Ε.Α.Σ.: Νέα παράταση για τη νομιμοποίηση ντόπιων στάβλων

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 19 Ιουνίου 2020 09:08

Ε.Α.Σ.: Νέα παράταση για τη νομιμοποίηση ντόπιων στάβλων

Ο Ε.Α.Σ. (ΑΓΡΟΤΙΚΗ  ΕΝΩΣΗ) Κεφαλληνίας & Ιθάκης ενημερώνει ότι εκδόθηκε νομοθετική ρύθμιση με την οποία παρατείνεται η προθεσμία νομιμοποίησης των Σταυλικών και εν γένει Κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου  2020.

Ειδικότερα η χρονική παράταση αφορά  στην προθεσμία έκδοσης άδειας εγκατάστασης των Κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων όλων των κατηγοριών, όπως προβλέπεται στο Ν. 4056/2012 (παρ. 1  & 4 του άρθρου 14).

Με την εν λόγω χρονική παράταση δίνεται επίσης δυνατότητα συνέχισης λειτουργίας εντός ή πλησίον κατοικημένων περιοχών (χορήγηση άδειας διατήρησης Κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων) στις Κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις όπως προβλέπεται στο άρθρο 17α του Νόμου 4056/2012 οι οποίες : Α) είχαν  κατασκευασθεί και λειτουργούσαν (διέθεταν ζωικό κεφάλαιο) κατά την έναρξη ισχύος του εν λόγω Νόμου και Β) διατηρούν τη δυναμικότητα που είχαν κατά την έναρξη ισχύος του εν λόγω Νόμου, εκτός εκείνων που υπερβαίνουν το 25% των ανώτατων ορίων, οι οποίες  υποχρεούνται να μειώσουν τη δυναμικότητά τους στο παραπάνω ποσοστό.

Για οποιεσδήποτε διευκρινήσεις και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά οι ενδιαφερόμενοι ΘιακοΚεφαλλονίτες Κτηνοτρόφοι μπορούν να απευθύνονται στο Κέντρο Εξυπηρέτησης Αγροτών της ΕΝΩΣΗΣ που λειτουργούν καθημερινά (από 8 πρωί έως 4 απόγευμα) στα κεντρικά γραφεία της ΕΝΩΣΗΣ στη παραλιακή λεωφόρο στο Αργοστόλι.

Από Ε.Α.Σ. (ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ) ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ


Ετικέτες: