Χρ. Παυλάτος: “Τα μέτρα δεν εφαρμόζονται, ούτε ο πληθυσμός υπακούει, ούτε σωστή επιτήρηση γίνεται στους θετικούς στον ιό και σε όσους είναι σε καραντίνα”

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 16 Φεβρουαρίου 2021 13:17

Χρ. Παυλάτος: “Τα μέτρα δεν εφαρμόζονται, ούτε ο πληθυσμός υπακούει, ούτε σωστή επιτήρηση γίνεται στους θετικούς στον ιό και σε όσους είναι σε καραντίνα”

Στην εκπομπή “Μέρα Μεσημέρι” στον Inkefalonia 103,9 καί στον Γιώργο Χαλαβαζή μίλησε ο αναπληρωτής διοικητής του Γενικού Νομαρχιακού Νοσοκομείου Κεφαλονιάς Χρήστος Παυλάτος.

Με συνεχόμενη άνοδο κρουσμάτων covid-19 έκλεισε η προηγούμενη εβδομάδα στην Κεφαλονιά,άραγε

τυχαία η αύξηση ή θα επιβεβαιωθεί μια σχετική τάση;

Ο κ. Παυλάτος ανέφερε σχετικά,ότι την Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου στο Γενικό Νοσοκομείο δεν εντοπίστηκε κανένα κρούσμα και ότι νοσηλεύονται δύο συντοπίτες μας με ελαφρά συμπτώματα.

Όσον αφορά τον Δήμο Σάμης ενημέρωσε ότι τα τέστ που έγιναν στο προσωπικό του Κέντρου Υγείας είναι αρνητικά (εξαιρουμένου του περιβάλλοντος της γιατρού που ήταν θετική),όμως υπάρχουν θετικά κρούσματα στην κοινότητα(2με 3).

Για την εξέλιξη της διασποράς των κρουσμάτων ,είπε ότι άν έχουμε μονοψήφια νούμερα τις επόμενες ημέρες θα έχει καλώς,όμως αυτό θα επιτευχθεί εάν εφαρμοσθούν τα μέτρα.

Για τον περιορισμό του ιού, τόνισε χαρακτηριστικά:

“Το λέμε και το ξαναλέμε,όμως έχουμε πληροφορίες ότι τα μέτρα δεν εφαρμόζονται,ούτε ο πληθυσμός υπακούει, ούτε επιτήρηση σωστή γίνεται στους θετικούς στον ιό και σε όσους είναι σε καραντίνα.

Θέλει πολύ προσοχή,γιατί δεν θέλει πολύ να επεκταθεί η σπίθα. Είναι θέμα κοινής λογικής,πρέπει να σοβαρευτούμε”.

Όσον αφορά την πορεία των εμβολιασμών στην Κεφαλονιά, ο κ.Παυλάτος ενημέρωσε ότι την Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών δεν παραλήφθηκαν εμβόλια από το Κέντρο Υγείας Σάμης και θα επαναπρογραμματιστούν τα ραντεβού της 15ης . Στο Γενικό Νοσοκομείο εκτελέστηκαν κανονικά.

Όσον αφορά τις αυξομειώσεις που παρατηρούνται ανα ημέρα όσον αφορά τον αριθμό των εμβολιαζόμενων,είπε ότι οι επαναληπτικές δόσεις δεν προσμετρώνται και ότι γίνεται αναφορά μόνο στους νέους εμβολιασμούς.

Κλείνοντας συνέστησε προσοχή,ατομική υπευθυνότητα, και συμμόρφωση στους κανόνες

και στις οδηγίες των αρμόδιων φορέων.

Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης

{https://soundcloud.com/user-46829938/inkefalonia-103-9-626347048}

 




00 inkefalonia general ad 300X250