ΑΔΕΔΥ: Κινητοποίηση την Πέμπτη 22/4 στο Νοσοκομείο Αργοστολίου

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 21 Απριλίου 2021 10:49

ΑΔΕΔΥ: Κινητοποίηση την Πέμπτη 22/4 στο Νοσοκομείο Αργοστολίου

Νομαρχιακό Τμήμα (ΝΤ) Κεφαλονιάς Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ

Το Ν.Τ. Κεφαλονιάς – Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ, χαιρετίζει την  κινητοποίηση των  εργαζόμενων στο Γ.Ν. Αργοστολίου την Πέμπτη 22 Απρίλη 10 π.μ. στα πλαίσια κινητοποίησης της ΠΟΕΔΗΝ.

Ένα χρόνο τώρα από το ξέσπασμα της πανδημίας, οι γιατροί και  οι υγειονομικοί του δημόσιου συστήματος Υγείας, δίνουν από την μια την μάχη στο πλευρό των ασθενών και από την άλλη τον αγώνα ενάντια στις μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό, υποδομές και εξοπλισμό. Οι τραγικές εξελίξεις με την πανδημία και η αδυναμία του δημόσιου συστήματος υγείας να ανταποκριθεί σε αυτές, αποδεικνύουν πολύ ξεκάθαρα ότι το πρόβλημα έχει να κάνει με όσα επιβάλλουν η ενιαία στρατηγική υποχρηματοδότησης - εμπορευματοποίησης του δημόσιου συστήματος Υγείας, που υλοποιείται διαχρονικά από όλες τις κυβερνήσεις (ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ), στα πλαίσια των αναδιαρθρώσεων της Ε.Ε., προς όφελος του μεγάλου κεφαλαίου. Αποδεικνύεται επίσης  τραγικά, ότι το εμπορευματοποιημένο δημόσιο σύστημα Υγείας και ο εύρωστος ιδιωτικός τομέας, είναι οι δύο όψεις της ίδιας αντιλαϊκής πολιτικής, στις οποίες η υγεία και η ζωή του λαού δεν αποτελούν προτεραιότητα.

 Σε αυτήν την κατεύθυνση και η σημερινή κυβέρνηση, κρατάει κλειστές τις πόρτες των μεγάλων ιδιωτικών θεραπευτηρίων  για τους ασθενείς της πανδημίας, για να μη θιχτούν τα κέρδη τους, όταν διασωληνωμένοι αφήνουν την τελευταία τους πνοή εκτός ΜΕΘ. Κρατάει όλες τις δομές υγείας διαχρονικά  υποστελεχωμένες και την ίδια ώρα οργανώνει ΕΔΕ και διώξεις σε υγειονομικούς, εξαπολύει απειλές, κάνει απολύσεις, βάζει τη ζωή μας στη ζυγαριά του "κόστους-οφέλους".

Στα πλαίσια αυτά, η μοναδική Πνευμονολόγος του Γ.Ν. Αργοστολίου υπερβαίνει τον εαυτό της για να ανταποκριθεί στην κορεσμένη πτέρυγα κορωνοϊού, ο μοναδικός Παθολόγος και η μοναδική Αναισθησιολόγος ξεπερνούν τα όριά τους,  οι ελλείψεις σε άλλες ιατρικές ειδικότητες (αιματολόγος, γυναικολόγος, ΩΡΛ κ.α.) αφήνουν ακάλυπτους ασθενείς. Το αποτέλεσμα και με βάση ότι δεν λειτουργεί η ΜΕΘ, η Ψυχιατρική κλινική κ.α. είναι, οι διακομιδές εκτός Κεφαλονιάς,

Το Ν.Τ. Κεφαλονιάς – Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ, συμμετέχοντας στην κοινή σύσκεψη που οργάνωσε το Εργατικό κέντρο με δεκάδες Σωματεία του Ιδιωτικού και  Δημοσίου τομέα  και των αυταπασχολούμενων, ΣΥΝΤΟΝΙΖΕΤΑΙ αγωνιστικά, συμμετέχοντας με όλες του τις δυνάμεις  στην κινητοποίηση που αποφασίστηκε στην παραπάνω σύσκεψη, την Πέμπτη 22 Απρίλη στις 10 το πρωί στο Νοσοκομείο Αργοστολίου στο πλαίσιο της στάσης εργασίας της ΠΟΕΔΗΝ.

Διεκδικούμε:

  • Άμεση και άνευ όρων επίταξη των μεγάλων ιδιωτικών νοσοκομείων, του προσωπικού και του εξοπλισμού τους.
  • Να προσληφθούν εντατικολόγοι και εξειδικευμένο νοσηλευτικό προσωπικόØ για να λειτουργήσει ΤΩΡΑ η ΜΕΘ , όπως και η Ψυχιατρική κλινική στο Γ.Ν. Αργοστολίου.
  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμων γιατρών, νοσηλευτών και όλων των υπόλοιπων ειδικοτήτων και κλάδων (παραϊατρικό, καθαριότητα, σίτιση, φύλαξη, διοικητικοί, τεχνικοί) σε όλες τις δομές υγείας του νομού. Έξω οι εργολάβοι από τα νοσοκομεία.
  • Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων (ΟΑΕΔ, επικουρικοί, Ι.Δ.Ο.Χ. κλπ.), χωρίς όρους και προϋποθέσεις και να μισθοδοτούνται απρόσκοπτα και αξιοπρεπώς.
  • Να ενταχθούν όλοι οι υγειονομικοί στα Β.Α.Ε. και να χαρακτηρισθεί ο θάνατος των συναδέλφων υγειονομικών από κορωνοϊό ως ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ.
  • Εξασφάλιση των απαραίτητων μέσων και μέτρων προστασίας για τους υγειονομικούς και εξοπλισμός όλων των υγειονομικών μονάδων με τα απαιτούμενα υλικά.
  • Να σταματήσουν οι διώξεις και ο αυταρχισμός στους εργαζόμενους υγειονομικούς.
  • Να αποκατασταθούν οι κτιριακές ζημιές από το σεισμό του 2014 και στα δύο νοσοκομεία του νομού ΓΝ.Ν. Αργοστολίου και Μαντζαβινάτειο.
  • Να στελεχωθεί το ΕΚΑΒ , το Γ.Ν.Κ., το « Μαντζαβινάτειο», το Κ.Υ. Σάμης και Ιθάκης, το ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ. και όλες οι ψυχιατρικές δομές του νησιού.

ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ  21/4/2021                      

Το Ν.Τ. Κεφαλονιάς – Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ




00 inkefalonia general ad 300X250