Δυναμική κινητοποίηση στο ΓΝ Κεφαλονιάς για τα σοβαρά ζητήματα της Υγείας (εικόνες/video)

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 23 Απριλίου 2021 09:20

Δυναμική κινητοποίηση στο ΓΝ Κεφαλονιάς για τα σοβαρά ζητήματα της Υγείας (εικόνες/video)

Ρεπορτάζ:Γιώργος Χαλαβαζής

Η Κεφαλονιά συμμετείχε στην Πανυγειονομική Πανελλαδική Κινητοποίηση, με συγκέντρωση στον προαύλιο χώρο του Γενικού Νοσοκομείου Κεφαλονιάς, για τα σοβαρά ζητήματα στην Υγεία εν μέσω πανδημίας.

Την συγκέντρωση διοργάνωσε το Σωματείο Εργαζομένων ΓΝ Κεφαλονιάς και συμμετείχαν φορείς και πολιτικά κόμματά με εκπροσώπους.

Χαρακτηριστικό είναι πως στην κινητοποίηση συμμετείχαν εκπρόσωποι της ΑΔΕΔΥ, της ΕΛΜΕΚΙ, του τομέα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Κεφαλονιάς και Ιθάκης, εκπρόσωποι της ΝΕ Κινήματος Αλλαγής Κεφαλονιάς – Ιθάκης,

της Ανοιχτής Συνέλευσης Κατοίκων Κεφαλονιάς, της Λαϊκής Συσπείρωσης,  του Εργατικού Κέντρου, καθώς επίσης συμμετείχαν και ο Σύλλογος Συνταξιούχων Κεφαλονιάς, ο Σύλλογος Δημοτικών Υπαλλήλων, και φυσικά γιατροί, νοσηλευτές και προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου Κεφαλονιάς.

Άπαντες αναφέρθηκαν στις Ελλείψεις υπάρχουν και σε άλλες ιατρικές ειδικότητες όπως αιματολόγος , γυναικολόγος , ΩΡΛ κα.

Σύμφωνα με τα αιτήματα απο το Σωματείο Εργαζομένων του ΓΝ Κεφαλονιάς: “Η πτέρυγα Κορονοϊού είχε γεμίσει και ασθενείς διακομίζονταν εκτός Κεφαλονιάς όπως και διασωληνωμένοι ασθενείς γιατί δε λειτουργεί η ΜΕΘ. Είναι επιτακτική ανάγκη να λειτουργήσει η ΜΕΘ όπως και η Ψυχιατρική κλινική.

Έχει δοθεί η εντολή να μειωθούν τα χειρουργεία κατά 70%-80% στα δημόσια νοσοκομεία με αποτέλεσμα πολλά από αυτά να έχουν μετατραπεί σε νοσοκομεία μιας νόσου. Έτσι έχουμε στήριξη της άγριας κονόμας των εμπόρων της υγείας. Όποιος έχει λεφτά, πηγαίνει και κάνει την εγχείρηση σε ιδιωτικό μαγαζί.

Οι κλινικάρχες  κερδοσκοπούν σε βάρος των λαϊκών  οικογενειών που αποκλείονται από το ΕΣΥ. Γι’ αυτό θα πρέπει να αυξηθεί ο προϋπολογισμός για την υγεία και να έχουμε αποκλειστικά ΔΗΜΟΣΙΑ και ΔΩΡΕΑΝ υγεία – πρόνοια.

Να προσληφθεί ΜΟΝΙΜΟ ιατρικό, νοσηλευτικό, εργαστηριακό, τεχνικό και διοικητικό προσωπικό.

Να ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ όλοι οι συμβασιούχοι του ΟΑΕΔ, επικουρικοί, Ι.Δ.Ο.Χ. κλπ. εφόσον καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και να πληρώνονται κανονικά.

 Να  ενταχθούν όλοι οι υγειονομικοί στα Β.Α.Ε.

 Να χαρακτηρισθεί ο θάνατος των συναδέλφων από κορωνοϊό ως ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ.

 Να αυξηθεί ο βασικός μισθός γιατί τα εισοδήματα μειώθηκαν κατά 40% στα χρόνια των μνημονίων .

Να προσληφθεί ΜΟΝΙΜΟ προσωπικό στην καθαριότητα , σίτιση και φύλαξη και να εκδιωχθούν οι εργολάβοι από τα νοσοκομεία.

 Να σταματήσουν οι διώξεις και ο αυταρχισμός στους εργαζόμενους υγειονομικούς.

 Να προσληφθούν εντατικολόγοι και εξειδικευμένο νοσηλευτικό προσωπικό για να λειτουργήσει ΤΩΡΑ η ΜΕΘ , όπως και η Ψυχιατρική κλινική.

Να αποκατασταθούν οι κτιριακές ζημιές από το σεισμό του 2014.

Να στελεχωθεί το ΕΚΑΒ , το Γ.Ν.Κ., το « Μαντζαβινάτειο», το Κ.Υ. Σάμης και Ιθάκης, το ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ. και όλες οι ψυχιατρικές δομές του νησιού.

Την αρχική τοποθέτηση έκανε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Κεφαλονιάς και Ιθάκης Κώστας Τσιμάρας. Ακολούθως μίλησαν ο κ. Δελαπόρτας και ο γιατρός κ. Ιωάννης Φισφής, η κα Μισαηλίδου (ΑΔΕΔΥ), ο κ. Καμπίτσης (Εργατικό Κέντρο), η κα. Διονυσάτου (Σύλλογος Δημοτικών Υπαλλήλων), η κα Μουστερή (Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Κεφαλονιάς ), η κα. Δεμενετζόγλου (ΕΛΜΕΚΙ), ο κ. Αλεξανδρόπουλος (Σωματείο Συνταξιούχων).

Παρακάτω τα όσα ειπώθηκαν στην κινητοποίηση και εικόνες

 

 

 

 

DSC 0220DSC 0222DSC 0224DSC 0227DSC 0229DSC 0232DSC 0235DSC 0236

Οι αφανείς "ηρωίδες" του ΓΝ Κεφαλονιάς, η Πνευμονολόγος του Γενικού Νοσοκομείου Κεφαλονιάς, κα Σίσυ Καπετανάκου, με την παιδίατρο Βίλυ Γεωργοπούλου 

DSC 0242DSC 0243DSC 0244DSC 0249DSC 0250DSC 0255DSC 0258DSC 0261DSC 0262DSC 0263DSC 0264DSC 0270DSC 0274DSC 0275DSC 0277DSC 0279DSC 0283DSC 0284DSC 0286DSC 0287DSC 0289




00 inkefalonia general ad 300X250