Παράσταση Διαμαρτυρίας εργαζομένων ΕΔΑΚΙ – «Θα δώσουμε όλοι τον αγώνα μας» - Δήμαρχος Αργοστολίου «Δεν θα γίνουμε συνένοχοι σε αυτό το έγκλημα»

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 01 Μαΐου 2020 15:28

Παράσταση Διαμαρτυρίας εργαζομένων ΕΔΑΚΙ – «Θα δώσουμε όλοι τον αγώνα μας» - Δήμαρχος Αργοστολίου «Δεν θα γίνουμε συνένοχοι σε αυτό το έγκλημα»

Δυναμική παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί, έξω από την Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλονιάς και Ιθάκης οι εργαζόμενοι της ΕΔΑΚΙ, διατρανώνοντας την αντίθεσή τους στον πρόθεση της Κυβέρνησης να περάσει το άρθρο 93 στο νομοσχέδιο, που πλήττει τα συμφέροντα της επιχείρησης, αλλά και της ίδιας της Κεφαλονιάς, που εδώ και χρόνια φημίζεται ότι είναι το καθαρότερο νησί του Ιονίου και ένα από τα καθαρότερα της Ελλάδας.

Στην σημερινή κινητοποίηση το παρών έδωσαν, συμπαραστεκόμενοι στον αγώνα των εργαζομένων, ο Δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος, ο Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς και Ιθάκης Σταύρος Τραυλός, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αργοστολίου Νικόλας Βαλλιανάτος, οι αντιδήμαρχοι του Δήμου Αργοστολίου, Σπύρος Σαμούρης, Γιώργος Τσιλιμιδός, Σπύρος Ματιάτος, ο δημοτικός σύμβουλος Νίκος Παπαδάτος, ο αντιπρόεδρος του Γηροκομείου Αργοστολίου Αριστοτέλης Μπατιστάτος και φυσικά ο Πρόεδρος της ΕΔΑΚΙ Αργύρης Γαβριελάτος, ο Διευθύνοντας Σύμβουλος Παναγής Βανδώρος, καθώς και η εκπρόσωπος των Εργαζομένων Σπυριδούλα Ζαμπέλη.

Οι εργαζόμενοι, είχαν παρατάξει τα απορριμματοφόρα και τα οχήματα αποκομιδής, κατά μήκος της Λεωφόρου Βεργωτή.

Θεόφιλος: "Δεν θα γίνουμε συνένοχοι σε αυτό το έγκλημα"

Τόσο ο Δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος, όσο και όσοι μίλησαν στους εργαζόμενους διατράνωσαν την αντίθεσή τους στις προθέσεις της Κυβέρνησης. «Δεν μπορεί η Κυβέρνηση να θέλει να διαλύσει ένα επιτυχημένο μοντέλο διαχείρισης των απορριμμάτων όπως έχει εδώ και χρόνια η Κεφαλονιά. H Κεφαλονιά και η Ιθάκη είναι τα πιο καθαρά νησιά σε όλα την Ελλάδα. Στην επόμενη μέρα και αν περάσει αυτό η Κεφαλονιά θα έχει ένα ποσοστό 10% στην διαχείριση. Δεν έχουμε εμπιστοσύνη στην διοίκηση που θα δημιουργηθεί. Και η Ένωση δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) είναι αντίθεση να μπει η Περιφέρεια στην διαχείριση. Εμείς δεν θέλουμε να γίνουμε συνένοχοι σε αυτό το έγκλημα. Δεν μπορούμε να το αποδεχθούμε κι να δώσουμε όλοι την μάχη μας και να παλέψουμε. Ο κόσμος θα πρέπει να καταλάβει πως δεν πάμε σήμερα να τον ταλαιπωρήσουμε με τα σκουπίδια. Αυτή η ταλαιπωρία των λίγων ημερών θα γλιτώσει από άλλες ταλαιπωρίες τα επόμενα χρόνια. Θα θέλαμε κύριε αντιπεριφερειάρχη να σταθείς δίπλα μας και να περάσεις ένα μήνυμα στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων» ήταν τα λόγια του Δημάρχου Αργοστολίου.

Τραυλός: "Θέλω να δω γραπτώς ότι δεν θα έρθουν σκουπίδια στην  Κεφαλονιά" 

Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Σταύρος Τραυλός, τόνισε πως αισθάνεται θιγμένος με τον τρόπο που έφερε η Κυβέρνηση αυτό το άρθρο και το νομοσχέδιο. «Δεν είναι τρόπος αυτός να φέρνεις ένα νομοσχέδιο τόσο καλό για μένα, αν δεν το φέρεις να το διαβουλευτούμε, γιατί έχει καλά, αλλά και έχει κάποια κακά… Δεν ήταν όμως ένα νομοσχέδιο που απαίτησε η περιφέρεια. Για να μπορέσω να πάρω μία θετική άποψη πάνω σε αυτό το νομοσχέδιο, θέλω να δω γραπτώς ότι επ’ ουδενί δεν θα έρθουν σκουπίδια στην Κεφαλονιά. Δεν δέχομαι να έρθουν σκουπίδια στην Κεφαλονιά από άλλο νησί. Θα πρέπει η Κεφαλονιά να έχει τον δικό της εκπρόσωπο στο ΔΣ και ο οποίος μπορεί να ασκήσει βέτο, αν μία απόφαση είναι εις βάρος της Κεφαλονιάς. Όμως αυτά θα πρέπει να τα δούμε γραπτώς και έχουμε στείλει ήδη υπόμνημα με τις αδυναμίες που βρήκαμε διαβάζοντας το άρθρο 93».

 «Όπως εξαιρέθηκε η Κρήτη, απαιτούμε και εμείς να εξαιρεθεί η Κεφαλονιά» δήλωσε ο αντιδήμαρχος Σπύρος Σαμούρης, ενώ ο αντιδήμαρχος Γιώργος Τσιλιμιδός τόνισε: Ανησυχούμε επί της ουσίας, διότι από εδώ και πέρα αν περάσει όλο αυτό, θα πάμε να συμπράξουμε με αμφισβητούμενους εταίρους. Τα άλλα νησιά δεν έχουν καλές πρακτικές στον τομέα της διαχείρισης των απορριμμάτων και φοβόμαστε μήπως όλο αυτό συμπαρασύρει και την Κεφαλονιά».

Όπως τονίστηκε και σήμερα θα υπάρχουν συνεχείς τηλεδιασκέψεις με στελέχη του Υπουργείου Περιβάλλοντος και τον ίδιο τον υπουργό και τον Γενικό Γραμματέα, όσον αφορά το ζήτημα της ΕΔΑΚΙ που προέκυψε εντελώς ξαφνικά και χωρίς να υπάρχει λόγος…

Οι επόμενες ημέρες θα είναι κρίσιμες όσον αφορά την πορεία του επίμαχου άρθρου 93 του Νομοσχεδίου της Κυβέρνησης, το οποίος όπως τονίστηκε θα έρθει προς ψήφιση στην Βουλή την Τρίτη 5 Μαΐου.

Γιώργος Χαλαβαζής - Σπύρος Σακαλής 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς την άδεια του INKEFALONIA 

Δείτε παρακάτω ολόκληρο το βίντεο με τις δηλώσεις των τοπικών παραγόντων

 IMG 8258 ΑντιγραφήIMG 8259 ΑντιγραφήIMG 8260 ΑντιγραφήIMG 8264 ΑντιγραφήIMG 8270 ΑντιγραφήIMG 8274 ΑντιγραφήIMG 8278 ΑντιγραφήIMG 8289 ΑντιγραφήIMG 8297 ΑντιγραφήIMG 8320 ΑντιγραφήIMG 8333 ΑντιγραφήIMG 8335 ΑντιγραφήIMG 8339IMG 8341 ΑντιγραφήIMG 8342 ΑντιγραφήIMG 8345 ΑντιγραφήIMG 8346 ΑντιγραφήIMG 8352 ΑντιγραφήIMG 8353 ΑντιγραφήIMG 8365 ΑντιγραφήIMG 8369 ΑντιγραφήIMG 8371 ΑντιγραφήIMG 8376 ΑντιγραφήIMG 8383 ΑντιγραφήIMG 8385 ΑντιγραφήIMG 8389 ΑντιγραφήIMG 8392 ΑντιγραφήIMG 8393 ΑντιγραφήIMG 8402 Αντιγραφή