«Βόμβα»: Κλείνουν τα τμήματα του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων στο Αργοστόλι – Συγχωνεύονται στο Μεσολόγγι (ανανεωμένο)

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 20 Φεβρουαρίου 2013 12:13

«Βόμβα»: Κλείνουν τα τμήματα του ΤΕΙ  Ιονίων Νήσων στο Αργοστόλι – Συγχωνεύονται στο Μεσολόγγι (ανανεωμένο)

Μια απίστευτων διαστάσεων δυσάρεστη έκπληξη για την Κεφαλονιά, έκρυβε δυστυχώς η ανακοίνωση του Υπουργού Παιδείας Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου, για το σχέδιο «Αθηνά» για την Παιδεία, καθώς καταργεί και τα δύο τμήματα του ΤΕΙ Αργοστολίου (Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας και Βιολογικής Γεωργίας) τα οποία συγχωνεύονται στο Μεσολόγγι! Παράλληλα μένει μόνο ένα τμήμα «ζωντανό» στο ΤΕΙ στο Ληξούρι. Ρεπορτάζ: Γιώργος Χαλαβαζής - Χρήστος Λαμπράκης Καταστροφική απόφαση για το νησί Ήταν μία απόφαση που φυσικά δεν την περίμενε κανείς και δείχνει κατά κάποιο τρόπο τον παραλογισμό της όλης κατάστασης, καθώς καταργούν από το Αργοστόλι ένα τμήμα όπως είναι αυτό των Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας που αποτελούσε την «ναυαρχίδα» του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων στην Κεφαλονιά και αφήνουν «ζωντανό» μόνο ένα τμήμα στο Ληξούρι. Παράλληλα καταργείτει το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων και συγχωνέυεται με αυτό της Δυτικής Ελλάδας. Βρείτε εδώ όλη τη ροή ειδήσεων σχετικά με το θέμα του κλεισίματος του ΤΕΙ

Αγης Κονιδάρης: "Μένω άφωνος. Είναι καταστροφή για την Κεφαλονιά"


«Μένω άφωνος. Δεν έχω να πω κάτι. Δεν τo έχω ακόμα συνειδητοποιήσει αυτό που έχει γίνει» μας λέει ο προϊστάμενος του τμήματος Δημοσίων Σχέσεων και επικοινωνίας Αγης Κονιδάρης σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε και συνεχίζει: «Η Κεφαλονιά καταστρέφεται. Πιστέυαμε ότι θα γίνουν κάποιες συγχωνεύσεις τμημάτων, αλλά όχι αυτό το πράγμα, να καταργηθούν δηλαδή εντελώς τα τμήματα στο Αργοστόλι. Αυτό που έγινε είναι απίστευτο».

Και πραγματικά είναι μία εντελώς αψυχολόγητη κίνηση που πλήττει βάναυσα την Κεφαλονιά.

Σύμφωνα με τον κ. Αρβανοτόπουλο, στην Αθήνα θα λειτουργεί ένα ομοσπονδιακού τύπου πανεπιστήμιο, κατά τα πρότυπα της Βρετανίας και Γαλλίας, με την επωνυμία «Αδαμάντιος Κοραής» στο οποίο εντάσσονται το Γεωπονικό, το Οικονομικό, το Πάντειο, το Πανεπιστήμιο Πειραιά και το Χαροκόπειο.

Οι πόλεις που δεν θα έχουν κανένα τμήμα ή σχολή είναι 12. Πρόκειται για  το Αργοστόλι, την Ιεράπετρα, τον Άγιο Νικόλαο Κρήτης, το Αίγιο, την Αμαλιάδα, τη Λευκάδα,  τη Ναύπακτο, τη Λειβαδιά, τα Μουδανιά, τη Βέροια, την Έδεσσα και τη Νάουσα.

Το σχέδιο «Αθηνά» θα αποσταλεί ακολούθως σε όλα τα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας και θα τεθεί σε διαβούλευση για 45 ημέρες.

ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ - ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ  «ΑΘΗΝΑ» ΑΠΟ ΕΔΩ

 athina1

athina2

athina3

athina4

athina5




00 inkefalonia general ad 300X250