Σημαντική Πρωτοβουλία: Πειράματα Φυσικής για μαθητές και κοινό στο 2ο Λύκειο Αργοστολίου!

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 23 Φεβρουαρίου 2013 13:39

Σημαντική Πρωτοβουλία: Πειράματα Φυσικής για μαθητές και κοινό στο 2ο Λύκειο Αργοστολίου!

Μια πολύ αξιόλογη πρωτοβουλία γνώσης, πήραν τα μέλη της Ένωσης Φυσικών στο νησί μας, καθώς δημιούργησαν στο χώρο του 2ου Λυκείου Αργοστολίου μια αίθουσα πειραμάτων. Ρεπορτάζ: Γιώργος Χαλαβαζής

Οι φυσικοί Αντώνης Καλυβωκάς, Αντώνης Κατάνιας, Γιάννης Βαρβάρας, Βασίλης Κόκκαλης ήταν παρώντες, ενώ βοήθησε και ο Γεράσιμος Κουρούκλης όλοι μέλη της ένωσης φυσικών Κεφαλονιάς, δημιούργησαν αυτή την ιδιαίτερη όσο και εξαιρετικά ενδιαφέρουσα έκθεση με πειράματα. Όπως τόνισαν «Θέλουμε να δείξουμε στους μαθητές του νομού και στο νομό μία σειρά από πειράματα που είναι δύσκολο να γίνου στα σχολεία».

Οι φυσικοί έχουν στείλει μία επιστολή στην Δευτεροβάθμια, ώστε η έκθεση να γίνει επισκέψιμη κάθε Δευτέρα (10 με 12 το πρωί) και Πέμπτη και τη Πέμπτη (4 με 6 το απόγευμα).

Μερικά από τα πειράματα που γίνονται είναι τα εξής: Παραγωγή στάσιμων κυμάτων, Επίδειξη ατμοσφαιρικής πίεσης , Γιατί η γη είναι συμπιεσμένη, Πώς μπερδεύονται τα χρώματα , Πώς μπορούμε να λιώσουμε μέταλλα με το ηλεκτρικό ρεύμα , Πώς αντιδρούν οι μεταλλικοί αγωγοί στις μεταβολές του μαγνητικού πεδίου , Πώς παράγουμε ηλεκτρική ενέργεια σε Βιομηχανική κλίμακα , Φαινόμενα αυτεπαγωγής με πηνία, Η συσκευή διακρότημα (σύνθεση δύο αρμονικών ταλαντώσεων σε μία) και τέλος Επίδραση μαγνητικού πεδίου σε κινούμενα ηλεκτρόνια.

Μπορείτε να δείτε στο παρακάτω βίντεο μερικά από τα πειράματα που μας δείχνουν οι φυσικοί και παρακάτω φωτογραφίες

https://www.youtube.com/watch?v=ROOT72Vo2i0

{phocagallery view=category|categoryid=386|limitstart=0|limitcount=0}


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250