Αναδάσωση στο αλσύλλιο της Σκάλας με κουκουναριές - Γιατί επελέγη το συγκεκριμένο δέντρο

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 20 Φεβρουαρίου 2021 11:44

Αναδάσωση στο αλσύλλιο της Σκάλας με κουκουναριές - Γιατί επελέγη το συγκεκριμένο δέντρο

Μια σημαντική αναδάσωση πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες ημέρες στη Σκάλα στο αλσύλλιο με τα πεύκα.

Λόγω της πρόσφατης επέλασης της κακοκαιρίας «ΙΑΝΟΣ» μεγάλο μέρος των δέντρων ξεριζώθηκε, ενώ αρκετά ήταν και αυτά που έπρεπε να απομακρυνθούν γιατί είχαν πάρει κλίση , με άμεσο κίνδυνο σοβαρού τραυματισμού των διερχομένων.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες, ενεργώντας με υπευθυνότητα προχώρησαν αρχικά σε απομάκρυνση των προβληματικών δέντρων και στη συνέχεια φύτευσαν καινούργια.

Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο της περιοχής Νίκο Κουρκουμέλη, ο οποίος μίλησε στον COSMOS 96,5,  η επιλογή των δέντρων έγινε από αρχιτέκτονα κήπων, ο οποίος πρότεινε κουκουναριές αντί πεύκων γιατί έχουν μεγαλύτερο ριζικό σύστημα και αντέχουν περισσότερο στο χρόνο.

Συνολικά φυτεύτηκαν 25 κουκουναριές και αρκετά καλλωπιστικά φυτά, όπως πικροδάφνες , κατά μήκος του αλσυλλίου.

Ο κ. Κουρκουμέλης υποστήριξε ότι όσα δέντρα κόπηκαν , τόσα και αντικαταστάθηκαν (25) , τονίζοντας ότι τα νέα δέντρα θα μεγαλώνουν κατά περίπου 60-70 εκατοστά το χρόνο, με το Δήμο να εγκαθιστά σύντομα ποτιστικό σύστημα για την άρδευσή τους.

Αναμένουμε ενέργειες αναδάσωσης και άλλων περιοχών (όπως το Αργοστόλι) καθώς ο ΙΑΝΟΣ κατέστρεψε εκατοντάδες δέντρα μεγάλης ηλικίας, τα οποία πρέπει να αναπληρωθούν το ταχύτερο δυνατό.

  • Εδώ το Video που είχε αναρτηθεί από τον Δήμο με τις συνέπειες του Ιανού στα όρια του Δήμου και αποτυπώνει το μέγεθος της καταστροφής.

Επιμέλεια : Χρήστος Λαμπράκης

anadasosi skala002anadasosi skala003anadasosi skala005anadasosi skala006anadasosi skala007anadasosi skala008

anadasosi skala001anadasosi skala009anadasosi skala010anadasosi skala011anadasosi skala012




00 inkefalonia general ad 300X250