Μεγάλη μείωση της επιβατικής κίνησης στα ΚΤΕΛ στο δρομολόγιο Αθήνα – Κεφαλονιά - 80% κάτω ο φετινός Μάιος - Πτώση 55% το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος!

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 19 Ιουνίου 2020 10:47

Μεγάλη μείωση της επιβατικής κίνησης στα ΚΤΕΛ στο δρομολόγιο Αθήνα – Κεφαλονιά -  80% κάτω ο φετινός Μάιος - Πτώση 55% το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος!

Δραματική είναι η μείωση της επιβατικής κίνησης των ΚΤΕΛ Κεφαλονιάς, τον τελευταίο μήνα και παρά το άνοιγμα των «συνόρων» της Κεφαλονιάς.

Όπως ενημερωθήκαμε τα στατιστικά στοιχεία σε σχέση με το 2019, κάνουν μια τεράστια «βουτιά» προς τα κάτω στο δρομολόγιο Αθήνα – Κεφαλονιά και είναι χαρακτηριστικό πως η πτώση του φετινού Μαΐου σε σχέση με τον περσινό, φτάνει σε ποσοστό το 80%!

Τις μέρες , δε, του Αγίου Πνεύματος, που φέτος ήταν στις 8 Ιουνίου, η πτώση της κίνησης έτσι όπως καταγράφηκε στα ΚΤΕΛ Κεφαλονιάς, από Αθήνα για Κεφαλονιάς έφτασε στο 55%,  σε σχέση με το αντίστοιχο τριήμερο του 2019!

«Η μεσοσταθμική μείωση της κίνησης σε σχέση με πέρσι είναι πολύ ήταν τεράστια. Τι τελευταίες μέρες φαίνεται να αρχίζει λίγο να κινείται κάτι, αλλά και πάλι δεν έχει καμία σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2019» τονίζει ο πρόεδρος των ΚΤΕΛ Κεφαλονιάς Σπύρος Σαμούρης.

Τα δεδομένα είναι ανησυχητικά και όσον αφορά τη συνέχεια του φετινού καλοκαιριού και 'οπως όλοι καταλαβαίνουμε, οι ιδιαίτερες συνθήκες που επικρατούν λόγω του Κορονοϊού, το άκουσμα των τοπικών lockdown σε περίπτωση κρουσμάτων, πλήττουν και τις μεταφορές, καθώς βλέπουμε πως πολύ λιγότεροι επιβάτες αποφάσισαν να ταξιδέψουν φέτος.

Ας ελπίσουμε αυτό το σκηνικό να αλλάξει τους επόμενους μήνες. 

Γιώργος Χαλαβαζής

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς την άδεια του Inkefalonia.gr

 


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250