ΕΟΔ Ελειού – Πρόννων : «Θα αλλάξουμε τις στολές μας μετά τον διπλασιασμό της ενίσχυσης από τον Δήμο Αργοστολίου»

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 14 Μαρτίου 2021 14:43

ΕΟΔ Ελειού – Πρόννων : «Θα αλλάξουμε τις στολές μας μετά τον διπλασιασμό της ενίσχυσης από τον Δήμο Αργοστολίου»

Για το πολύ σημαντικό έργο που επιτελείται από τις εθελοντικές ομάδες δασοπροστασίας, μίλησε ο Πρόεδρος της ΕΟΔ Ελειού- Πρόννων Διονύσης Παπαδάτος στον COSMOS 96,5.

Ο κος Παπαδάτος επισήμανε ότι πλέον η ομάδα αποκαλείται Εθελοντική Ομάδα Εκτάκτων Αναγκών και τόνισε ότι αυτή η αλλαγή δίνει το δικαίωμα στα μέλη της να επιχειρούν σε πολύ περισσότερες καταστάσεις, όπως πλημμύρες, φαινόμενα τύπου Ιανού, αλλά και άλλες ανάγκες όπως η βοήθεια σε αποκλεισμένα άτομα, ή άτομα που δεν έχουν νερό κ.α.

Παράλληλα συνεπικουρούν εργασίες καθαρισμού σε πλατείες χωριών για τους συλλόγους ή για εκδηλώσεις.

Ο πρόεδρος μίλησε και για την πρόσφατη αύξηση χρηματοδότησης από τον Δήμο Αργοστολίου τονίζοντας : 

. «Τα προηγούμενα χρόνια παίρναμε 3 χιλιάδες ευρώ. Αυτά τα λεφτά ήταν ίσα με τα λειτουργικά μας έξοδα. Ζητήσαμε πέρυσι αν είναι δυνατόν να αυξηθεί η ενίσχυση. Προς τιμήν του ο Δήμαρχος διπλασίασε την ενίσχυση. Με τα λεφτά που θα πάρουμε φέτος, θα αλλάξουμε και τις στολές μας».

Σχετικά με την γενικότερη ενίσχυση της ομάδας, υπογράμμισε ότι υπάρχουν και χορηγίες.

Ο κος Παπαδάτος σχολίασε την πολύ καλή συνεργασία που υπάρχει με την Πυροσβεστική.

Εξήγησε, ότι οι εθελοντικές ομάδες, κάποιες φορές βρίσκονται πιο γρήγορα στον τόπο της πυρκαγιάς και αυτό γιατί είναι πιο κοντά η έδρα τους.

Πιο συγκεκριμένα ανέφερε: «Εμείς εδρεύουμε στην Σκάλα. Αν μια φωτιά είναι στον Πόρο είναι λογικό να φτάσουμε πριν την Πυροσβεστική. Έχουμε τοποθετήσει τα οχήματά μας σε κάποια σημεία, μετά από συμφωνία με την Πυροσβεστική».

Ο πρόεδρος αναφέρθηκε στην Ομάδα, τονίζοντας ότι απαρτίζεται από 42 άτομα εκ των οποίων κάποιες είναι γυναίκες. «Βοηθάνε στην γραμματειακή υποστήριξη ή στα οικονομικά, γιατί δεν είναι μόνο το επιχειρησιακό κομμάτι».

Για την συνεργασία που έχουν με τις άλλες Εθελοντικές ομάδες, ο κος Παπαδάτος ανέφερε ότι η συνεργασία είναι πάρα πολύ καλή και αποκάλυψε ότι οι ομάδες της Κεφαλονιάς βρίσκονται στις 10 καλύτερες της Ελλάδας, σύμφωνα με της WWF.




00 inkefalonia general ad 300X250