ΔΕΗ Ανανεώσιμες: Ποια είναι η πραγματικότητα για το αιολικό πάρκο στον "Ξερακιά"

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2020 11:13

ΔΕΗ Ανανεώσιμες: Ποια είναι η πραγματικότητα για το αιολικό πάρκο στον "Ξερακιά"

Με αφορμή όσα έχουν διαμειφθεί και γραφτεί το τελευταίο διάστημα για τα έργα στο αιολικό πάρκο στη Θέση «Ξερακιάς» στην Κεφαλονιά, η ΔΕΗ Ανανεώσιμες θέτει το θέμα στην πραγματική του βάση, για την αποφυγή δημιουργίας εσφαλμένων εντυπώσεων.

 Τα πραγματικά δεδομένα έχουν ως εξής: 

  1. Το έργο δεν έχει άμεση σχέση με το Δήμο Σάμης. Η μοναδική συσχέτιση είναι η διέλευση κατά τη μεταφορά. 
  2. Το έργο είναι μελετημένο και αδειοδοτημένο σύμφωνα με τη νομοθεσία και τους κανόνες της επιστήμης.
  3. Έχει εκπονηθεί υδρολογική μελέτη με τη συνδρομή επιστημόνων από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο . Τα συμπεράσματα της μελέτης αναφέρουν ξεκάθαρα πως τα έργα του αιολικού πάρκου μας όχι μόνο δεν συμβάλλουν στην αύξηση των πλημμυρών της ευρύτερης περιοχής αλλά και πως το συγκεκριμένο πάρκο με τον τρόπο που σχεδιάστηκε και υλοποιείται δεν έχει απολύτως καμία επίδραση στο υδρολογικό ισοζύγιο της.
  4. Η ΔΕΗ Ανανεώσιμες, στα πλαίσια του έργου, έχει συμφωνήσει και θα υλοποιήσει αντιπλημμυρικό έργο στη Κεφαλονιά σύμφωνα με τις οδηγίες και σε θέση που υποδεικνύουν οι αρμόδιες τοπικές αρχές (δασαρχείο). 
  5. Το 3 % από τα έσοδα του πάρκου αποδίδεται στις τοπικές κοινωνίες ως αντισταθμιστικό όφελος.
  6. Τα έργα υποδομής του πάρκου έχουν ολοκληρωθεί ως προς τις επιφάνειες επέμβασης προ του περάσματος του Ιανού. Το γεγονός αυτό επιβεβαιώνει με τον πιο σαφή τρόπο ότι δεν επιβαρύνεται καθόλου η περιοχή από την κατασκευή του αιολικού πάρκου.
  7. Η ΔΕΗ Ανανεώσιμες αυτοβούλως την επόμενη ημέρα της επέλασης του Ιανού μετέβη στις πληγείσες περιοχές και σε συνεννόηση με την πολιτική προστασία της περιφέρειας προθυμοποιήθηκε να συνδράμει να βοηθήσει του κατοίκους.
  8. Να σημειωθεί ότι για τις ανάγκες του αιολικού πάρκου έχουν κατασκευαστεί μόλις 500 μέτρα νέας οδοποιίας πρόσβασης.

 Επιπλέον: 

  1. Το συγκεκριμένο αιολικό πάρκο δεν βρίσκεται στις πληγείσες περιοχές.
  2. Η ΔΕΗ Ανανεώσιμες δεν είναι ιδιωτικών συμφερόντων εταιρεία αλλά ανήκει στον όμιλο ΔΕΗ. Τα έργα της υλοποιούνται με τις πιο αυστηρές προδιαγραφές.
  3. Το έργο έχει μελετηθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να υπάρχει μηδενικό ισοζύγιο χωματισμών.

 
Η ΔΕΗ Ανανεώσιμες ως δημόσια εταιρεία βρίσκεται από την αρχή δίπλα στους κατοίκους. 

Εκτός από τις ημέρες που χάνονται από τις μονομερείς ενέργειες, δυστυχώς χάνεται και η δυνατότητα να βοηθηθούν άμεσα οι τοπικές κοινωνίες και οι άνθρωποι που έχουν ανάγκη.

Η ΔΕΗ υφίσταται δυσχερώς επανορθώσιμες και σημαντικές ζημιές για τις οποίες οι υπεύθυνοι θα πρέπει να αναλάβουν αντίστοιχα την ευθύνη.


Ετικέτες:


ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250