Ξεκίνησε το σημαντικό έργο της αλλαγή των αμιαντοσωλήνων στο Αργοστόλι!

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου 2012 13:57

Ξεκίνησε το σημαντικό έργο της αλλαγή των αμιαντοσωλήνων στο Αργοστόλι!

Αφού ξεπεράστηκαν κάποια γραφειοκρατικά προβλήματα, το κρύο και το χιονόνερο επ' ουδενί δεν θα μπορούσαν να... φρενάρουν την έναρξη των εργασιών της αλλαγής των αμιαντοσωλήνων στο Αργοστόλι. Ρεπορτάζ: Γιώργος Χαλαβαζής Ένα μεγάλο έργο «ανάσα» για το Αργοστόλι, αλλά και για όλη την Κεφαλονιά ξεκίνησε σήμερα το πρωί στο Αργοστόλι με την αντικατάσταση όλων των αμιαντοσωλήνων στο δίκτυο ύδρευσης Αργοστολίου - χαμηλή ζώνη (από την πλατεία και κάτω) και ευχή όλων είναι όταν θα ολοκληρωθεί να έχει λύσει ένα σημαντικό πρόβλημα για την πόλη.

Άλλωστε με αυτό το σκεπτικό ο δήμαρχος κ. Αλέξανδρος Παρίσης, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ κ. Θεόφιλος Μιχαλάτος και ο ιδιοκτήτης της αναδόχου εταιρίας κ. Χρήστος Παναγιωτόπουλος, είχαν βάλει την υπογραφή τους πριν από δυο περίπου μήνες.


Ο ιδιοκτήτης και πολιτικός μηχανικός της εταιρίας που έχει αναλάβει το έργο κ. Χρήστος Παναγιωτόπουλος δηλώνει: «Αυτό το οποίο ουσιαστικά μας καθυστέρησε οφείλεται σε διάφορα γραφειοκρατικής μορφής προβλήματα τα οποία λύθηκαν, μετά και την έκδοση από το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας της άδειας να φτιάξουμε το παραλιακό μέτωπο . Ως εκ τούτου δεν απομένει άλλο πρόβλημα και σήμερα Δευτέρα ξεκινήσαμε να σκάβουμε στο κομμάτι της παραλιακής απέναντι από το Λιμεναρχείο.

Πιστεύω ότι θα τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα που είναι υπογεγραμμένα και τα οποία θα ολοκληρωθούν σε δύο χειμερινές σεζόν. Το καλοκαίρι θα δουλέψουν εκτός τουριστικής ζώνης σε σημεία προς το βουνό. Το κομμάτι που πρέπει να έχει τελειώσει μέχρι τον Μάιο είναι η παραλιακή από το Λιμεναρχείο μέχρι και την γωνία του Πρεμιερ στην πλατεία. Επίσης θα πρέπει να τελειώσει και ένας αγωγός που ξεκινάει από την κεντρική δεξαμενή και καταλήγει στο σημείο που ανεφοδιάζονται τα κρουαζιερόπλοια. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα τον γρήγορο ανεφοδιασμό των κρουαζιερόπλοιων, πολύ σημαντικό για ακόμα μεγαλύτερη ανάπτυξη του τουρισμού στο νησί.

Δεν θα υπάρχουν διακοπές ύδρευσης, διότι οι εργασίες γίνονται σε κομμάτια του καινούργιου δικτύου. Για να είμαστε ειλικρινείς όπου γίνονται ζημιές σε κομμάτια του δικτύου που είναι παλιά θα υπάρχουν διακοπές, ωστόσο θα αποκαθίστανται άμεσα. Το σημαντικό είναι πως η ΔΕΥΑΚ είναι πάντα δίπλα μας και συνεργαζόμαστε άψογα, οπότε είμαι σίγουρος πως θα πάμε καλά σε αυτό το έργο πνοής που ξεκίνησε σήμερα».

DEYAK00001

DEYAK00002

DEYAK00003

DEYAK00004

DEYAK00005

DEYAK00006

DEYAK00007

DEYAK00008

DEYAK00009