ανάγκη ενίσχυσης των Δομών Υγείας και υπονομεύει την τουριστική προβολή του Νησιού μας.

Σας καλούμε από την θέση ευθύνης που κατέχετε έστω και την ύστερη ώρα με τις άμεσες ενέργειες σας όπως στελεχώσετε τα δύο Νοσοκομεία με Ιατρικό Προσωπικό καθώς και με Διασώστες του ΕΚΑΒ στην Κεφαλονιά, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες του Νησιού και να ενισχυθεί το αίσθημα ασφάλειας των Κατοίκων και των Επισκεπτών μας.

 

Με εκτίμηση .

Οι Πρόεδροι

 

Ομοσπονδίας Τουριστικών Καταλυμάτων Κεφαλονιάς & Ιθάκης

Ατσάρος Δημήτριος

 

 

Ένωσης Ξενοδόχων Κεφαλονιάς & Ιθάκης

Τιμοθεάτος Γεράσιμος




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ