Τι απαντά ο βουλευτής για την δήθεν «είσπραξη» χρηματοδότησής του από πρόγραμμα ενίσχυσης

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 13 Μαΐου 2021 15:22

Τι απαντά ο βουλευτής για την δήθεν «είσπραξη» χρηματοδότησής του από πρόγραμμα ενίσχυσης

Σχετικά με δημοσιεύματα που με αφορούν

Σχετικά με δημοσιεύματα που αφορούν δήθεν «είσπραξη» χρηματοδότησής μου από πρόγραμμα ενίσχυσης επιχειρήσεων λόγω των επιπτώσεων του κορονοϊού, δηλώνω τα εξής:

Το 2020, όπως οι πλείστοι επαγγελματίες του τόπου μας που συμμετέχουν σε διάφορα προγράμματα ενίσχυσης και ως είχα το δικαίωμα, υπέβαλλα αίτηση για το συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Κρίθηκα δικαιούχος ενίσχυσης την 16η Απριλίου 2021. Δεδομένης της μεγάλης συμμετοχής συμπολιτών μας, εκ του αποτελέσματος η κίνησή μου ήταν λάθος και για αυτόν ακριβώς το λόγο ήδη από την 16η Απριλίου 2021 είχα δώσει εντολή στον οικονομικό μου συμπαραστάτη να μην προχωρήσει σε καμία διαδικασία για τη συνέχιση της αίτησής μου και την υποβολή αίτησης εκταμίευσης χρημάτων σε ό,τι με αφορά. Έτσι λοιπόν απείχα από οποιαδήποτε περαιτέρω ενέργεια για την είσπραξη χρημάτων από το πρόγραμμα ενίσχυσης επιχειρήσεων και κανένα ποσό δεν εισπράχθηκε.

Η απόφαση μου αυτή ήταν γνωστή προ εβδομάδων και ιδίως στους επικριτές μου. Πλην όμως τώρα και με σκοπό που είναι για τους πάντες προφανής, αποσιωπώντας αυτό που ήδη γνώριζαν, ότι συνειδητά και κατ’ επιλογή μου απείχα από οποιαδήποτε πράξη που θα συνέβαλε στην είσπραξη χρημάτων, προέβησαν σε μια διαδικασία τέτοιας συκοφάντησης και στρέβλωσης της αλήθειας. Σε ζητήματα ήθους δεν θα συγκριθώ και δε θα αναμετρηθώ με νοοτροπίες και κυκλώματα που υποβιβάζουν την πολιτική ζωή του τόπου μας.

Παναγής Καππάτος

Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης
fraport-mobile