Ο παθολόγος του ΓΝ Κεφαλονιάς Γ. Χριστοδουλάκης απαντά για την υγειονομική ετοιμότητα του Νοσοκομείου: "Συγχαρητήρια στους υπεύθυνους της Περιφέρειας που φαντάζονται υγειονομικούς παραδείσους!"

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 14 Ιουλίου 2020 19:55

Ο παθολόγος του ΓΝ Κεφαλονιάς Γ. Χριστοδουλάκης απαντά για την υγειονομική ετοιμότητα του Νοσοκομείου: "Συγχαρητήρια στους υπεύθυνους της Περιφέρειας που φαντάζονται υγειονομικούς παραδείσους!"

Συνέντευξη στον Inkefalonia 103,9 

Την δική του απάντηση στην ανακοίνωση της Περιφερειας, ότι η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων βρίσκεται σε υγειονομική ετοιμότητα για να δεχθεί επισκέπτες, δίνει ο επιμελητής A’ της Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Γιώργος Χριστοδουλάκης.

Οπως αναφέρει:  

 Όταν η πραγματικότητα δεν είναι αυτή που θέλουμε να παρουσιάσουμε τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα.

Η πραγματικότητα λοιπόν του Νοσοκομείου Κεφαλονιάς είναι με λίγα λόγια η εξής:

Η μία πρόσληψη επικουρικού παθολόγου δεν είχε καμία σχέση με έκτακτες διαδικασίες για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Ο συγκεκριμένος γιατρός, ο οποίος έκανε αίτηση πρόσληψης ως επικουρικός, έχει ήδη παραιτηθεί για τον απλό λόγο ότι οι συνθήκες εργασίας του φάνηκαν δυσβάσταχτες. Η τελική κρίση για την προκήρυξη των τριών θέσεων παθολόγων (2 για το Ληξούρι και 1 για το Αργοστόλι) από το Φεβρουάριο δεν έχει γίνει ακόμα. Οι υποψήφιοι για τις τρεις θέσεις είναι δύο εκ των οποίων ο ένας είναι αυτός που ήδη παραιτήθηκε.

Ο ένας από τους δύο Παθολόγους της κλινικής έχει παραιτηθεί από αρχές Ιουνίου αφού έκανε αίτηση για πρόσληψη σε νοσοκομεία της Αθήνας.

Οι δύο παθολόγοι από το ΓΝ Πατρών αποσπάστηκαν μόνο για το μήνα Ιούλιο και μόνο για 10 ημέρες ο καθένας.

Ο γενικός γιατρός που αποσπάστηκε επίσης θα προσφέρει υπηρεσίες μόνο στο Τμήμα Επειγόντων και μόνο για τις ημέρες που θα εφημερεύει.

Υπενθυμίζω ότι σύμφωνα με πίνακα που συνέταξε ο ίδιος ο διοικητής του νοσοκομείου Κεφαλονιάς τα κενά της Ιατρικής υπηρεσίας είναι δεκαεννιά (19) ενώ της Νοσηλευτικής πενήντα εννιά (59) χωρίς να υπολογίζουμε την ανάπτυξη των δέκα επιπλέον κλινών για την αντιμετώπιση των περιστατικών covid ούτε βέβαια και τις συνταξιοδοτήσεις.

Συγχαρητήρια στους υπεύθυνους και της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων που φαντάζονται υγειονομικούς παραδείσους!

 

Ακούστε παρακάτω ολόκληρη την συνέντευξη που παραχώρησε στον Inkefalonia 103,9 και την εκπομπή "Μέρα Μεσημέρι" με τον Γιώργο Χαλαβαζή




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ