Παναγής Καππάτος: «Δεν κλείνει η παθολογική – Έχω ζητήσει απόσπαση γιατρών»

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 17 Δεκεμβρίου 2020 17:23

Παναγής Καππάτος: «Δεν κλείνει η παθολογική – Έχω ζητήσει απόσπαση γιατρών»

 Ο βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης Παναγής Καππάτος φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» απαντώντας σε όλα τα ερωτήματα που αφορούν το νοσοκομείο και ειδικά το παθολογικό τμήμα, μετά και την παραίτηση του κου Χριστοδουλάκη.

Για την παθολογική κλινική του νοσοκομείου

Ο κος Καππάτος, καταρχάς ανέφερε ότι η παραίτηση πρόκειται να δημοσιευτεί σε ΦΕΚ τις επόμενες μέρες. Αναφορικά με όσους λένε ότι το νοσοκομείο θα μείνει χωρίς παθολόγο, το χαρακτήρισε αναληθές, επισημαίνοντας τα εξής: «Υπάρχουν 2 αγροτικοί στο νοσοκομείο και τελείωσε το 12μηνο τους. Δεν μπορούν να υποβάλλουν εκ νέου αίτηση για αγροτικό. Έχουν υποβάλλει ήδη αίτηση για κενές θέσεις στην 6η ΥΠΕ και μόλις προσληφθούν θα τους αποσπάσουμε στο Αργοστόλι. Μπορεί για τώρα να φεύγουν αλλά θα έρθουν άλλοι» και συνέχισε τονίζοντας ότι το νοσοκομείο δεν θα μείνει χωρίς παθολόγο.

Ο καλεσμένος υποστήριξε ότι έχουν προκηρυχθεί και 3 θέσεις για το παθολογικό αλλά παράλληλα ανέφερε ότι αυτό που πρέπει να ελεγχθεί είναι τα κίνητρα που δίνονται στον γιατρό για να έρθει. Επίσης και σχετικά με τα κίνητρα ο κος Καππάτος απάντησε σε όσους θεωρούν ότι ο χαρακτηρισμός του νοσοκομείου σε άγονο δεν θα βοηθήσει λέγοντας ότι: «Το άγονο θα αποδώσει στο μέλλον. Όσοι το κατακρίνουν το κάνουν από σκοπιμότητα».

Για την ΜΕΘ

Ευχάριστη είδηση αποτέλεσε το γεγονός ότι σύντομα θα προκηρυχθεί θέση εντατικολόγου για να επανδρωθεί και να λειτουργήσει η ΜΕΘ του νοσοκομείου. Ο κος Καππάτος υπογράμμισε ότι έχουν επιστρέψει τα 2 κρεβάτια από το Ρίο και υπάρχει επιπλέον ένα κρεβάτι ΜΕΘ καραντίνας. «Σκοπός μας είναι να λειτουργήσει η ΜΕΘ. Υπάρχουν και 46 νοσηλευτές που μπορούν να δουλέψουν σε ΜΕΘ» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στις υπόλοιπες προσλήψεις του νοσοκομείου υπήρξε αναλυτική ενημέρωση από τον βουλευτή, καθώς όπως είπε, θα προκηρυχθούν άλλες 6 θέσεις ιατρών, 10 ακόμα προσλήψεις νοσηλευτών θα γίνουν μέχρι 21 Δεκεμβρίου, ενώ τελείωσαν και οι συνεντεύξεις για την πρόσληψη διευθυντή στο γαστρεντερολογικό τμήμα. Σχετικά με τον διορισμό διοικητή, ο κος Καππάτος εξήγησε πως αυτή θα αργήσει λίγο, γιατί ο διοικητής θα διοριστεί μέσω ΑΣΕΠ.

Αποζημιώσεις από ΙΑΝΟ και lockdown

«Συνεχίζονται οι αποζημιώσεις για τους πληγέντες από τον ΙΑΝΟ. Ο κόσμος πρέπει να συνεχίσει να κάνει αιτήσεις» ανέφερε ο καλεσμένος και υπογράμμισε ότι έχει στηριχθεί η κοινωνία με την επιστρεπτέα προκαταβολή. Παράλληλα, τόνισε ότι και με το lockdown η κυβέρνηση έχει στηρίξει οικονομικά ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού.

Πηγή: 965.gr

{https://soundcloud.com/user-46829938/16-12-2020a}




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250