Π. Κοκκόλης στον Inkefalonia 103,9: “ Στην Άσσο έχουμε καταστραφεί παντελώς - Τρέμουμε στην ιδέα της επόμενης κακοκαιρίας...”

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου 2020 20:52

Π. Κοκκόλης στον Inkefalonia 103,9: “ Στην Άσσο έχουμε καταστραφεί παντελώς - Τρέμουμε στην ιδέα της επόμενης κακοκαιρίας...”

Εβδομάδα απολογισμού των καταστροφών που άφησε πίσω του ο Μεσογειακός Κυκλώνας “Ιανός” και στην εκπομπή του Inkefalonia 103,9 “Μέρα Μεσημέρι” με τον Γιώργο Χαλαβαζή και την Ελευθερία Κουλουριώτου, μίλησε ο Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Σάμης και επιχειρηματίας και κάτοικος της Άσσου κ. Παναγής Κοκκόλης.

"Η επόμενη μέρα βρίσκει την Άσσο να μετρά τις πληγές της μετά την πρωτοφανή αυτή κακοκαιρία" ήταν τα λόγια του και συνέχισε: 

"Γίνονται τιτάνιες προσπάθειες από τον στρατό να απεγκλωβιστεί η Άσσος, να υπάρχει πρόσβαση στο χωριό,όπως επίσης και από την Περιφέρεια,με πιο ευέλικτα μηχανήματα.

Οι εθελοντές έχουν προσφέρει πολύ σημαντικό έργο - έργο δεν προσφέρουν, όσοι φτάνουν στην Άσσο απλά για να φωτογραφίσουν αυτό το πρωτόγνωρο φαινόμενο.

Οι επιχειρήσεις όλες έχουν καταστραφεί παντελώς, γύρω στα 40 αυτοκίνητα είναι θαμμένα.

Το 90% των υλικών έχουν κατέβει από τα βουνά έχουν συρθεί αυλάκια που 300 χρόνια δεν έχουν τρέξει. Πρίν από το 1700 μπορεί να έχει συμβεί κάτι παρόμοιο. Από το 1700 δεν υπάρχουν μαρτυρίες για τέτοιες καταστροφές.

Ξεκίνησε το φαινόμενο να εξελίσσεται ξημερώματα Παρασκευής, κατέβαιναν πέτρες σε μέγεθος αυτοκινήτου.

Καταφέραμε να αποτρέψουμε κάποιους τουρίστες να κατέβουν από τον χείμαρρο διαφορετικά θα είχαμε και νεκρούς.

Περίπου 25 βάρκες και σκάφη πρέπει να έχουνε βυθιστεί.

Τα φερτά υλικά έχουνε φτάσει μέχρι την μέση του λιμανιού.

Τα υλικά τα έχουν κυβίσει κάποιοι μηχανικοί και τα έχουν κοστολογήσει σε όγκο γύρω στις 6 με 8 χιλιάδες τετραξονικά τεράστια φορτηγά.

Στην συνέχεια πρέπει να γίνει καινούργιο δίκτυο ύδρευσης.

Καταλαβαίνουμε ότι προβλήματα έχει όλη η Κεφαλονιά , το σεβόμαστε ,όμως έχουμε τα μεγαλύτερα προβλήματα και ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό πρέπει να γίνει .

Τρέμουμε στην ιδέα της επόμενης κακοκαιρίας.

Υπάρχουν ακόμα εγκλωβισμένοι κάτοικοι στα σπίτια τους (ρεύμα μέχρι το μεσημέρι της δευτέρας δεν υπάρχει), όσον αφορά την σίτιση των κατοίκων, o κ. Νίκος Μενεγάτος με καταγωγή από την ¨Ασσο κάτοικος Λονδίνου κάλυψε τους κατοίκους της Άσσου με ντελίβερι με δικά του έξοδα, η κα Εριγόνη Βαλσάμου επίσης έχει προσφέρει μεγάλη βοήθεια.

Η κυβέρνηση πρέπει να σταθεί δίπλα μας για να μπορέσουμε να σταθούμε ξανά στα πόδια μας.

Στο δια ταύτα κρατούμε ότι έχουμε μόνον υλικές ζημιές και δεν έχουμε ούτε τραυματισμούς ούτε θύματα".

Αξίζει τον κόπο να ακούσετε τα όσα μετέφερε μέσω του Inkefalonia 103,9 ο κος Παναγής Κοκκόλης.

 {https://soundcloud.com/user-46829938/inkefalonia-103-9-453400063}

 




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ