Μέχρι τις 8 Ιανουαρίου ανοικτά τα εποχικά καταστήματα, το ωράριο λειτουργίας, με sms η μετακίνηση

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 05 Δεκεμβρίου 2020 11:14

Μέχρι τις 8 Ιανουαρίου ανοικτά τα εποχικά καταστήματα, το ωράριο λειτουργίας, με sms η μετακίνηση

INTIME

Μέχρι τις 8 Ιανουαρίου θα παραμείνουν ανοικτά τα εποχικά καταστήματα που ανοίγουν τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου.

Η μετακίνηση των πολιτών θα γίνεται με sms στο 13033. Ποιο το ωράριο σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Σταμπουλίδης. Σε κάθε περίπτωση η επιδημιολογική εικόνα της χώρας δεν είναι η καλύτερη δυνατή με την Βάνα Παπαυγγέλου να τονίσει ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν 18.000 ενεργά κρούσματα και 4000 ασθενείς που νοσηλεύονται. Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στην Βόρεια Ελλαδα.

Η καθηγήτρια Βάνα Παπαευγγέλου πήρε πρώτη το λόγο και τόνισε μεταξύ άλλων ότι τα ενεργά κρούσματα υπολογίζονται σε 18.000 αυτή τη στιγμή. Παράλληλα, τόνισε ότι ο Δεκέμβριος είναι ένας δύσκολος μήνες ο οποίος συνήθως συνοδεύεται από ιώσεις και υποχρεώσεις επαναλαμβάνοντας για μια ακόμη φορά ότι τα φετινά Χριστούγεννα πρέπει να έχουμε στο νου μας ότι δεν γίνεται να  τα γιορτάσουμε με πολύ κόσμο ή γύρω από ένα τραπέζι όπως έχουμε συνηθίσει.

Όπως τόνισε ακόμη 98 άνθρωποι έχασαν τη μάχη με τον κορονοϊό σε 24 ώρες στη χώρα μας, ενώ μικρή πτώση παρουσιάστηκε σε κρούσματα και διασωληνωμένους.

Η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου, ανακοίνωσε πως από τα νέα κρούσματα, 316 εντοπίστηκαν στην Αττική και 367 στην Θεσσαλονίκη.

Είπε ακόμα ότι σήμερα στην χώρα νοσηλεύονται 4.000 ασθενείς και οι ΜΕΘ εξακολουθούν να είναι γεμάτες. Είπε ακόμα ότι δεν πάει να σπάσει η αλυσίδα της μετάδοσης και η κινητικότητα του πληθυσμού δεν μειώθηκε όσο στο πρώτο lockdown. Υπάρχει είπε ένα συνεχές πινγκ πονγκ από τους εργασιακούς χώρους στο σπίτι.

Όπως δήλωσε:

«Από τα νέα κρούσμα που ανακοινώθηκαν σήμερα 316 αφορούν την Αττική και 367 στη Θεσσαλονίκη. Η πληρότητα των ΜΕΘ άγγιξε το 84% και 79% στην Αθήνα και 94% στη Θεσσαλονίκη. Τα κρούσματα δείχνουν να μειώνονται σε όλη την επικράτεια. Περίπου 18.000 τα ενεργά κρούσματα στη χώρα. Στα 49 χρόνια ανέβηκε ο μέσος προς των νέων μολύνσεων. Απ ό,τι φαίνεται δεν πάει μα σπάσει η αλυσίδα μετάδοσης λόγω της μεγάλης διασποράς από την εργασία στο ενδοοικογενειακό περιβάλλον» τόνισε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου κατά την αποψινή ενημέρωση

Πώς θα πηγαίνουμε τα εποχικά καταστήματα, ποιο το ωράριο λειτουργίας

Ο κύριος Σταμπουλίδης τόνισε ότι ανοίγουν τα εποχικά καταστήματα. Αφορά τα καταστήματα του με  εποχικά , εορταστικά είδη και τα αποκριάτικα. Εξήγησε ότι τα είδη αυτά μπορούν να πωλούνται και στα σουπερ μαρκετ. Τα καταστήματα αυτά θα μείνουν ανοικτά μέχρι τις 8 Ιανουαρίου. Αναλυτικά ποια ανοίγουν με βάση τον ΚΑΔ ΕΔΩ

Θα είναι ανοικτά από τις 7 το πρωί έως τις 20:30 το βράδυ. Ισχύουν τα sms για την μετακίνηση μας. 

Στη Βόρεια Ελλάδα το μεγαλύτερο πρόβλημα

 Από την πλευρά του, ο Νίκος Χαρδαλιάς, αναφέρθηκε στην παράταση του lockdown έως τις 14 Δεκεμβρίου και πρόσθεσε ότι τα περισσότερα από τα ενεργά κρούσματα είναι στην περιφέρεια κεντρικής Μακεδονίας. Είπε ακόμα ότι πάνω από το 60% είναι στην βόρεια Ελλάδα.

Τα μέτρα είναι ίδια για όλες τις περιοχές, είπε και η μόνη διαφορά είναι το πως τα εφαρμόζουμε. Περιοχές που μας προβληματίζουν είναι η Ξάνθη, η Πέλλα, η Φλώρινα, η Δράμα, η Πιερία και η Ημαθία. Εκεί το φορτίο δεν υποχωρεί και βρίσκονται στις υψηλότερες θέσεις των περιοχών που μας απασχολούν.

Σε αυτές τις περιοχές παρατηρείται μετατόπιση των κρουσμάτων από τις πόλεις στα χωριά και πως τα επόμενα 24ωρα είναι καθοριστικά τόνισε. 

 Στην ενημέρωση των διαπιστευμένων συντακτών του Υπουργείου Υγείας συμμετέχουν ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιά, η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου και ο Επίκουρος Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκα Μαγιορκίν

dikaiologitika.gr