Καππάτος: Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση του Μουσείου Γεράσιμου Σκλάβου με 2.500.000 ευρώ

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 07 Μαΐου 2021 11:19

Καππάτος: Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση του Μουσείου Γεράσιμου Σκλάβου με 2.500.000 ευρώ

Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση του Μουσείου Γεράσιμου Σκλάβου με 2.500.000 ευρώ

Με απόφαση του Υπουργείου Ανάπτυξης εντάσσεται στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020», το έργο «Αναβάθμιση και Εκσυγχρονισμός Μουσείου Γεράσιμου Σκλάβου» με προϋπολογισμό που ξεπερνά τα 2.500.000 ευρώ.

Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο που αναδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο τη σύγχρονη καλλιτεχνική δημιουργία στα νησιά μας και έναν από τους κορυφαίους σύγχρονους Έλληνες γλύπτες, τον Γεράσιμο Σκλάβο. Η εμβέλεια του Γεράσιμου Σκλάβου και η προοπτική δημιουργίας χώρου για τη μόνιμη έκθεση του έργου του, προκάλεσε το προσωπικό ενδιαφέρον του ίδιου του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Το μουσείο Γεράσιμου Σκλάβου θα αποτελεί σημείο αναφοράς για το Αργοστόλι και όλη την Κεφαλονιά. Πρόκειται για το μεγαλύτερο έργο στο χώρο του πολιτισμού των τελευταίων δεκαετιών σε τοπικό επίπεδο. Σε συνδυασμό με το Αρχαιολογικό Μουσείο, το οποίο θα ξεκινήσει μόλις ολοκληρωθεί η τροποποίηση του ρυμοτομικού σχεδίου, το μουσείο Γεράσιμου Σκλάβου δημιουργεί ένα ενιαίο χώρο πολιτισμού στο κέντρο του Αργοστολίου. Εύχομαι να συνεχιστεί η προβολή και άλλων Κεφαλλήνων και Ιθακήσιων δημιουργών, καθώς υπάρχει μεγάλο δυναμικό προς αξιοποίηση.

Για την χρηματοδότηση του έργου και τη διεκπεραίωση των διαδικασιών συνέβαλλαν τα μέγιστα ο Διευθυντής του γραφείου του Πρωθυπουργού κ. Γρηγόρης Δημητριάδης και ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Γιάννη Τσακίρης. Τους ευχαριστώ θερμά για τις προσπάθειές τους και για την έμπρακτη στήριξη στην πρωτοβουλία του Δήμου Αργοστολίου να αξιοποιήσει το κτίριο της πρώην Τράπεζας Ελλάδος για το σκοπό που αγοράστηκε.

Παναγής Καππάτος

Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης

Έργο Γεράσιμου Σκλάβου Μέγαρο ΜαξίμουΈργο Γεράσιμου Σκλάβου στο Μέγαρο Μαξίμου
fraport-mobile