Ανακοινώσεις φορέων και σωματείων για την αυριανή απεργία- Συγκέντρωση στο Αργοστόλι

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 16 Ιουνίου 2021 08:54

Ανακοινώσεις φορέων και σωματείων για την αυριανή απεργία- Συγκέντρωση στο Αργοστόλι

Παρακάτω οι ανακοινώσεις φορέων και σωματείων που συμμετέχουν στην αυριανή απεργιακή συγκέντρωση στην Πλατεία Αργοστολίου στις 10.30πμ.

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ – ΙΘΑΚΗΣ (ΕΛΜΕ-ΚΙ)

Η προβοκάτσια, η συκοφαντία και ο κοινωνικός αυτοματισμός της κυβέρνησης έπεσαν στο κενό!

Η συμμετοχή στην ΑΠΕΡΓΙΑ ενάντια στον νομοσχέδιο έκτρωμα
είναι δικαίωμα και υποχρέωση!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Η κυβέρνηση της Ν.Δ. έφερε στη Βουλή το αντεργατικό έκτρωμα, που καταργεί το 8ωρο και ποινικοποιεί την απεργία και τη συνδικαλιστική δράση.

Mετά την μαζική συμμετοχή στην Πανεργατική απεργία στις 10 του Ιούνη και την κήρυξη νέας πανεργατικής απεργίας στις 16/6 με απόφαση της ΑΔΕΔΥ και του ΕΚΑ, άρχισε η λυσσασμένη προσπάθεια κυβέρνησης, εργοδοτικού–κυβερνητικού συνδικαλισμού, καθώς και συστημικών ΜΜΕ, για να μην κουνηθεί φύλλο. Επιχείρησαν  να στήσουν σκηνικό κοινωνικού αυτοματισμού για να στρέψουν τη συζήτηση αλλού και όχι στο αντεργατικό έκτρωμα. Στριμωγμένη η κυβέρνηση, όρισε την ψήφιση του νομοσχεδίου την ημέρα των Πανελλαδικών, για να προβοκάρει τις κινητοποιήσεις.

Αυτό που τους ενοχλεί δεν είναι απλά η απεργία των εκπαιδευτικών, αλλά είναι  γενικά η απεργία στις 16/6 και η κλιμάκωση του αγώνα κόντρα σε «θεούς και δαίμονες», κόντρα στα υπονομευτικά σχέδια του κυβερνητικού συνδικαλισμού.

Η απεργία όμως δεν είναι κλαδική, ούτε είναι απεργία ενάντια στις Πανελλαδικές, αφορά το σύνολο της εργατικής τάξης και την νεολαία, γι αυτό και η ευθύνη και της πλειοψηφίας της ΟΛΜΕ που επιδίωξε να ακυρωθεί συνολικά η απεργία για τη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση γίνεται ακόμη μεγαλύτερη. Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ δεν έκανε δεκτή την πρόταση της ηγεσίας της ΟΛΜΕ για εξαίρεση του συνόλου της Δευτεροβάθμιας από την Απεργία.

 Η απόφαση για Απεργία ισχύει κανονικά για όλο το Δημόσιο, με εξαίρεση όσων συναδέλφων θα εμπλακούν στις Πανελλαδικές εξετάσεις στις 16 Ιούνη.

Σε αυτά τα πλαίσια όσοι συνάδελφοι έχουν ήδη εξαιρεθεί από τις εξετάσεις (για τις 16/6) απεργούν κανονικά, όσοι εμπλέκονται με τις εξετάσεις (στις 16/6) καλύπτονται από την απόφαση εξαίρεσης της ΑΔΕΔΥ.

Είναι μεγάλο το θράσος της κυβέρνησης να εμφανίζεται δήθεν ως υπερασπιστής των μαθητών, την ίδια στιγμή που δεν πήρε κανένα μέτρο για την πανδημία και είχε τα σχολεία κλειστά για 5 μήνες και πλέον, νομοθέτησε την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής και την Τράπεζα Θεμάτων, δρομολογώντας το πέταγμα χιλιάδων μαθητών εκτός ΑΕΙ, και τώρα φέρνει ένα νομοσχέδιο που διαλύει τις ζωές της νέας γενιάς.

Το νομοσχέδιο έκτρωμα δε διορθώνεται, απορρίπτεται. Όλοι στον Αγώνα!

Την Τετάρτη 16/6 οι εκπαιδευτικοί μαζί με όλο τον λαό απεργούμε, συμμετέχουμε στην συγκέντρωση του ΕΚΚΙ στις 10.30 το πρωί στην κεντρική Πλατεία Αργοστολίου.

ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ 15/6/2021                                                                    ΤΟ Δ.Σ. της ΕΛΜΕΚΙ


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

   Ο σύλλογος Δημοτικών Υπαλλήλων  Δήμου Κεφ/νιάς καλεί  τους εργαζόμενους  να συνεχίσουν τον αγώνα τους  την Τετάρτη 16 Ιούνη  να βγουν στους δρόμους, και ενωτικά και συντονισμένα, να μπλοκάρουν τα αντεργατικά σχέδια της κυβέρνησης, να συμμετάσχουν στα απεργιακά συλλαλητήρια, να κάνουν δική τους υπόθεση το παρόν και το μέλλον της εργασίας, της μόρφωσης, της ζωής τους.

 Στο δρόμο του αγώνα να βροντοφωνάξουν ξανά:

  Κάτω τα χέρια από το 8ωρο, τα Συνδικάτα, τις ΣΣΕ και την Απεργία

 Δραστική μείωση του χρόνου εργασίας

Αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις και κοινωνικά επιδόματα,

Διεύρυνση των δικαιωμάτων

Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους και για όλες

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 16 ΙΟΥΝΗ 2021 στις 10:30 πμ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ.

Το Διοικητικό Συμβούλιο


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ-ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΙΘΑΚΗΣ “Ο ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ”

Το νομοσχέδιο έκτρωμα της κυβέρνησης να πεταχτεί στα σκουπίδια!

16 ΙΟΥΝΗ  ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ

            Την Πέμπτη 10 Ιούνη δόθηκε από τους εργαζόμενους μέσα από τα σωματεία τους, μια πρώτη  απάντηση στην κυβέρνηση της ΝΔ και της εργοδοσίας καθώς εκφράστηκε η παλλαϊκή απαίτηση: Το νομοσχέδιο είναι για τα σκουπίδια. Δεν διορθώνεται. Δεν βελτιώνεται. Αποσύρετε το τώρα!

            Όπως και σε όλη την Ελλάδα, έτσι και στο νησί μας, ήταν μια μεγαλειώδης απεργιακή κινητοποίηση, που έβαλε τη βάση για την κλιμάκωση του αγώνα μας. Αποφασιστικά παλεύουμε ενάντια σ’αυτό το νομοσχέδιο έκτρωμα.

            Η κατάργηση του 8ώρου στον κλάδο μας, σημαίνει περαιτέρω εντατικοποίηση για όλους ανεξαρτήτως ειδικότητας. Δίνει “γη και ύδωρ΄’ στις επιχειρήσεις μ’ένα νομοσχέδιο κομμένο και ραμμένο στα μέτρα της εργοδοσίας.  Ξέρουμε καλά πως τα μέτρα που προωθούνται δεν συνιστούν πρόοδο,ούτε προστατεύουν τους εργαζόμενους, όπως προκλητικά αναφέρει η κυβέρνηση. Ξέρουμε επίσης καλά, εμείς οι εργαζόμενοι στον τουρισμό και τον επισιτισμό, που τόσα χρόνια έχτισαν στις πλάτες μας την ανάπτυξη τους ότι το νομοσχέδιο δεν έχει θετικές πλευρές όπως προκλητικά βρίσκει η ΓΣΕΕ προτείνοντας στάση εργασίας.

            Είναι σκέτη κοροϊδία για την εργαζόμενη που θα πάει για σεζόν να μιλάμε για 10ώρα που θα τα πάρει σε ρεπό , την ώρα που τα 12ώρα και τα 7 ήμερα είναι νόμος στα νησιά μας.

            Οι εργαζόμενοι στους κλάδους Τουρισμού και Επισιτισμού δεν μπορούμε να επιτρέψουμε αυτό το νομοσχέδιο έκτρωμα, να μας γυρίσει πίσω. Είναι στο χέρι μας να ανατρέψουμε αυτήν την κατάσταση. Είναι χρέος μας να παλέψουμε για το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας.

            Είναι ώρα ευθύνης και αγώνα για όλου μας!
           
Απαιτούμε να πεταχτεί στα σκουπίδια το αντεργατικό τερατούργημα, διεκδικώντας σταθερό ημερήσιο εργάσιμο χρόνο, 7ωρο – 5ήμερο – 35ωρο.

 Απαιτούμε την κατάργηση:

του νόμου του 2011, τον οποίο καμιά κυβέρνηση δεν άγγιξε, αφού ενσωμάτωνε τη «διευθέτηση του εργάσιμου χρόνου», δηλαδή το τσάκισμα του 8ωρου μέσα από τη θεσμοθέτηση της απλήρωτης δουλειάς.

— του νόμου του 2017 για τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας των νοσοκομειακών γιατρών, που καθιέρωσε τη 12ωρη δουλειά.

των νόμων που περιορίζουν το δικαίωμα της απεργίας και των διαδηλώσεων.

του «μίνι εργασιακού» της κυβέρνησης της ΝΔ που πέρασε μέσα στην πανδημία.
των νόμων που διαδοχικά επέβαλαν δουλειά 32 Κυριακές το χρόνο για τους εμποροϋπαλλήλους και που σήμερα η κυβέρνηση γενικεύει για όλες τις Κυριακές σε δεκάδες ακόμα κλάδους.

Δεν υποχωρούμε!

Διευθέτηση θα πει να σου κλέβουν την ζωη!

Όλες και όλοι στην Απεργιακή συγκέντρωση την Τετάρτη 16 Ιούνη και ώρα 10:30πμ στην Πλατεία στο Αργοστόλι.


Νομαρχιακό Τμήμα (ΝΤ) Κεφαλονιάς Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Ν.Τ. Κεφαλονιάς Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ  καλεί όλους τους εργαζόμενους στον Δημόσιο τομέα να συμμετάσχουν μαζικά στην νέα απεργία την Τετάρτη 16 Ιούνη και στην συγκέντρωση του ΕΚΚΙ στην κεντρική Πλατεία Αργοστολίου στις 10.30 το πρωί .

Να απαιτήσουμε ακόμη μια φορά ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΚΤΡΩΜΑ που καταργεί το 8ωρο και απογειώνει την εκμετάλλευση, που βάζει ακόμα περισσότερα εμπόδια στο δικαίωμα στην απεργία και στη συλλογική διεκδίκηση.

Η μαζική συμμετοχή της μεγάλης πλειοψηφίας των εργαζομένων στην απεργία στις 10 Ιούνη, δεν κατέδειξε απλά την αντίθεσή τους απέναντι στο άθλιο νομοθέτημα της κυβέρνησης και της μεγαλοεργοδοσίας,  αλλά αποτέλεσε και το πρόκριμα  για την κλιμάκωση του αγώνα, για να ξηλωθεί όχι μόνο το συγκεκριμένο, αλλά και όλο το αντεργατικό πλαίσιο, που έφτιαξαν όλες οι κυβερνήσεις με τις «οδηγίες» της ΕΕ.  

Ο αγώνας πρέπει να συνεχιστεί σε κάθε περίπτωση για να μην επιτρέψουμε να γίνει κόλαση η ζωή μας, για να μην  περάσει η κατάργηση του 8ωρου, της Κυριακής αργίας, να μην εφαρμοστούν τα εξοντωτικά ωράρια που μας γυρνάνε εκατοντάδες χρόνια πίσω, να μην επιτρέψουμε το ξεμονάχιασμα των εργαζομένων μέσα από την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων και την καθιέρωση του αίσχους των ατομικών, να μην καταργηθούν έστω και αυτοί οι υποτυπώδεις κρατικοί ελεγκτικοί μηχανισμοί  απέναντι στην εργοδοτική ασυδοσία.

Δίνουμε για μια ακόμη φορά απάντηση στις θλιβερές συνδικαλιστικές ηγεσίες και δυνάμεις, που βάζουν πλάτη στον παραπάνω μεσαίωνα στο όνομα της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας, που σπέρνουν αυταπάτες ότι αυτά τα μέτρα δεν αφορούν το δημόσιο τομέα αλλά μόνο τον ιδιωτικό. Δίνουμε απάντηση στις νέες πιέσεις, τους εκβιασμούς  και τις συκοφαντίες, αλλά και την ανοιχτή υπονόμευση από όσους καλλιεργούν την ηττοπάθεια, για να φαντάζει ως μόνη «λύση» για ακόμα μια φορά μια «κυβερνητική εναλλαγή» που θα αναταράξει τελικά τα αδιέξοδα για το λαό.

Πρόοδος και ρεαλισμός σήμερα με την δοσμένη ανάπτυξη της τεχνολογίας που έχει απογειώσει την παραγωγικότητα της εργασίας μας, δεν είναι η δουλειά από ήλιο σε ήλιο. Πρόοδος και ρεαλισμός σε αυτές τις συνθήκες, είναι να δουλεύουμε λιγότερο και να απολαμβάνουμε περισσότερα, να καλύπτουμε τις σύγχρονες ανάγκες μας, να έχουμε ελεύθερο χρόνο να ζήσουμε μαζί με τα παιδιά μας.

Ο αγώνας μας και μόνο αυτός θα επιβάλλει το νομοσχέδιο-έκτρωμα να μείνει στα χαρτιά!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 16 ΙΟΥΝΗ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στην κεντρική πλατεία ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ στις 10.30 το Πρωί

 


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΙΘΑΚΗΣ

ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ ΤΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΤΕΡΑΤΟΥΡΓΗΜΑ, ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟΙ ΝΟΜΟΙ ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ

 8 Ώρες Δουλειά – 8 Ώρες Ανάπαυση – 8 Ώρες Ελεύθερος Χρόνος

Αυτή η ιστορική κατάκτηση της εργατικής τάξης θέλουν να γίνει με μια μονοκοντυλιά 13 ώρες δουλειά την μέρα με μείωση μισθών! Θέλουν να τσακίσουν την υγεία και την ζωή των εργαζομένων για τα κέρδη των Αφεντικών.

ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ! – Το νομοσχέδιο να Αποσυρθεί ΤΩΡΑ!

Η Κυβέρνηση της ΝΔ, πατώντας στον δρόμο που έστρωσε η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θέλει να επιβάλει την ΤΖΑΜΠΑ ΔΟΥΛΕΙΑ. Μιλάνε για «ελεύθερο χρόνο για την φροντίδα των παιδιών» αυτοί που έκλεισαν παιδικούς σταθμούς, που δεν προσλαμβάνουν δασκάλους για τα σχολεία! Θέλουν να δουλεύει ο εργαζόμενος σα σκλάβος, χωρίς να πληρώνεται επιβάλλοντας δουλειά 7 μέρες την βδομάδα, 13 ώρες την μέρα!

ΩΡΑΡΙΑ ΕΞΟΝΤΩΣΗΣ – ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ

ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΗΧΑΝΕΣ

Η ζωή μας, οι συνθήκες δουλειάς οι δικές μας και των παιδιών μας, οι μισθοί μας, βρίσκονται στο κρεβάτι του Προκρούστη. Θέλουν να κόψουν τα χέρια και τα πόδια μας. Να μας πάρουν ακόμα και το δικαίωμα της συλλογικής διεκδίκησης και οργάνωσης, την απεργία και την δράση των σωματείων μας ώστε να μείνουμε ανυπεράσπιστοι απέναντι στην εργοδοσία.

Αυτοί που διέλυσαν κάθε ελεγκτικό μηχανισμό που υπήρχε υπέρ του εργαζόμενου και άφησαν τους εργαζόμενους έρμαιο της εργοδοσίας ακόμη και μέσα στην πανδημία μιλάνε για νομοσχέδιο «προστασίας της εργασίας». Φτάνουν στο σημείο να μετατρέψουν την Επιθεώρηση Εργασίας σε ΜΚΟ και βάζουν επικεφαλής της τον διαβόητο Σκέρτσο, πρώην Πρόεδρο του Συνδέσμου των Βιομηχάνων! Ο υπουργός Χατζηδάκης, γίνεται ο μεγαλύτερος σφαγέας των εργαζομένων και Μέγας Προστάτης της Εργοδοσίας.

ΠΑΡΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ

ΤΩΡΑ πρέπει να δοθεί αποφασιστική απάντηση. Τώρα να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Να μην επιτρέψουμε στην Κυβέρνηση να μας πάει 100 χρόνια πίσω. Την στιγμή που βιομήχανοι, μεγαλέμποροι και τραπεζίτες αυξάνουν τα κέρδη τους μέρα με την μέρα, θέλουν εμείς να βυθιστούμε σε ακόμη μεγαλύτερη φτώχεια. Να δουλεύουμε περισσότερο και να πληρωνόμαστε λιγότερο!

ΔΕ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΣΚΛΑΒΟΙ ΤΟΥ 21ου ΑΙΩΝΑ

Με απειλές, ψέματα και συκοφαντίες προσπαθούν να τρομοκρατήσουν και να αποπροσανατολίσουν τους εργαζόμενους ώστε να κρύψουν τους πραγματικά αντεργατικούς σχεδιασμούς τους, για να ξεπεράσουν την κρίση τους οι επιχειρηματικοί όμιλοι.

Δεν θα τους περάσει. 

Απαιτούμε εδώ και τώρα η κυβέρνηση να πάρει πίσω το αντεργατικό έκτρωμα.

  • Να καταργηθούν όλοι οι αντεργατικοί νόμοι που τσάκισαν μισθούς, δικαιώματα, ασφάλιση, συντάξεις.
  • Να καταργηθούν οι νόμοι της διευθέτησης του χρόνου εργασίας. Παλεύουμε και διεκδικούμε σταθερή και μόνιμη δουλειά, 7ωρο- 35ωρο- 5νθήμερο.
  • Απαιτούμε να καταργηθούν οι αντεργατικοί νόμοι που πέρασαν εν’ μέσω πανδημίας, το λεγόμενο «μίνι εργασιακό» του κου Χατζηδάκη.
  • Κανένας περιορισμός και εμπόδιο στη δράση των συνδικάτων, το δικαίωμα της απεργίας και των διαδηλώσεων.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 16 ΙΟΥΝΗ 10.30πμ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ ΚΑΙ ΣΥΛΛΑΛΗΤΉΡΙΟ ΣΤΙΣ 19.00 ΣΤΟ ΕΚΚΙ


ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 16/6/21 ΣΤΙΣ 10:30 πμ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ.

Κόντρα σε κάθε πνεύμα υποταγής και συμβιβασμού.

Μαζί με τον κόσμο της εργασίας δεν παζαρεύουμε, δεν συνθηκολογούμε!

Το νομοσχέδιο έκτρωμα Χατζηδάκη δεν θα περάσει!

Η αποκλιμάκωση θα τσακιστεί!

Δ.Σ. ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Γ.Ν.Κ.




00 inkefalonia general ad 300X250