Σεμινάριο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 30 Νοεμβρίου 2012 14:21

Σεμινάριο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες

Το Γραφείο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα, σε συνεργασία με το Δικηγορικό Σύλλογο Ιωαννίνων, πραγματοποιεί αυτές τις μέρες στα Ιωάννινα ενημερωτικό σεμινάριο με θέμα «Η Προστασία των Προσφύγων - Προκλήσεις στην ελληνική πραγματικότητα», καθώς και το θέμα: «Προσφυγικό δίκαιο και νομική προστασία των προσφύγων στην Ελλάδα».

Το σεμινάριο ξεκίνησε την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου και θα ολοκληρωθεί το Σάββατο 1 Δεκεμβρίου.
Η ημερίδα είναι ανοικτή στο κοινό, έχοντας ως στόχο την ενημέρωση της κοινωνίας των πολιτών στο ειδικό ζήτημα της προστασίας των προσφύγων, καθώς και την ανταλλαγή απόψεων.

Το σεμινάριο απευθύνεται και μπορεί να συμμετάσχει κάθε ενδιαφερόμενος δημόσιος λειτουργός και πολίτης που επιθυμεί να λάβει σχετική ενημέρωση ή κατάρτιση. Το σεμινάριο εστιάζει σε θέματα ορισμού του πρόσφυγα, διαδικασιών ασύλου στο Ελληνικό δίκαιο, κοινωνικών δικαιωμάτων των δικαιούχων διεθνούς προστασίας και αιτούντων άσυλο, προστασίας των ασυνόδευτων ανηλίκων και ειδικά θέματα όπως της κράτησης ή της απέλασης αλλοδαπών, ενώ παρουσιάζονται  και οι σημαντικότερες προκλήσεις στην προστασία των προσφύγων σήμερα, και οι θέσεις του Γραφείου της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στα ζητήματα αυτά.

Από την Κεφαλονιά προσκλήθηκε και παρευρίσκεται εκεί, ο Αρχηγός του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών & Ναυαγοσωστών Κεφαλληνίας κ. Χαράλαμπος Μοσχόπουλος.




00 inkefalonia general ad 300X250