Ο Σταϊκούρας προανήγγειλε παράταση στην πληρωμή για τα τέλη κυκλοφορίας 2021

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 05 Δεκεμβρίου 2020 09:59

Ο Σταϊκούρας προανήγγειλε παράταση στην πληρωμή για τα τέλη κυκλοφορίας 2021

INTIME

Στα τέλη κυκλοφορίας 2021

αναφέρθηκε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας προαναγγέλοντας μέσω του ΑΝΤ1 παράταση για την πληρωμή τους.

Ο κ. Σταϊκούρας είπε ότι εξετάζεται η παράταση για την πληρωμή τους και η σχετική απόφαση θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες, ενώ είπε ότι αξιολογείται η πρόταση για πληρωμή των τελών κυκλοφορίας αναλόγως με τους μήνες χρήσης του οχήματος και όχι εφάπαξ και για 12 μήνες, ανεξαρτήτως της χρήσης του οχήματος.

Όπως υπογράμμισε, τις επόμενες ημέρες υπογράφεται η Υπουργική Απόφαση για το επίδομα θέρμανσης, στο οποίο εντάσσονται και δαπάνες για άλλες μορφές καυσίμων, πέραν του πετρελαίου, όπως το φυσικό αέριο, το πέλετ και τα καυσόξυλα.

Σε ότι αφορά την ανεργία και τον φόβο διόγκωσης της μετά το τέλος των μέτρων στήριξης, ο Υπ. Οικονομικών είπε σύμφωνα και με την Eurostat η Ελλάδα τα έχει πάει καλά μέχρι τώρα στην πορεία της ανεργίας και την στήριξη της απασχόλησης.

Ο Υπ. Οικονομικών είπε ότι η Πολιτεία θα συνεχίσει να στηρίζει εργαζόμενους και επιχειρήσεις, με επιπλέον μέτρα τους επόμενους μήνες, σταθμίζοντας όμως τις ανάγκες με κοινωνική δικαιοσύνη και με δίκαιη κατανομή των υπαρχόντων κονδυλίων, δεδομένου ότι το Κράτος συνεχίζει να πληρώνει κανονικά τις υποχρεώσεις του προς όλους (πχ. τις συντάξεις), ενώ παράλληλα έχει λάβει μεγάλου ύψους μέτρα στήριξης, σε μια περίοδο με μειωμένες εισπράξεις.

Ο κ. Σταϊκούρας απέρριψε ενδεχόμενο για "κούρεμα" των οφειλών των επιχειρήσεων, το οποίο ζήτησε ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, λέγοντας ότι ήδη πολλοί δυσκολεύονται να ανταποκριθούν στις μεγάλες δαπάνες των κλειστών μαγαζιών τους με τον μηδενικό τζίρο, καθώς ακόμη και σήμερα πρέπει να πληρωθεί το 60% του ενοικίου και τα πάγια έξοδα, όπως η ηλεκτροδότηση.

dikaiologitika.gr


Ετικέτες:


ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ