Σύσκεψη φορέων για το πρόγραμμα επιχορήγησης μικρομεσαίων επιχειρήσεων

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 04 Ιανουαρίου 2013 16:54

Σύσκεψη φορέων για το πρόγραμμα επιχορήγησης μικρομεσαίων επιχειρήσεων

Η συζήτηση των φορέων στην αντιπεριφέρεια έγινε μετά την πρόσκληση του Υπουργείου Ανάπτυξης για ένα πρόγραμμα επιχορήγησης μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων που ανοίγει αυτό το μήνα για την κατηγοριοποίηση των επαγγελμάτων που θα προταθεί από την περιφέρεια και ήταν άκρως ενδιαφέρουσα. Ρεπορτάζ: Γιώργος Χαλαβαζής Ο αντιπεριφερειάρχης κ. Σωτήρης Κουρής, ήταν οι οικοδεσπότης και συντονιστής της σύσκεψης και πλήθος φορέων του πολιτικού, εμπορικού και τουριστικού κόσμου, έδωσε δυναμικό παρών.

Στη σύσκεψη πήραν μέρος η βουλευτής Κεφαλονιάς κα Αφροδίτης Θεοπεφτάτου, ο αντιδήμαρχος κ. Ευάγγελος Κεκάτος, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Θεόφιλος Μιχαλάτος, ο Πρόεδρος της Διαδημοτικής κ. Άγγελος Γαλάτης, οι Περιφερειακοί σύμβουλοι Τζόγια Γρουζή και Θόδωρος Γαλιατσάτος, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ κ. Σταύρος Τραυλός, η κα Σοφία Αράβου Παπαδάτου, ο Παναγής Βασιλάτος, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Σπύρος Γαλιατσάτος, ο πρόεδρος της τοπικής Κοινότητας Βλαχάτων κ. Απόστολος Χαραλαμπάτος, ο πρόεδρος του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Μιχάλης Μαρκάτος, η κα Αλεξάνδρα Λάντου, ο μηχανικός κ. Ζαπάντης.

Κατά την διάρκεια της σύσκεψης παρουσιάστηκαν οι κλάδοι υψηλής προτεραιότητας προς χρηματοδότηση για τις Περιφερειακές μας Ενότητες και κατατέθηκαν σημαντικές παρατηρήσεις, για ελλείψεις δράσεων. Τέθηκε από τους παρευρισκόμενους το θέμα της αλλαγής των κριτηρίων επιλεξιμότητας, προκειμένου να ληφθεί σοβαρά υπόψη η δύσκολη οικονομική συγκυρία.

Υπήρχαν πολλές απόψεις και γνώμες και ακούστηκαν και κάποιες αντιρρήσεις όσον αφορά το πρόγραμμα και τις επιχειρήσεις που περιλαμβάνει που όπως τόνισε ο κ. Κουρής θα επισημανθούν στο Υπουργείο Ανάπτυξης.
Ακούστε τη δήλωσή του για την σύσκεψη των Φορέων, αλλά και την ανακοίνωση όσον αφορά την αποστολή χρημάτων για την υλοποίηση του τεχνικού προγράμματος του 2012.

Δήλωση Σωτήρη Κουρή για την Σύσκεψη Φορέων για πρόγραμμα Υπ. Ανάπτυξης by Inkefalonia.gr 2012 (4)

Θεόφιλος Μιχαλάτος: «Πρέπει το Υπουργείο να αλλάξει στόχευση και να βοηθήσει τις επιχειρήσεις»

Ο πρόεδρος του επιμελητηρίου κ. Θεόφιλος Μιχαλάτος εξέφρασε την απογοήτευση του για την πρόταση του Υπουργείου που ουσιαστικά «αδικεί» τις επιχειρήσεις της Κεφαλονιάς: «Η πρόταση του υπουργείου μας απογοήτευσε. Το πρόγραμμα στοχεύει λίγους και αφήνει απ έξω το λιανικό εμπόριο, υπηρεσίες εστίασης και το 80 % των επιχειρήσεων που υπάρχουν στην Κεφαλονιά.

Πιστεύουμε ότι η περιφέρεια πρέπει να στείλει τις ενστάσεις μας και να πιέσει το υπουργείο να αλλάξει στόχευση και να βοηθήσει τις επιχειρήσεις που περίμεναν τόσο καιρό το πρόγραμμα και είχαν ανάγκη τα χρήματα αυτά μέσα από το ΕΣΠΑ».

ΔΕΙΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΣΚΕΨΗ




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250