Επιστολή Σπαθή στη Levante Ferries για ενδεχόμενη τροποποίηση των δρομολογίων

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 03 Αυγούστου 2020 20:35

Επιστολή Σπαθή στη Levante Ferries για ενδεχόμενη τροποποίηση των δρομολογίων

Εξυπηρέτηση Κοινού από και προς Κεφαλονιά

Αξιότιμοι κύριοι,

Τις τελευταίες ημέρες γινόμαστε αποδέκτες παραπόνων αναφορικά με τα δρομολόγια πλοίων από και προς Κεφαλονιά.

Από τις 29 Ιουλίου οπότε και μετεβλήθησαν τα δρομολόγια της Levante Ferries, ο κάτοικος ή επισκέπτης της Κεφαλονιάς που επιθυμεί να φύγει από το νησί, έχει τη δυνατότητα να ταξιδέψει από το λιμάνι του Πόρου στις 05:00πμ τα ξημερώματα αλλιώς το επόμενο δρομολόγιο είναι στις 10:30.

Είναι σαφές ότι ένας ταξιδιώτης για να βρεθεί έγκαιρα στο λιμάνι αναχώρησης θα πρέπει να ξεκινήσει τη μέρα του στις 03:00πμ  και αυτό αν είναι τυχερός και δεν μένει σε απομακρυσμένη περιοχή της Κεφαλονιάς όπως το Φισκάρδο ή το Ληξούρι. Η δε επόμενη του επιλογή είναι στις 10:30πμ από τη Σάμη για Πάτρα με αποτέλεσμα να χάνει τη μέρα του εξολοκλήρου και να μη προλαβαίνει να διεκπεραιώσει τις δουλειές του.

Το σημαντικότερο πρόβλημα που προκύπτει όμως, αφορά στους ασθενείς και ιδιαίτερα τους καρκινοπαθείς, οι οποίοι τακτικότατα επισκέπτονται τα νοσοκομεία της Αχαϊκής πρωτεύουσας προκειμένου να υποβληθούν σε θεραπείες. Οι άνθρωποι αυτοί αναγκάζονται πλέον να κάνουν διανυκτέρευση στην Πάτρα αφού δεν προλαβαίνουν να είναι έγκαιρα νωρίς το πρωί στις νοσοκομειακές δομές και να επιστρέψουν στα σπίτια τους με το βραδινό δρομολόγιο. Το χρονικό κενό των πρωινών αναχωρήσεων έχει ως αποτέλεσμα πέρα από την οικονομική επιβάρυνση των ασθενών για ξενοδοχεία και διατροφή, να  βάζουν  την ήδη εύθραυστη υγεία τους σε κίνδυνο,  μια που εκτίθενται σε μικρόβια και ιούς αλληλεπιδρώντας στα ξενοδοχεία που διαμένουν με επισκέπτες από το εξωτερικό προερχόμενοι από χώρες με υψηλότατο δείκτη μετάδοσης Covid-19.

Γνωρίζοντας την ευαισθησία που έχει δείξει η εταιρεία σας σε αντίστοιχα θέματα υγείας κατοίκων των νησιών του Ιονίου, σας καλούμε εντός των επόμενων τριών ημερών να μας ενημερώσετε τι προτίθεστε να κάνετε για την επίλυση του προβλήματος. Λάβετε δε υπόψη ότι μια ενδεχόμενη τροποποίηση της αναχώρησης από τη Σάμη προς Πάτρα στις 8:30πμ αντί στις 10:30πμ θα μπορούσε να αποτελέσει μεγάλη ανάσα για επισκέπτες, ασθενείς και επαγγελματίες της Κεφαλονιάς.

Ευελπιστούμε στην άμεση ανταπόκριση σας.

Με εκτίμηση,

Ο Πρόεδρος

Σταύρος Σπαθής