"ΑΠΟΠΛΟΥΣ": Ομάδες βιωματικής προσέγγισης για γονείς.

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 14 Οκτωβρίου 2020 13:05

"ΑΠΟΠΛΟΥΣ": Ομάδες βιωματικής προσέγγισης για γονείς.

ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΤΩΝ ΕΞΑΡΤΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ – ΙΘΑΚΗΣ «Απόπλους»  

Ομάδες Βιωματικής Προσέγγισης Για Γονείς

Η πρόληψη ξεκινάει πρώτα από τους ίδιους τους γονείς. Παρά τις ευρύτερες κοινωνικές αλλαγές που επηρεάζουν τη δομή και τη λειτουργία της σύγχρονης οικογένειας, οι γονείς εξακολουθούν να παίζουν καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση της στάσης που θα έχουν τα παιδιά τους απέναντι στον εαυτό τους και τους άλλους. Οι γονείς φροντίζοντας τον εαυτό τους και βρίσκοντας τρόπους να διαχειρίζονται τις δύσκολες καταστάσεις αποτελούν θετικό και ουσιαστικό παράδειγμα για τα παιδιά τους. Συνεπώς μια θετική στάση ζωής των γονέων περιορίζει τις πιθανότητες τα παιδιά να υιοθετήσουν αρνητικές για τον εαυτό τους στάσεις και συμπεριφορές .

Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς το Κέντρο Πρόληψης «Απόπλους», διοργανώνει ομάδες γονέων με στόχο την υποστήριξη της οικογένειας στις αλλαγές που τον τελευταίο χρόνο όλοι μας βιώνουμε σε επίπεδο κοινωνικό, οικονομικό, εκπαιδευτικό, οικογενειακό, εν μέσω πανδημίας covid-19 και στις απαιτήσεις που δημιουργούνται στα πλαίσια του οικογενειακού συστήματος.  Τα θέματα που θα διαπραγματευθούμε είναι τα ακόλουθα:         

  • Ενίσχυση του γονεϊκού ρόλου σε συνθήκες πανδημίας
  • Αλλαγές και προκλήσεις στην επικοινωνία της οικογένειας
  • Πρόληψη των εξαρτήσεων

Ζούμε σε συνθήκες μη « κανονικότητας», οι οποίες έχουν επηρεάσει σχεδόν όλες τις εκφάνσεις της προσωπικής και κοινωνικής μας ζωής. Οι αλλαγές που τον τελευταίο χρόνο βιώνουμε, δημιουργούν απαιτήσεις «θετικής προσαρμογής» και «ψυχικής ανθεκτικότητας».                            Οι ομάδες γονέων λειτουργούν σε ένα πλαίσιο δίωρων εβδομαδιαίων συναντήσεων, οι γονείς συμμετέχουν ενεργά, συζητούν και ανταλλάσσουν εμπειρίες.. Θα υλοποιηθούν στο Αργοστόλι στο χώρο του Κέντρου Πρόληψης με τήρηση των προβλεπόμενων υγειονομικών μέτρων για τον covid-19 (μάσκες, αντισηπτικά, αποστάσεις κτλ).

Για δηλώσεις συμμετοχής επικοινωνείτε με το τηλ. 26710 27320 και με το email apoplus @otenet.gr .

Θα επικοινωνήσουμε μαζί σας για την ημέρα και την ώρα έναρξης της πρώτης ομάδας γονέων.

6338 9099 Αποπλους Αφισα


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250