Πως διαμορφώθηκαν οι νέες αντικειμενικές αξίες στα Πουλάτα και σε όλο τον Δήμο Σάμης

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 09 Ιουνίου 2021 10:16

Πως διαμορφώθηκαν οι νέες αντικειμενικές αξίες στα Πουλάτα και σε όλο τον Δήμο Σάμης

Δόθηκαν εχθές στην δημοσιότητα από το Υπουργείο Οικονομικών, οι νέες τιμές εκκίνησης του συστήματος προσδιορισμού της φορολογητέας αξίας των εντός σχεδίου πόλης ή ορίων οικισμού ακινήτων που μεταβιβάζονται ή αποκτώνται με οποιαδήποτε αιτία.

Σύμφωνα λοιπόν με τα επίσημα στοιχεία, τα Πουλάτα που μέχρι πρότινος ήταν εκτός συστήματος αντικειμενικού προσδιορισμού, καθορίστηκε μία ενιαία κυκλική ζώνη, με την τιμή εκκίνησης στα 700€. Στην Σάμη η τιμή εκκίνηση είναι στα 1.050€, στον Καραβόμυλο στα 900€, στο Διγαλέτο και στα Χαλιωτάτα στα 700€ και στα Κουλουράτα στα 650€.

Στην υπόλοιπη Κεφαλλονιά που η μέση αύξηση φτάνει το 79%, η υψηλότερη τιμή εκκίνησης και δη στα 1.400€ εντοπίζεται στην Α’ ζώνη του Αργοστολίου και ακολουθεί το Φισκαρδο με 1.300€. Στην Άσο και στην Αγία Ευφημία η τιμή εκκίνησης διαμορφώνεται στα 1.250€, ενώ σε Ληξούρι, Πόρο και Σκάλα στα 950€.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι, παράγοντες του Υπουργείου Οικονομικών διαβεβαίωνουν ότι από τις παραπάνω αλλαγές δεν θα προκύψει καμία επιπλέον επιβάρυνση στα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ για το 2022, τα οποία θα παραμείνουν στα φετινά επίπεδα.

Πηγή: poulatakefalonias.gr


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250