Τάσος Καβαλλιεράτος: «Δεν γίνονται έλεγχοι – Λειτουργεί “φάμπρικα” που μοιράζει χαρτιά για να ταξιδεύει ο καθένας»

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 10 Φεβρουαρίου 2021 15:30

Τάσος Καβαλλιεράτος: «Δεν γίνονται έλεγχοι – Λειτουργεί “φάμπρικα” που μοιράζει χαρτιά για να ταξιδεύει ο καθένας»

Στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» φιλοξενήθηκε ο Τάσος Καβαλλιεράτος, ο οποίος περιέγραψε ως πολύ δύσκολη την κατάσταση στον Καραβόμυλο, μετά την εμφάνιση κρουσμάτων κορωνοΪού.

«Οι γιατροί και ο επικεφαλής του ΕΟΔΥ στην Κεφαλονιά, αναφέρουν ότι μάλλον υπάρχει μεγάλη διασπορά και η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή» υποστήριξε ο καλεσμένος ενώ επισήμανε ότι αρκετοί που έχουν έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα  δεν πειθαρχούν και δεν μένουν σπίτι τους. Αποκάλυψε παράλληλα ότι ένα από τα κρούσματα ήδη μεταφέρεται στην Πάτρα για διασωλήνωση.

Με εκνευρισμό, ο κος Καβαλλιεράτος ανέφερε ότι δεν γίνεται κανένας έλεγχος στα λιμάνια και δυστυχώς ο κόσμος που ταξιδεύει είναι αρκετός με αποτέλεσμα άτομα που δεν έχουν ελεγχθεί να έρχονται και διασπείρουν τον ιό. Από πληροφορίες που έχει, ανέφερε ότι από την Σάμη μια γυναίκα μετά από θετικό τέστ μεταφερόταν στο Νοσοκομείο Αργοστολίου.

Σε ότι αφορά τον Καραβόμυλο, επισήμανε ότι μεταβαίνει κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στην περιοχή για να πραγματοποιήσει rapid tests, την Πέμπτη. «Θα γίνουν τεστ και πρέπει ο κόσμος να τα κάνει. Όμως να μην υπάρξει μαζική προσέλευση γιατί μπορεί να υπάρξει μεγαλύτερη διασπορά. Άλλωστε δεν χρειάζεται πανικός. Υπευθυνότητα χρειάζεται» ανέφερε χαρακτηριστικά. Ενδιαφέρουσα ήταν και η αποκάλυψη του, ότι υπάρχει φάμπρικα η οποία δίνει χαρτί σε όποιον θέλει να ταξιδέψει, το οποίο αναφέρει ότι υπάρχει σοβαρός ή λόγος υγείας και τόνισε ότι αυτό πρέπει να σταματήσει.

Αναφορά για τα Σπήλαια

Ο Τάσος Καβαλλιεράτος κλήθηκε να απαντήσει τι συμβαίνει με τα Σπήλαια και αν φέτος θα ανοίξουν και χαρακτηριστικά τόνισε: «Ο Δήμαρχος διαβεβαιώνει ότι θα ανοίξουν. Έπρεπε να έχουν εκτελεστεί κάποια έργα αλλά δεν γνωρίζω αν έγιναν. Υπήρχε μια μελέτη που είχε χαράξει την διαδρομή που πρέπει να ακολουθεί η βάρκα στην Μελισσάνη για να μην υπάρξει ατύχημα. Δεν ξέρω αν έγιναν ή αν θα γίνουν μέχρι το καλοκαίρι».




00 inkefalonia general ad 300X250