Σύλλογος Γονέων Δημοτικού Σχολείου Σάμης: «Σχολείο ανοικτό και Ασφαλές…»

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 16 Φεβρουαρίου 2021 16:23

Σύλλογος Γονέων Δημοτικού Σχολείου Σάμης: «Σχολείο ανοικτό και Ασφαλές…»

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΜΑΘΗΤΩΝ – ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ – ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ

Ως Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Σάμης σχετικά με την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί λόγω της εξάπλωσης του κορονωϊού στην περιοχή της Σάμης, δηλώνουμε τα εξής:

Διεκδικούμε και απαιτούμε να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε το σχολείο μας να παραμείνει ανοιχτό. Η καραντίνα και η τηλεκπαίδευση που βίωσαν τα παιδιά μας όλο το προηγούμενο διάστημα πέρα από τις επιπτώσεις που είχε στον ψυχισμό, στην κοινωνικοποίησή τους και στην μη ουσιαστική αφομοίωση της ύλης, απέδειξε περίτρανα ότι η διά ζώσης διδασκαλία είναι αναντικατάστατη για την εμπέδωση της γνώσης. Προϋπόθεση για όλα τα παραπάνω είναι, οι δάσκαλοι, οι μαθητές αλλά και οι γονείς, να λειτουργούν μέσα σε ένα ασφαλές σχολικό περιβάλλον!

Για τον παραπάνω λόγο αλλά και επειδή έχει ήδη υπάρξει ένα σημαντικό μορφωτικό κενό λόγω του μεγάλου χρονικού διαστήματος με τα σχολεία κλειστά, διεκδικούμε και απαιτούμε από όλους τους αρμόδιους φορείς (Υπουργείο Παιδείας ΠΙΝ-Αντιπερ/ρεια, Δήμο Σάμης, Πρωτ/μια Δ/νση Παιδείας, Ε.Ο.Δ.Υ. κ.α. ) να μεριμνήσουν άμεσα για:

  • Διενέργεια τεστ καθολικά σε όλο το μαθητικό πληθυσμό του σχολείου μας και κατ’ επέκταση σε όλα τα σχολεία του δήμου, των εκπαιδευτικών και των υπόλοιπων εργαζομένων. Οι έλεγχοι αυτοί θα πρέπει να γίνουν υπό τον έλεγχο αρμοδίων επιστημόνων του Ε.Ο.Δ.Υ., με τρόπο μεθοδικό, καθολικό, επαναλαμβανόμενο και οργανωμένο και όχι με την χαλαρότητα του « όποιος θέλει να ελεγχθεί υποβάλλει αίτημα σε σχετική διαδικτυακή πλατφόρμα ». Η κατάσταση είναι ήδη πολύ σοβαρή!
  • Άμεση ιχνηλάτηση επαφών των κρουσμάτων.
  • Ενίσχυση της καθαριότητας με πρόσληψη επιπλέον προσωπικού εφόσον απαιτείται.
  • Έλεγχος στην Μεταφορά των μαθητών και ενίσχυση των δρομολογίων μεταφοράς τους. Είναι απαράδεκτο το όριο πληρότητάς τους να παραμένει σε περίοδο πανδημίας στο 100% που σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να γίνεται και παραπάνω. Ουσιαστικά με αυτήν την τακτική ακυρώνονται όλα τα μέτρα που εφαρμόζονται στα σχολείο για την αποφυγή μεγάλου συγχρωτισμού μαθητών ( διαφορετικές ώρες διαλειμμάτων, προσέλευσης / αποχώρησης κ.α. ), αφού στα σχολικό λεωφορείο, παιδιά διαφορετικών τάξεων συνωστίζονται χωρίς κανένα έλεγχο. Δεν γνωρίζουμε επίσης αν γίνονται οι σχετικοί έλεγχοι για τον καθημερινό και συνεχή καθαρισμό και απολύμανση των μεταφορικών μέσων.
  • Πλήρης επάρκεια σε είδη καθαρισμού, αντισηπτικά, μάσκες και λοιπό εξοπλισμό.
  • Ολιγομελή τμήματα – έως 15 μαθητές ανά τάξη με την δημιουργία νέων τμημάτων όπου απαιτείται και με την εξασφάλιση του απαραίτητου εκπαιδευτικού προσωπικού και των επιπλέον χώρων όπου χρειάζονται.
  • Να παρακολουθούνται τα παιδιά μας από ειδικό σχολίατρο

Θεωρούμε ότι τα παραπάνω μέτρα εξασφαλίζουν σε σημαντικό βαθμό την ασφαλή και απρόσκοπτη λειτουργία του σχολείου μας και προστατεύουν την υγεία των μαθητών, των εκπαιδευτικών, των γονιών και κατ’ επέκταση της κοινωνίας.

Καλούμε όλους τους προαναφερόμενους υπεύθυνους φορείς να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και να αναλάβουν επιτέλους τις ευθύνες τους, υλοποιώντας τα παραπάνω αιτήματα.

Σε αντίθετη περίπτωση, ως Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων Μαθητών Δημοτικού Σχολείου Σάμης και συνολικότερα ως γονείς, είμαστε υποχρεωμένοι να πάρουμε την υπόθεση της προστασίας της υγείας των παιδιών μας στα χέρια μας κάνοντας ότι είναι απαραίτητο, ακόμη και να κρατήσουμε τα παιδιά μας στο σπίτι για όσο χρονικό διάστημα χρειαστεί!!!

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων


Ετικέτες: