Η Αφροδίτη Θεοπεφτάτου για την ΕΔΑΚΙ και το Φορέα Διαχείρισης Αίνου: «Τα καταργούν για να βοηθούν ημετέρους»

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 06 Μαΐου 2020 09:18

Η Αφροδίτη Θεοπεφτάτου για την ΕΔΑΚΙ και το Φορέα Διαχείρισης Αίνου: «Τα καταργούν για να βοηθούν ημετέρους»

Η πρώην βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης Αφροδίτη Θεοπεφτάτου φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα».

Αποστασιοποιημένη πλέον αλλά πάντα ενημερωμένη η κα Θεοπεφτάτου θέλησε να σχολιάσει την κατάσταση που διαμορφώνεται από την πανδημία και τις καινούργιες συνθήκες τις οποίες και θα πρέπει να συνηθίσουμε. «Η ζωή μας πλέον θα είναι διαφορετική. Πρέπει να προσέχουμε» ανέφερε, όμως υπογράμμισε ότι πρέπει να υπάρχουν πιο σαφείς κατευθύνσεις από τους αρμόδιους και πιο συγκεκριμένα: «Καταργείται η καραντίνα. Πρέπει να αρχίσουν λοιπόν να γίνονται τεστ σε όλους προληπτικά. Και τα σχολεία να ανοίξουν αλλά με άλλες προϋποθέσεις. Χρειάζεται προσοχή». Η κα Θεοπεφτάτου επίσης, τόνισε την αναγκαιότητα θωράκισης του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Όπως μάλιστα ανέφερε οι συνέπειες (οι οικονομικές) θα είναι πολύ άσχημες καθώς η ανεργία έχει εκτιναχθεί.

Το θέμα της ΕΔΑΚΙ αλλά και του Φορέα Διαχείρισης του Αίνου σχολιάστηκε από την κα Θεοπεφτάτου, επισημαίνοντας ότι ένα τέτοιο «περιβαλλοντικό» νομοσχέδιο έρχεται εν μέσω πανδημίας και δεν έχει ως σκοπό να προστατεύσει το περιβάλλον. 

Πιο συγκεκριμένα ανέφερε για την ΕΔΑΚΙ: «Δεν πρέπει να καταργηθεί. Εμείς αυτή την στιγμή πληρώνουμε κάποια χρήματα στο δήμο για να είναι καθαρός ο τόπος μας. Αυτά τα λεφτά μετά θα τα διαχειρίζεται η Περιφέρεια. Φοβάμαι ότι τα πράγματα δεν θα γίνουν καλύτερα αλλά χειρότερα. Είμαστε νησιωτικός χώρος και έπρεπε να ληφθούν υπ’ όψιν οι ιδιαιτερότητες».

Για τον Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Αίνου η κα Θεοπεφτάτου χαρακτήρισε ως τεράστιος λάθος την κατάργησή του και μεταφορά της έδρας στην Ζάκυνθο τονίζοντας πως ο Φορέας είχε κάνει σημαντική δουλειά. Μάλιστα υπογράμμισε πως οι άνθρωποι του φορέα δεν πληρωνόντουσαν από το Δημόσιο αντιθέτως ενίσχυαν τον κρατικό προϋπολογισμό.

Τέλος, η κα Θεοπεφτάτου σχολίασε τα δημοσιεύματα που θέλουν μια σύμπραξη ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ τονίζοντας ότι: «Πρέπει οι προοδευτικές δυνάμεις να συμπράξουν. Το ΚΙΝΑΛ παλαιότερα ήταν εναντίον μας. Τώρα ελπίζουμε να υπάρξει συμμαχία».

Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση ή αναπαραγωγή (ολική/μερική/περιληπτική/κατά παράφραση) των άρθρων, των φωτογραφιών και των πολυμεσικών αρχείων του 965.gr με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματος