Πόρος: Καθαρισμός χώρου μνημείου "Περσέας" (εικόνες)

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 27 Μαρτίου 2021 21:28

Πόρος: Καθαρισμός χώρου μνημείου "Περσέας" (εικόνες)

Ένα από τα ομορφότερα μέρη του Πόρου για να διαλογιστείτε και να νιώσετε την πολυπόθητη εσωτερική γαλήνη κ αρμονία, είναι η περιοχή του σαρακίνικου που την χαίρονται όχι μόνο οι κάτοικοί της, αλλά και όλοι όσοι επισκέπτονται το μνημείο "Περσέας" και την βόλτα.

Η αλήθεια είναι ότι φέτος έγινε προσπάθεια από τα συνεργεία του Δήμου Αργοστολίου και καθαρίστηκε ο δρόμος που οδηγεί στο μνημείο. Κόπηκαν ξεραμένα και πεσμένα δέντρα που απομακρυνθήκαν τα σπασμένα κλαδιά και καθαρίστηκε και καλλωπίστηκε ο χώρος του μνημείου.

Ένα μνημείο που είναι αφιερωμένο στους κεφαλονίτες που φυγάδευσαν τον μοναδικό επιζήσαντα του βρετανικού υποβρυχίου "Περσέας" στις 6 Δεκεμβρίου 1941, από αυτό το σημείο.

Είμαι βέβαιος για όσους θέλουν να περάσουν μερικές στιγμές ηρεμίας μπορούν να το επισκεφτούν. Ο ρομαντισμός της περιοχής, αλλά και η απίστευτη θέα από την κορυφή του παλαιού σιλό (γύψου), με τα κύματα χτυπάνε πάνω στα τραχιά βράχια, τα ταχύπλοα περνούν κάτω από το σιλο μέσα από τα γαλάζια νερά και η καθαρή θάλασσα που κάνει ορατό το βυθό θα σας εντυπωσιάσει και θα σας χαλαρώσει.

Όσο πιο χαλαροί νιώσετε, τόσο πιο αποτελεσματικός θα είναι ο διαλογισμός σας για να ηρεμήσετε το νου και το σώμα σας .

Αξίζει η επίσκεψη όλων.

Ο πρόεδρος Κοινότητας Πόρου

Οδυσσέας Γαλιατσάτος

Στο σημείο των εργασιών παρευρέθηκε και ο αντιδήμαρχος Πρόννων και πρόεδρος τουριστικής επιτροπής , Νικόλαος Κουρκουμέλης, ο οποίος δήλωσε ότι το μνημείο εντυπωσιάζει από το μέρος που βρίσκεται και θα έπρεπε όμως να έχει μια καλύτερη προβολή.

 

Πόρος: Καθαρισμός χώρου μνημείου "Περσέας" Ένα από τα ομορφότερα μέρη του Πόρου για να διαλογιστείτε και να...

Δημοσιεύτηκε από Galiatsatos Odysseas στις Σάββατο, 27 Μαρτίου 2021

Ετικέτες:


ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250