Στοχεύει ψηλά! “Δυνατή” υποψηφιότητα από το ΕΠΑΛ Αργοστολίου στην δράση του με θέμα το νερό! (εικόνες – video- ηχητικό)

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 06 Ιουνίου 2020 09:41

Στοχεύει ψηλά! “Δυνατή” υποψηφιότητα από το ΕΠΑΛ Αργοστολίου στην δράση του με θέμα το νερό! (εικόνες – video- ηχητικό)

Συναγωνίζεται σχολεία της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων - Παρουσίασε σήμερα την δράση του με όνομα "At the School of Open Cohesion"  – Συνέντευξη στον Inkefalonia 103,9

Στοχεύει ψηλά και βάζει “δυνατή” υποψηφιότητα για την πρωτιά το ΕΠΑΛ Αργοστολίου στην δράση του με θέμα το νερό!

Oι μαθητές του 1oυ ΕΠΑΛ Αργοστολίου παρουσίασαν σήμερα το μεσημέρι στο σχολείο τους την συμμετοχή τους στην δράση με όνομα «At the School of Open Cohesion (ASOC).

Η ενέργεια αυτή απευθυνόταν σε σχολικές μονάδες δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και είχε σκοπό την γνωριμία και την καλλιέργεια του ενδιαφέροντος των νέων για τα έργα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που υλοποιούνται μέσω του ΕΣΠΑ στην Ελλάδα.

Το 1ο ΕΠΑΛ Αργοστολίου με όνομα ομάδας «The H2O explorers» επέλεξε να παρουσιάσει το μεγαλύτερο εργοστάσιο αφαλάτωσης νερού στην Ελλάδα, το οποίο βρίσκεται στο Αργοστόλι.

265 χρόνια μετά οι Αργοστολιώτες πίνουν νερό από τη βρύση τους. Μέσα από διάφορες δράσεις μετέδωσαν χρήσιμες πληροφορίες του έργου στην κοινωνία. Οι δράσεις που έχουν κάνει μέχρι τώρα είναι:  

  • Επιτόπια επίσκεψη στο εργοστάσιο αφαλάτωσης .
  • Ενημέρωση και προβολή με χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.
  • Προβολή σε τοπικά ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα. 
  • Σχεδιασμός γκράφιτι  σε κεντρικό δρόμο της πόλης μας.
  • Μπλουζάκια με το λογότυπο της ομάδας.
  • Βάψιμο ενός αυτοκινήτου στα χρώματα του νερού και με το λογότυπό μας με σκοπό να κεντρίσουμε το ενδιαφέρον των πολιτών.
  • Έρευνα για την ικανοποίηση των συμπολιτών μας με χρήση online ερωτηματολογίου  (Google Forms), Συνεντεύξεις με πολίτες του Αργοστολίου
  • Επίσκεψη σε διαπιστευμένο χημικό εργαστήριο για έλεγχο ποιότητας νερού 

 IMG 9946 Αντιγραφή

Σήμερα στην αίθουσα της Βιβλιοθήκης παρουσίασαν το έργο τους με ομιλίες βίντεο και διαφάνειες που καταχειροκροτήθηκαν.

Παρόντες στην συνάντηση ο Αντιπερειφερειάρχης Κεφαλονιάς και Ιθλάκης κ.Σταύρος Τραυλός που μίλησε για το έργο και τους συνεχάρη καθώς και ο Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών Δήμου Αργοστολίου Γιώργος Τσιλιμιδός, ο οποίος έδωσε και αυτός τα συγχαρητήρια στους σπουδαστές και στο εκπαιδευτικό προσωπικό του ΕΠΑΛ για την αξιόλογη προσπάθειά τους, καθώς και ο διευθυντής της ΔΕΥΑΚ Γεράσιμος Γασπαρινάτος.

Αξίζει να σημειωθεί η συνεργασία και η προσφορά των υπηρεσιών της ΔΕΥΑΚ στην πραγματοποίηση του εξαιρετικά αποτελεσματικού έργου που υλοποιείται μέσω του ΕΣΠΑ.

epal in

Αξίζει να σημειωθεί ότι την Πέμπτη οι μαθητές του ΕΠΑΛ Χριστιάνα Σιδέρη και Αρης Γιαλούμης, μαζί με τον Διευθυντή του ΕΠΑΛ κ. Γεράσιμο Βασιλάτο, είχαν μιλήσει για το project του σχολείου στον Inkefalonia 103,9 και την εκπομπή “Μέρα Μεσημέρι" με τον Γιώργο Χαλαβαζή.

Εκεί είχαν με περισσή ωριμότητα, οι μαθητές είχαν αναλύσει το περιεχόμενη της δράσης αυτής, την ζωή τους εν μέσω της Πανδημίας του Κορονοϊού, καθώς και τις δυνατότητες που δίνει η φοίτηση στο ΕΠΑΛ που ανοίγει δρόμους για μία αξιόλογη επαγγελματική σταδιοδρομία σε τρες βασικούς τομείς. Τα οικονομικά, την υγεία και τα τουριστικά!

Οι μαθητές τόνισαν ότι ένιωσαν την αποδοχή του κόσμου, όσο καιρό βρίσκονταν σε εξέλιξη η εργασία τους.

Το ΕΠΑΛ συναγωνίζεται τα άλλα σχολεία της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και ο μεγάλος νικητής θα κερδίσει ένα ταξίδι στις Βρυξέλες. Ευχόμαστε να είναι το δικό μας σχολείο αυτό που θα καταφέρει να πάρει το μεγάλο έπαθλο!

Τα παιδιά έδειξαν με την προσπάθειά τους και την δουλειά τους, όλον αυτόν τον καιρό πως το αξίζουν και με το παραπάνω!

Πολλά συγχαρητήρια και στους καθηγητές, αλλά και στον διευθυντή του σχολείου κ. Γεράσιμο Βασιλάτο, που με τις ενέργειές τους έχουν αναβαθμίσει το σχολείο!

Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στις 15 Ιουνίου! 

Για το πετύχουν αυτό, θα πρέπει να τα ενισχύσουμε ακολουθώντας τα στα Social Media.

Instagram https://www.instagram.com/theh2oexplorers

Twitter https://twitter.com/theH2Oexplorers 

Καλή επιτυχία!

Ακούστε εδώ ολόκληρη την συνέντευξη που έδωσαν 

Γιώργος Χαλαβαζής – Σπύρος Σακαλής

 

Παρακάτω βίντεο και εικόνες από την σημερινή εκδήλωση 

https://www.youtube.com/watch?v=hJuq3e8Jqq8

https://www.youtube.com/watch?v=RhFzqmzXcPw

 IMG 9878 ΑντιγραφήIMG 9882 ΑντιγραφήIMG 9887 ΑντιγραφήIMG 9888 ΑντιγραφήIMG 9889 ΑντιγραφήIMG 9890 ΑντιγραφήIMG 9891 ΑντιγραφήIMG 9894 ΑντιγραφήIMG 9897 ΑντιγραφήIMG 9901 ΑντιγραφήIMG 9902 ΑντιγραφήIMG 9912 ΑντιγραφήIMG 9913 ΑντιγραφήIMG 9915 ΑντιγραφήIMG 9916 ΑντιγραφήIMG 9917 ΑντιγραφήIMG 9921 ΑντιγραφήIMG 9928 ΑντιγραφήIMG 9932 ΑντιγραφήIMG 9935 ΑντιγραφήIMG 9941 ΑντιγραφήIMG 9949 ΑντιγραφήIMG 9951 ΑντιγραφήIMG 9952 Αντιγραφή


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250