Παναγής Ζαφειράτος για λιμάνι Αγίας Ευφημίας: «Είμαστε σε απόγνωση»

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 23 Μαΐου 2021 11:28

Παναγής Ζαφειράτος για λιμάνι Αγίας Ευφημίας: «Είμαστε σε απόγνωση»

Την άσχημη κατάσταση που επικρατεί ακόμα στην Αγία Ευφημία, περιέγραψε ο Πρόεδρος της κοινότητας Παναγής Ζαφειράτος σε συνέντευξή του στον Cosmos 96,5.

Ο κος Ζαφειράτος αναφέρθηκε στο μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει στην περιοχή του, το λιμάνι. «Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να καθαριστεί το λιμάνι μας. Καθάρισαν της Σάμης και εμάς μας είπαν ότι δεν γίνεται επειδή δεν βλέπουν τον βυθό. Έχει μέσα τα πάντα. Φερτά υλικά, σκουπίδια…τα πάντα» ανέφερε και σημείωσε ότι ήδη έχουν αρχίσει να έρχονται σκάφη, τα οποία όμως δεν μπορούν να δέσουν και τόνισε για μια ακόμα φορά ότι είναι αναγκαία η βοήθεια του δήμου.

Ο πρόεδρος με απογοήτευση τόνισε ότι στην περιοχή του δεν γίνεται τίποτα και ο ίδιος αλλά και οι επαγγελματίες της περιοχής είναι σε απόγνωση. «Αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση δεν θα πατήσει άνθρωπος στην Αγία Ευφημία. Είχαμε ένα ωραίο γραφικό λιμάνι. Κάτι πρέπει να γίνει» ανέφερε χαρακτηριστικά και παράλληλα τόνισε ότι έχει τις διαβεβαιώσεις του Δημάρχου Μάκη Μονιά, ότι θα έρθουν τα μηχανήματα και θα γίνει ο καθαρισμός. «Οι κάτοικοι είναι ανήσυχοι για την σεζόν που έρχεται» επισήμανε. Επίσης, σημείωσε ότι δεν γνωρίζει αν υπάρχει δόλος στον μη καθαρισμό του λιμανιού, αλλά δεν το αποκλείει.

Ο κος Ζαφειράτος δεν παρέλειψε να αναφερθεί στα έργα που γίνονται και όπως είπε: «Το μόνο που βλέπω να γίνεται είναι στην πάνω μεριά του χωριού που αλλάζουν την άσφαλτο και τα pillars που βάζουν στο λιμάνι».

Ο πρόεδρος έθιξε εκ νέου το θέμα των αποζημιώσεων του ΙΑΝΟΥ και εξήγησε ότι υπάρχουν αρκετοί κάτοικοι του χωριού που δεν έχουν εισπράξει καμία αποζημίωση. «Ακούμε ότι θα δοθούν οι αποζημιώσεις. Τι να κάνουμε; Περιμένουμε» κατέληξε.




00 inkefalonia general ad 300X250