Το πρόγραμμα εορτασμού της «25ης Μαρτίου» στο Αργοστόλι

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 24 Μαρτίου 2012 23:19

Το πρόγραμμα εορτασμού της «25ης Μαρτίου» στο Αργοστόλι

 

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων εορτασμού της 25ης Μαρτίου.

Πιο αναλυτικά

«Ο εορτασμός της «25ης Μαρτίου 1821» είναι τριήμερος. Αρχίζει την ογδόη πρωινή της 23ης και λήγει με την δύση του ηλίου της 25ης Μαρτίου 2012.

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23η ΜΑΡΤΙΟΥ 2012

 

Ώρα 10.30πμ.: Επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση στεφάνων από τις αρχές και τους Διευθυντές της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης παρουσία αντιπροσωπειών μαθητών σχολείων Αργοστολίου, στο Μνημείο Κων/νου Μεταξά, Κεφαλονίτη Αγωνιστή του 1821, στο Νεκροταφείο Αργοστολίου.

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 25η ΜΑΡΤΙΟΥ 2012

 

Στις εκδηλώσεις εορτασμού θα παραστεί ως Εκπρόσωπος της Κυβέρνησης   ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κος Πέτρος – Παύλος Αλιβιζάτος.

 

Ώρα 07.30πμ.: Θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες όλων των Ιερών Ναών Αργοστολίου.

 

Ώρα 08.00πμ.: Έπαρση της Σημαίας.

 

Ώρα 11.00πμ.: Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κεφαλληνίας κ.κ. Σπυρίδωνα. Τον πανηγυρικό της Ημέρας θα εκφωνήσει η φιλόλογος του Α’ ΕΠΑΛ κα. Κορκού Αναστασία.

 

Ώρα 11.30πμ.: Επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο των Πεσόντων στο κήπο του Νάπιερ από τις Πολιτικές και Στρατιωτικές αρχές, τα Θύματα Πολέμου, και τους εκπροσώπους όλων των παραρτημάτων των αναγνωρισμένων Αντιστασιακών Οργανώσεων, Πολιτικών Κομμάτων και φορέων του Νομού μας.

 

Ώρα 12.00: Παρέλαση Αναπήρων Πολέμου, Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης, σπουδαστών ΑΕΝ, Τ.Ε.Ι., μαθητών Δημοτικών - Γυμνασίων - Λυκείων, Λυκείου Ελληνίδων, Προσκόπων - Οδηγών και λοιπών φορέων, προ των επισήμων με την συμμετοχή της Φιλαρμονικής Σχολής Κεφαλληνίας και της Φιλαρμονικής του Δήμου Κεφαλληνίας, στην κεντρική πλατεία της πόλης. Μετά θα ακολουθήσει η καθιερωμένη δεξίωση στην αίθουσα συνεδριάσεων του Διοικητηρίου.

 

Ώρα 18.41μμ.: Υποστολή της Σημαίας.

 

                Στις παραπάνω εκδηλώσεις παρακαλούνται να παραστούν ο Ιερός Κλήρος και οι πάγιοι αποδέκτες προγραμμάτων επισήμων εορτών και εκδηλώσεων και όλοι οι κάτοικοι της πόλης του Αργοστολίου και του Νομού.

                Τα της ιεροτελεστίας παρακαλείται να ρυθμίσει η Ιερά Μητρόπολις Κεφαλληνίας και τα της τάξης η Αστυνομική Διεύθυνση Κεφαλληνίας.

                Το γενικό πρόσταγμα της παρέλασης θα έχει η καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής κυρία Θάλεια Αντωνάτου με αναπληρωτή τον κ. Γεράσιμο Πολλάτο.

                Τελετάρχης ορίζεται ο υπάλληλος της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλληνίας κ. Παναγής Σταθάτος. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή στην κατάθεση στεφάνων έως την Πέμπτη 22.03.2012 στο τηλέφωνο 2671360530.

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

                                                                               

ΣΩΤΗΡΗΣ ΚΟΥΡΗΣ




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ