Β. Μαρούλης: «Υπάρχουν λίγες ακυρώσεις του AstraZeneca στην Κεφαλονιά – Πάμε πολύ καλά ως νησί στους εμβολιασμούς»

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 26 Ιουνίου 2021 09:45

Β. Μαρούλης: «Υπάρχουν λίγες ακυρώσεις του AstraZeneca στην Κεφαλονιά – Πάμε πολύ καλά ως νησί στους εμβολιασμούς»

Τι είπε για τους εμβολιασμούς ο Διευθυντής του Κέντρου Υγείας Σάμης και υπέυθυνος του ΕΟΔΥ για την Κεφαλονιά

Στην εκπομπή “Μέρα Μεσημέρι” στον Inkefalonia 89,2 με τον Γιώργο Χαλαβαζή και την Ελευθερία Κουλουριώτου, μίλησε ο Διευθυντής του Κέντρου Υγείας Σάμης και υπεύθυνος από τον ΕΟΔΥ για την Κεφαλονιά, γιατρός, Ευάγγελος Μαρούλης, δίνοντας το στίγμα των εμβολιασμών στην Κεφαλονιά.

Σχετικά ο κ. Μαρούλης ανέφερε:

“Ο εμβολιασμός στην Κεφαλονιά πάει πολύ καλά, όταν έχει φτάσει η μία μόνο δόση στις 30.000,υπολογίστε ότι σε ένα μήνα ακόμα οι 30.000 και με τις δύο δόσεις θα είναι πραγματικότητα.
Υπάρχει ένα πρόβλημα με το Κέντρο Υγείας Σάμης που είχαμε δύο γραμμές, το Johnson & Johnson και το AstraZeneca,μας έχουν βγάλει απο την πλατφόρμα και δεν εμβολιάζουμε καινούργιους, εμβολιάζουμε όσους είχαν εμβολιαστεί με το AstraZeneca και έρχονται για την δεύτερη δόση και που σε μία εβδομάδα περίπου θα έχουν εμβολιαστεί όλοι.”

Για το αν υπάρχουν ακυρώσεις για το εμβόλιο της AstraZeneca, απάντησε ότι υπάρχουν ακυρώσεις αλλά πολύ λίγες και όπως λένε όσοι ακύρωσαν μπορούν να εμβολιαστούν με ένα άλλο εμβόλιο, είτε η Pfizer είναι αυτή η Moderna.

Αποσαφήνισε δε, ότι όσοι έχουν ακυρώσει, έχουν κάνει την πρώτη δόση με το AstraZeneca.

“Είναι αυτοί που λόγω τηλεόρασης έχουν προβλήματα και λόγω ΜΜΕ, μεγαλώνουν τα προβλήματα.”

Για την Μετάλλαξη «Δ» ο κ. Μαρούλης ανέφερε ότι όπως λένε οι ίδιοι οι ειδικοί, πρέπει να εμβολιαστεί όλος ο κόσμος λόγω του ότι την μετάλλαξη Δέλτα την αντιμετωπίζουν τα εμβόλια που υπάρχουν τώρα και η μεταδοτικότητα της μετάλλαξης αυτής είναι πιο γρήγορη απο τον απλό covid-19.

Για το εάν υπήρξαν προβλήματα παρενεργειών στην Κεφαλονιά απο τους εμβολιασμούς, αναφέρθηκε στο περιστατικό στο Πόρο που διεκομίσθη στην Πάτρα και που εξελίσσεται καλά και διευκρίνισε ότι δεν οφειλόταν αποκλειστικά στο εμβόλιο για τον covid-19, γιατί υπήρχε ένα υπόβαθρο σε σχέση με τα εμβόλια γενικώς.

Για το ποσοστό των εμβολιασμών στην Κεφαλονιά και για την θέση που την τοποθετούν όσον αφορά το συνολικό αποτέλεσμα, ο κ. Μαρούλης με έκδηλο προβληματισμό ανέφερε:

“Για να βγάλουμε ένα ποσοστό επί τοις εκατό, πρέπει να πάρουμε ένα νούμερο, δηλαδή 30.000,48.000 που είναι η Κεφαλονιά.

Στην τελευταία απογραφή είχαμε ξεπεράσει τις 40.000 για να γίνουμε διεδρική περιφέρεια και μήπως πήραν αυτό το νούμερο.

Το έξω ξαναπεί ότι πήγαμε καλά, εγώ έβλεπα τον κόσμο να έρχεται να εμβολιάζεται και εξεπλάγην που βρισκόμασταν στους πέντε χειρότερους νομούς, αυτό σημαίνει ότι κάτι δεν πήγε καλά όσον αφορά την στατιστική. Πάντως πάμε πολύ καλά.”

Κλείνοντας ο κ. Μαρούλης επεσήμανε:

“Τώρα που θα τελειώσουμε ως Εμβολιαστικό Κέντρο στην Σάμη (σε 7-8 μέρες),μήπως μας δώσουν κάποιο άλλο εμβόλιο για να εμβολιάζουμε έστω και λίγους, είναι τουριστική περίοδος, τι να αφήσει κάποιος για να πάει στο Αργοστόλι, ενώ εδώ εμβολιάζεται και φεύγει για την ενασχόληση του.”

Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης.

{https://soundcloud.com/user-46829938/maroulis-emvolia-iounios-892}

 




00 inkefalonia general ad 300X250